Facebook пак променя нюзфийда си! Защо?

Ще насочва публикациите към приятелите, не към марките
12 яну 2018 14:30, Бойчо Попов
19
Facebook пак променя нюзфийда си! Защо?
снимка: Ройтерс

Facebook обяви, че прави големи промени в основната си услуга - социалната мрежа. Тя насочва нюзфийда към публикациите от приятелите и семейството, вместо към тези на компании и медии - промяна, която означава, че вероятно хората ще прекарват по-малко време в платформата, пише Bloomberg.

В публикация от този четвъртък главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заявява, че обратната връзка от общността показва, че публичното съдържание „изтласква на заден план личните моменти, които ни карат да се свързваме повече един с друг“.

Целта на продуктовите екипи ще бъде да помогнат на над 2-та млрд. активни месечни потребители на социалната мрежа да откриват повече съдържание, което да води до повече смислени социални интеракции, посочва той.

„Чрез тези промени очаквам времето, което хората прекарват във Facebook, както и част от данните за ангажираността, да поемат надолу“, написа Зукърбърг. „Също така обаче очаквам времето, което прекарвате във Facebook, да бъде по-ценно. И ако направим правилното нещо, вярвам, че това ще бъде добро за нашата общност и за нашия бизнес в дългосрочен план“, казва още той.

Миналата седмица Зукърбърг обяви, че новогодишното му предизвикателство към самия него е да „поправи“ социалната мрежа, на която е съосновател. Всичко това се случва на фона на множеството критики за силното политическо поляризиране на платформата, за разпространението на фалшиви новини и опасенията, свързани с опазването на личните данни.

През миналата година властите обвиниха Facebook, Google и Twitter, че не са успели да предпазят потребителите от руските манипулации в техните платформи по време на изборите за президент на САЩ през 2016 г. 

"Това е признание на проблемите, с които се сблъскаха от гледна точка на проблемното съдържание“, твърди Браян Визер, анализатор в Pivotal Research Group. “Хората са ядосани заради разкритията за Русия и фалшивите новини и взеха нещата в свои ръце, като започнаха да се ангажират по-малко“, допълва той.

Компанията продължава да увеличава приходите си всяко ново тримесечие, като продава все повече реклами в своите списъци с новини, сключва партньорства с медии за разпространението на техните истории и включва повече видеа, което води до по-високи рекламни нива. Последните промени на Facebook не влияят на рекламите, а само бизнес и медийно ориентираното съдържание, публикувано от групи и други хора, твърди източник, запознат с въпроса.

Какво показват данните на Nielsen за ползването на мрежата вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Не знам защо хората все още ползват фейсбук, честно. Вече повече от година от както си махнах профила и нито ми липсва, нито ми трябва. Има си купища истински мрежи и чат програми.
18
0
 
2
 
! Отговори
Ххх преди 6 години
Заради Джендърите ще да е
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Налагат цензура на политиката и новините. Затова.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То сигорно е от курсовете за компютри с другия бонус книжка човек от лакомия до какво ли не води приятна работа и обучение с интернет мила царица си се така успешна да си и да ти вярват лъжите по адрес на хората лудите са тия де ти дават баницата.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам на тоя които ми праща вируси от мое име дори да е спам да е жив и здрав кое умната компи специалистка на пазара маме намини при мен уроците на конпи етика са безплатни давам и с мезе а и без мезе както ги обичаш талантливо дете
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам фейсбук, защото преди години, като ме питаха, зщао не им изкачам в него, аз казвеах, че просто нямам, но всички ме гледаха, като някакъв психопат. Дори на една работа, ми казах, че съм бил "съмнителен", защоито съм нямал никакво присъствие в социалните мрежи.Сега ме питат, защо не им пиша, като те ми пишели ? Ами защото е просто един уеб сайт в който аз нямам работа ...
13
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 6 години
Хем е безплатен, хем се мъчи да управлява. Алчността не води до нищо добро. Същото е и с гугъла. Вече не го ползвам за търсене.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко хубаво щеше да бъде без фейсбук!!!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво в нузфийд, някой да каже??
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като малки ни казваха да не циклим на игри, че само си губим времето, но поне се забавлявахме. Сега циклят във ФБ без дори да им е забавно.Правете каквото и да е друго, не киснете във ФБ, отидете да дремнете, файдата и удолвоствието ще в пъти.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейса е, за да се гледат пичета и да се точат лиги.
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейса е създаден за да ви вкара във филма и да забравите за реалността. Той ви заблуждава, че е реалността, но всъщност е лъжата. Фейса е сатанистко чедо.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Заблуден Щом се препознал значи положението ти е трагично.....
6
4
 
3
 
! Отговори
Нюзфийд преди 6 години
До 5 как какво...значи медия стрийм :)
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи на български нюзфийд?
4
11
 
5
 
! Отговори
Заблуден преди 6 години
До 2Добре, че си ти да отвориш очите на всички. До сега живеех в заблуда, но твоят проникновн коментар в този новинарски сайт ми отвори очите.
3
3
 
25
 
! Отговори
бизнес преди 6 години
Мишока Зуки прави това, за да може да цоцат повече пари от фирмите, за да рекламират. Преди страницата ми имаше по 300-400 харесвания и по 50-60 споделяния, сега имам по 30-харесвания и 2-3 споделяния. Трябва да плащам на ФБ бесни пари, за да ми се виждат постовете. Мерси, но ми писна. Скоро ще се появи много сериозна конкуренция на ФБ, технологиите напреднаха много.
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не обиждам никого, но хората които циклят по цял ден във ФБ са вече промити мозъци. Това с нищо не допринася за развитието или дори информирането на човека, напротив - характера ти се променя негативно. Много по-полезно е да се учи нещо, дори едно обикновенно хоби е по-здравословно от илюзията ФБ. Там печелят само дизайнерите на матрицата, а останалата безлична маса вегетира и си въобразява, че прави нещо. Дори протестите и петициите са безмислени и не водят до нищо.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да правят аз почти не го ползвам...