5 правила за почистване на LED телевизор

Никога не пръскайте препарат директно върху екрана
16
5 правила за почистване на LED телевизор
Снимка: Istock

Ако най-после сте успели да си купите мечтания нов LED, LCD или OLED телевизор, вероятно ще искате да му се радвате колкото се може по-дълго. За целта трябва да знаете как точно да почиствате екрана му, за да не го нараните, а и за да премахнете идеално наслагванията от мръсотия по него.

Със старите телевизори с кинескоп беше лесно. Те се почистваха като прозорец – стъклото отпред можеше да се забърсва с вода, оцет, с препарат за прозорци и стъкла без проблем. С новите технологии нещата стоят по-различно, защото са по-деликатни.

За да се радвате на възможно най-ярките цветове и сияйна картина, вижте как трябва да се грижите за LED и OLED телевизорите си и подобните на тях.

Повечето LED телевизори са осветени със светодиоди, които се отличават с висок контраст и по-ярки цветове. Затова трябва да сте внимателни с препаратите, които използвате. Производителите горещо препоръчват да се запознаете със спецификациите на конкретния екран и с препоръките за почистване, дадени от производителя.

Ето и няколко съвета за това как да почиствате LED екран.

1. Използвайте микрофибърна кърпа.

Съвременните екрани са много чувствителни към натиск. Затова не е добре да използвате гъби и попивателни кърпи, при които обикновено несъзнателно се използва натиск, за да се почисти съответната повърхност. В тези гъби се задържа и много влага, която при натиск може да попадне в светодиодите и да предизвика изгарянето им.

Микрофибърната кърпа за разлика от тях е направена от множество малки влакна, които поемат излишната влага и са щадящи към всякакви повърхности. Микрофибърната кърпа намалява риска от надраскване, повреждане или намокряне на LED екрана.

Избягвайте мокри кърпички, които не са предназначени за такива повърхности. Избягвайте и други материали, които могат да оставят влакна или влага по екрана.

2. Не забравяйте ъгълчетата.

В ъгълчетата на екрана се събира много прах. Използвайте микрофибърната кърпа, за да оберете и мръсотията в ъглите. Не натискайте, за да не повредите екрана. Често обръщайте кърпата, за да не разнасяте вече събрания прах.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са 5 правила ? Само две и нищо не се каза
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Повечето LED телевизори са осветени със светодиоди" - супер заключение ...А сега ми кажете LED телевизор, дето не е със светодиоди????Ако журналитите не знаят LED - означава светодиоди.
11
3
 
3
 
! Отговори
Яяяя преди 2 години
До ЯяяяИзвинявам се. Относно плазмите ,че са закачен на стената ел. конвектор си прав.
10
2
 
5
 
! Отговори
Яяяя преди 2 години
До АнонименCold-cathode fluorescent lamps CCFL. В превод-Флуоресцентна лампа със студен катод, тоест опростена обикновенна луминисцентна лампа. Също толкова опасна както обикновенна енергоспестяваща крушка каквото всъщност представлява. Къде ги видя тези 16 kW/h?! Нано ти са знанията в тази област.
9
2
 
2
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 2 години
Хахаха на мен ли да ми е гадно , имам един 10 годишен loewe който от завода излиза с едно стъкло отпред и нямаш досег до пиксели-миксели, пръскам парче плат с препарат за прозорци и е чистичък
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползвам мокри бебешки салфетки с WD-40
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кенгур, CCFL означава Студена Катодна Живачна Флуоресцентна Светлина бре Манчо. Не само че е смъртоносно токсична , но и хаби 16 киловата на час точец. Вземи си LG нано Или самсунг QD за да изленеш от Турското робство в което си зациклил бре .
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за да не ви следи отваряте задният капак и изключвате Wfi куплунга за да не си намерите домашните снимки и видео с жената онлайн.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забърсвам телевизора, както и екрана на телефона си, със специален спрей за почистване на тъч скрийн екрани и после го забърсвам с мека бяла селфетка.Само че и аз стигнах до извода, че по-добре спрея да се впръсква на салфетката или кърпата, а не директно на екрана! Иначе се зацапва.
4
19
 
3
 
! Отговори
отСиднейАвстралия преди 2 години
"Ако най-после сте успели да си купите мечтания нов LED..." амиии до сега не съм мечтал за ЛЕД и го избягвам. Поради тази причина съм с 60 инчова плазма на Сони с задно осветяване CCFL технология, наслаждавам се на истинско черно и картина каквато ЛЕД технологията не може да докара. Живея в Австралия, и живота ми е запълнен с качествени неща
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извън майтапа, най-добрия метод е микрофибърна кърпа и с дестилирана вода, която се впръсква в/у кърпата, а не в/у дисплея.
2
1
 
19
 
! Отговори
Light Emitting Diod преди 2 години
Монтирайте му чистачки срещу наплюване, все пак утре отварят парламента.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почистване на ЛЕД ТВ - не се мъчете, купете си нов!

Спонсорирани публикации