Зеленски иска повече оръжия и седми пакет санкции за Русия

Благодарни сме за помощта, която вече получихме, заяви той
3 юни 2022 07:45, Нели Христова
125
Зеленски иска повече оръжия и седми пакет санкции за Русия
Снимка: БГНЕС

Помощта за оръжия за Украйна трябва да бъде увеличена, тъй като настоящата война ще реши самото бъдеще на свободата в Европа, призова президентът на Украйна.

"Благодарни сме за помощта, която вече получихме, но доставките на оръжия трябва да се увеличат. Защото именно на бойното поле в Украйна се решава дали свободата в Европа ще бъде запазена за всички без изключение", заяви Володимир Зеленски в обръщение към Братиславския форум в словашката столица.

Подчертавайки желанието на Украйна да се присъедини към Европейския съюз, Зеленски заяви, че един от мотивите за "обединението" на украинския народ по време на войната е надеждата за членство в ЕС.

"Трябва да укрепим единството на Украйна, като й предоставим статут на кандидат за членство в Европейския съюз, а по-късно и пълноправно членство", каза той.

Членството на Украйна в ЕС няма да бъде решено за един ден или месец, каза той и допълни: "Но сега един от мотивите за обединяване на нашия народ и за спечелване на доверието, че Европа ни разглежда като равноправен партньор, като мощен партньор... статутът на кандидат за членство в ЕС е един от тези мотиви".

Приветствайки шестия пакет от санкции на ЕС срещу Русия, Зеленски заяви, че той е "удовлетворителен" и трябва да бъде приложен на практика "спешно".

Зеленски призова съюза да продължи работата си по седмия пакет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли?! Ей това човече не се наигра! Вчера искаше Купол от Израел,днес седми пакет ?! Тоя побърка целия свят,да го прибират в някоя лудница
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много благодаря ама не е достатъчно, искам още!
95
0
 
10
 
! Отговори
Адолф преди 1 година
Браво Зеленски..... ти ще ме надминеш.... слава кокаини и оня танцуващия с крави!
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ ИНДИВИД ПОГУБИ УКРАЙНА. ОТВЛЕЧЕ ДЕЦАТА ДА ГИ ОБУЧАВА ДА ГИ ПРАВИ ВОЙНИЦИ, 8 ГОДИШНИ ДЕЦА. РАЗДАДЕ ОРЪЖИЕ БЕЗРАЗБОРНО ДА СЕ САМОИЗБИВАТ.
93
0
 
17
 
! Отговори
До МММ преди 1 година
Кви 40 милиона партизани ти се привиждат? От 33 млн. 10 млн. са в чужбина. ДНР и ЛНР са 4 милиона, а със сигурност и други ще се отцепят. Укрите ще останат вътрешноконтинентална държава с 12-15 млн. население. Виж им "азовците" как се предадоха и се топят един друг. Чака ги съд и затвор дълги години. Съвършени са.
92
0
 
13
 
! Отговори
Z преди 1 година
ОРЪЖИЯ МОЖЕ НЯКОИ ДА ДАДАТ НЕЩО АМИ ХОРА? -. ЗА ОРЪЖИЕТО ТРЯБВАТ ХОРА БЕ, ТИ НЯМАШ ВЕЧЕ АРМИЯ. "УСПЕХИТЕ" СИ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ДЕДОВИЯ .РУСНАЦИТЕ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ТРЕПЯТ ПО 300 НАЦИСТИ. ОТ ВЧЕРА ДО ДНЕС НОВИ 360 СА ПОЕЛИ КЪМ СВ.ПЕТЪР.
91
0
 
15
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
На Запада и САЩ ще им излезе по - евтино да го гръмнат този. Иска, иска, иска... Няма край!
90
19
 
0
 
! Отговори
МММ преди 1 година
Да, Зеленски иска оръжие и помощ и това е дълга на един лидер към народ нападнат от първобитната руска орда. А българските пенсионери махащи руски знаменца, платените клакьори и клоуните от Възраждане точно нямат никакво значение. Цивилизования свят е на страната на Зеленски. А руския кошмар сега започва. Дори и да превземе Украйна, чакат го 40 милиона партизани. Путин ще свърши зле и това заслужава за стореното.
89
16
 
0
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До ***, - хайсе да си мериш приказките, пенсионер бесен! Зеленски е лидер на народ нападнат от едно куче - мръсно и болнаво което в момента разкъсва държавата му, за да отклони вниманието от това, че близо 30 години язди руския народ, краде от него създавайки близки до себе си олигарси, а средностатистическите руснаци остави в мизерията. Бесен тиранин, който света вече определя като военопрестъпник. Не си хаби реваншисткия бяс.
88
1
 
10
 
! Отговори
Малоумнико, преди 1 година
осми, девети, десети... Та да можеш да продължиш да крадеш от народа си! Куче мръсно!
87
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя унищожи Украина!
86
0
 
19
 
! Отговори
Докога с шоуто? преди 1 година
Простата сметка показва, че при тези жертви (100 убити и 500 ранени на ден, по думите на самият Зеленски) до една година от украинската армия няма да е останало нищо. Така че е ясно и кога ще дойде краят на шоуто на Зеленски.
85
1
 
26
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Зеленчук, с шест пакета санкции изгуби една пета от територията на Укропия. Със седмия пакет сигурно ще се простиш с половината!
84
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя явно си обича да иска. Е, сега му е паднало на цял свят да досажда. Да видим колко е търпелив светът?
83
0
 
7
 
! Отговори
Кърт оф ски преди 1 година
Има ли накрая ски. Не ми го фали.
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако войната не беше бизнес, щеше да бъде забранена.Но тя не е, както не е забранена продажбата на оръжие на непълнолетни и психопати в САЩ.Историята ни показва примери в предишни кризи, че по света е имало и разумни хора, които са се обединявали и протестирали въобще против войната като атичовешка дейност.Днес умното човечество се е разделило на фенове и възторжено подкрепя гладиаторите на арената.Други гласове или няма, или и медиите са се провалили като средство за информация.Искаме мир!
81
0
 
22
 
! Отговори
Шута-алчен наглец.. преди 1 година
Що за същество е този без капка срам и съвест?!? Явно $$$ купуват наистина всичко..Американските му спонсори пак потриват ръчички,тоя продължава да изпълнява заповедите им, а те са още по-алчни, нагли и без всякаква съвест.. за пореден път само в този век го виждаме - поредна американска война, пореден американски пъпет, сложен да унищожи страна в интерес на САЩ.. нямат наяждане.. няма да спрат докато не заробят целия свят.. Само Русия и Путин могат да им се опълчат..всички друг са мишоци..
80
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо още,що ще става или по план Хит искат да го правят с вносно въоръжение щот трябва шеф на полигона и може да се правят стрелби с всички необикновени въоръжения в/у обикновени зарад желязото за изпитание от главните скрити участници социалдемократи на Бернщаин за бързите въоръжени революции нужни на системата им в условия на феодализма с ВОСР за пари от техни банки с назначени участници в болшинство комунисти да срутят строя,да вземат властта от феодалите и нови да турят,че може още да бъдат.
79
2
 
7
 
! Отговори
До Путин преди 2 години
Бий зеленски, бий зеленски бий,бий,бий.
78
1
 
19
 
! Отговори
Дайте им оръжие преди 2 години
За да може да се води война до последния украинец, както завеща Байдън.