Лидерите на двете Кореи засадиха борово дърво

Засипаха корените му с пръст от различни краища на полуострова
27 апр 2018 12:30, Елка Василева
16

 

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун приключи обяда си на севернокорейска територия и с автомобил се върна в Южна Корея за втори кръг от преговорите с южнокорейския президент Мун Дже Ин.

И в двете посоки автомобилът на Ким плътно бе съпровождан от тичащи телохранители.

Срещата на върха между двете държави се излъчва пряко за журналисти в южнокорейския град Гоян в близост но 38-ия паралел, по който е прокарана демаркационната линия между Севера и Юга.

Още по темата

Преди да се върнат в залата за преговори, Мун и Ким посадиха борово дърво и откриха паметна плоча до него с надпис: "Посаждаме мир и благоденствие" и имената на двамата държавни ръководители. Ти засипаха корените на дървото с пръст, докарана от различни краища на Корейския полуостров.

Говорител на Мун разказа пред журналисти, че сутринта президентът изразил пред Ким желанието си да направи пътуване през Северна Корея до планината Пектусан край китайската граница. Ким обаче обяснил, че това би причинило неудобства за Мун поради несъвършенствата в транспортната система в Северна Корея. Ким споделил също, че пратениците на Севера за олимпиадата в Пьончан били силно впечатлени от южнокорейските високоскоростни влакове.

Стотици консервативно настроени южнокорейски активисти проведоха днес край граничното село Панминчжон протестен митинг срещу помиряването с комунистическия Север. Демонстрантите скандираха призиви за оставка на Мун Дже Ин и изгориха две хартиени знамена на КНДР с ликовете на Ким Чен Ун и неговите баща и дядо. Не бе съобщено за големи прояви на насилие по време на протеста.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Де Северно корейски Samsung G10 plus, де...
14
0
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ще бъде гот ако успеят да го "забият" на всички нагли световни агресори, които печелят от разделението и насъскването на двете Кореи. Успех за начинанието!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това сигурно е 1-вия физически труд за кюфтето откакто се е родил.
12
0
 
3
 
! Отговори
MEN преди 6 години
AUUU,KOLKO SE RADVAM ZA DVETE KOPEI,BRAVO NA TJAH.TAKMO AMERIKANZITE SE TO4EHA DA NAPRAVJAT EDNA VOINA I TAM,AMA NE IM SE OTVORI TOJA PAT PARASHUTA.SJTE SI IZJADAT SEGA ZADNIZITE OT JAD,SHTE UMRA OT SMJAH.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що охранителите бягат като бедни роби до колата? Ухиленият домат няма ли толкова пари да им купи по един мотор ?
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хамериканците ще се спукат от яд хахахах
9
0
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Малко *** 3 Северно корейците да един са много слаби. Някои казват че е от недохранване. Оказа се че много тичат за здраве. Само Кимчо не тича и за това е единствения дебел.Върнал се да яде в СК и после пак в ЮК.Явно им няма доверие. Абе ***.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5, РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА БОЛШОЙ ТЕАТЪР СТРУВА 1 МИЛИАРД ДОЛАРА, А ОЛИМПИАДАТА В СОЧИ НАДХВЪРЛИ 37 МИЛИАРДА ЕВРО- А ТУК ...
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Стотици консервативно настроени южнокорейски активисти проведоха днес край граничното село Панминчжон протестен митинг срещу помиряването с комунистическия Север."Да се чете "стотици платени от Вашингтон марионетки".
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИ ТОВА..........
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болшой театр ряпа да яде.
4
5
 
6
 
! Отговори
Хахахах преди 6 години
Северна Корея е толкова бедна че не може да си позволи да купи превозни средства за гардовете на Вожда. Като гледам даже и лиммузината е от по старите модели Мерцедес.Нашите депутати се возеха на тикива само че от по късите версии преди 5-6г. Сега вече ги смениха с новия модел.
3
2
 
6
 
! Отговори
Малко тъп преди 6 години
Не разбрах тези защо тичат с колата тя сигурно не е бронирана и я пазят ли?
2
2
 
10
 
! Отговори
яко преди 6 години
Ама Ким-чо ако го бяха изкарали да тича пред мерцедеса, щеше да я много якоооо.Иначе да се обединяват, време е корейският народ отново да живее в една страна.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей така трябва да тичат и нашите мутри покрай колите, докато шефа пътува към макдонлдс