В САЩ ще забраняват дискриминация заради прическа

Законопроектът получи подкрепата и на президента Джо Байдън
19 мар 2022 11:57, Александър Попов
44
В САЩ ще забраняват дискриминация заради прическа
Снимка: Pixabay/StockSnap

Членовете на Камарата на представителите на американския Конгрес приеха днес законопроект за забрана на расовата дискриминация, основаваща се на прическата, предаде Франс прес.

Законопроектът цели по-специално да защити афроамериканците, които са жертва на правила, налагащи им определени прически, по-специално на работното място или в училище.

"Като цветнокожа жена аз обожавам плитките, знам какво е да се почувстваш отхвърлена заради прическата", каза парламентаристката от щата Мисури Кори Буш малко преди самото гласуване.

Примерите за този тип дискриминация има доста в САЩ. Така например в края на 2019 г. тийнейджър от Тексас беше отстранен временно от училище и заплашен с изключване, ако не отреже плитките си, преценени като прекалено дълги. А по време на училищен турнир по борба през декември 2018 г. съдия нареди на ученик да си отреже косата под заплахата от дисквалификация, като се аргументира, че прическата му не е по правилата на спортната дисциплина.

Критици на законопроекта, сред които и републиканецът Джим Джордан, обвиниха демократите, че чрез него се опитват да отклонят вниманието на хората от проблеми, които вълнуват американците, като инфлацията или цените на горивата.

Законопроектът вече получи подкрепата и на президента Джо Байдън. Сега той предстои да бъде внесен в Сената, където съдбата му ще е неясна./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези определено трябва да спрат със субстанциите. Вече започна да става смешно.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще е кампанията срещу дискриминацията при бенка на дуп.ето?
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще декриминализират инцеста
24
1
 
4
 
! Отговори
utre преди 2 години
Утре ще ни забранят и да ядем, за да няма водородни емисии. И не не е конспирация
23
3
 
16
 
! Отговори
Робистан преди 2 години
И това са ви господарите, послушни роби на Козяк! Да ви таковам и на ценностите, и на морала.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Америка изобретява нови полове и видове дискриминация, Русия изобретява нови оръжия
21
1
 
13
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Законопроекта е получил подкрепа от Джо байдън ?!?!?!?!?? ИМА СИ ХАС НЕ-;ГЪРА В БЯЛА КОЖА ДЖО да не подкрепи този МИ-;ФУТСКИ ЦИОНИСТКИ АНТИБЯЛ ЗАКОН . ВСЯКА ФИРМА КОМПАНИЯ ИЛИ ВИД ОБЩЕСТВЕНА ДЕЙНОСТ МОЖЕ И ИМА СВОИТЕ ПРАВИЛЯ И ДРЕС КОД . АКО ТИ ИСКАШ ДА СИ БЪДЕШ НЕ;-ГЪР И ДА МИ НОСИШ ПАНТАЛОНИ СМЪКНАТИ ДО КОЛЕНАТА И ПЛИТКИ ОТИВАЙ СИ В АФРИКА И САВАНАТА. НЯМАШ МЯСТО В БЕЛИЯ СВЯТ. ВОКЗАЛ В ЗООПАРКА
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми някои училища не позволяват скъсани дънки, прическа на плитки, без униформа, даже обеци и пръстени. Който не иска да не ходи в такива училища.Същото е и за спорта, има треньори с определени изисквания, дори да не се прави секс преди мач.Не може, например да се явиш на бизнес среща във вид, който не вдъхва доверие в бизнес партньорите.Има много нюанси, но с тези дискриминации само прекаляват. Следва забрана за дискриминация на гол *** или дънки под ***,само защото са афроамериканци
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джендърете в днешно време са по кукетни и си правят по красиви прически от жените,а после Путин бил агресор че човека се опитва да промени малко световния ред.
18
1
 
11
 
! Отговори
гологлав БайХ.Й преди 2 години
...те сега я втасах...
17
1
 
13
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
Да уточним за зрителите: КОЯ ПРИЧЕСКА...горната или долната..?????
16
0
 
17
 
! Отговори
Луд умора няма преди 2 години
Расова дискриминация въз основа на прическата... Много сте плахи в съпротивата срещу бялата раса. Направо приемете закон, който забранява гените за руса коса и сини очи.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашето правителство говори в стила и метода на украинските управници и като нищо ще ни вкара във война. Те щели да питат парламента където явно предателите ще им позволят на търгашите да дават оръжие което не знам кой ще плаща може би данъкоплатеца. Това е тревожно.
14
0
 
14
 
! Отговори
Понеже цветнокожите преди 2 години
обожават плитките, трябва всички да се задължат със закон да имат плитки, включително плешивите. Който няма плитки, обижда цветнокожите на расова основа. Нали така, г-жо Кори Буш?
13
0
 
16
 
! Отговори
И спортните правила преди 2 години
ли са дискриминация? Борбата е контактен спорт и е логично да нямаш дълга коса и плитки. Тези правила са измислени неслучайно. Ама нали ловът на вещици е на мода и във всяко изискване се търси под вола теле.
12
2
 
16
 
! Отговори
Леле кака демокрация преди 2 години
САЩ са много зле в днешно време това да е проблем, който сега решават със законопроект. Колко ли още нови законопроекти ще трябва да приемат в тази уж и привидно демократична страна.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До въпрос, във влака преди години един такъв студент изведнъж нещо го бъзна извади чесало и почна с особени движения да се чеши. Неприятна картинка но когато е млад човек търпи сега не знам дали ще търпя. Може би поне ще се преместя . Та и американците да се преместят който не му харесва и не може да ги търпи те не са за изтърпяне.
10
3
 
23
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Ако магически САЩ един ден изчезнат от лицето на Земята,***.отщините ще намалеят поне с 90%
9
11
 
6
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
По време на СОЦА беше задължително в Училище - момичетата да са с Плитки и Панделки .САЩ явно нещо са сбъркани .
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в САЩ политиците се занимават с глупости за отклоняване вниманието от истинските проблеми.