Дестинации, които бяха разрушени през това десетилетие

Някои от тях завинаги останаха в миналото
5
Дестинации, които бяха разрушени през това десетилетие
Снимка: Reuters

Пътуването по света става все по-достъпно и все по-бързо. Вече не е нужно да пълните колата с гориво, за да отидете до някоя далечна дестинация или пък да се качите на кораб. Самолетите стигат почти до всяка част на света и това е предпоставка за повече хора да се докоснат до различни култури и да изпитат невероятни преживявания.

Туризмът обаче си има и своята лоша страна. С напредването на социалните мрежи, някои от местата се превърнаха в желана дестинация за всеки с профил в Инстаграм и Фейсбук, а целта беше само една - повече харесвания и много последователи. Това накара някои от популярните места да затворят, а някои от тях дори бяха сериозно увредени от хората.
 
Имаше и такива, които също бяха апетитни за туристите, но природни явления частично или напълно ги разрушиха. Някои от тях станаха "жертва" на ерозия, пожари, бури или климатичните промени. Други пък бяха затворени, за да бъдат реновирани.
 
Ето кои места пострадаха през това десетилетие.
 
Катедралата Нотр-Дам
 
Наричана още "Парижката Света Богородица", катедралата Норт-Дам в Париж е считана за един от най-добрите примери на френската готическа архитектура. Строителството й започва през 1163 година е завършена чак през 1260-а. Обявена е за исторически паметник и за световно културно наследство на ЮНЕСКО през 1991 година.
 
Счита се, че близо 13 млн. души я посещават годишно, което я прави най-посещаваният паметник в Париж. За съжаление, през април 2019 година, Нотр-Дам беше обвита в пламъци. По това време катедралата беше затворена заради ремонт, който се счита като една от основните версии за пожара.
 
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че веднага целта му е да възстанови Нотр-Дам в следващите 5 години. Заради пожара, тази година беше първата от 230 години, когато в катедралата не беше отслужена Коледна служба.
 
Кои са другите дестинации, които няма да може скоро да посетите, вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
ьфс преди 4 години
номер у - Банско.номер зет - София.
1
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Номер x - българското черноморие.