Училище в София задлъжня на държавата със 100 бона

Парите били за осигуровки на учителите, обясниха от общината
4 авг 2016 15:14,
5
Училище в София задлъжня на държавата със 100 бона
Снимка: архив Булфото

148-мо основно училище в София има 100 000 лева задължения към държавата.  По-голямата част от тези пари са били за осигуровки на учителите.

Сигналът до община Слатина, в която се намира училището е дошъл преди месец от Националната агенция за приходите, съобщи БНТ.

Кметът на общината Наталия Стоянова смята, че дългът е натрупан заради лошото управление на досегашния директор Стефан Дуфев и на счетоводителката на училището, която вече е напуснала.

Директорът пък вече е пенсиониран и от два дни училището има нов директор.

Наталия Стоянова съобщи, че липсите ще бъдат покрити от фонда на Столичната община и проблемът няма да се отрази на учителите.

"Столична община има фонд за подпомагане на училища, така че училището и хората няма да пострадат от това, че има задължения. Сезирали сме компетентните органи да се направи проверка има ли някаква злоупотреба - надявам се да няма такава, а да става въпрос за лошо ръководство", обясни кметицата.

Тя допълни, че задълженията са на учебното заведение: "Те не са на хората, които работят в него, т.е. за всеки един човек, учител или друго лице, за него е подавана декларация и няма притеснения за това, че няма осигуровки или е с прекъснати здравноосигурителни права".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
До 4Как да го върнат - пенсионер!!! Хайде, мислете - кой се връща на работа, когато е пенсиониран - някой с връзки!Нали затова се проведоха конкурси навсякъде в страната!
4
0
 
5
 
! Отговори
Bg преди 7 години
Детето ми учи там. Директорът не ми изглежда да е мошеник. От години е на този пост и всички го уважават. Спокоен и приятен човек. По-скоро ми се струва политическа игра. Като родител, искам справедливо разследване и ако не е виновен, а и той желае, да бъде върнат на поста си!!!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бяхте направили една снимка на 148-о училище, като пишете за него...
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавен хрантутник,комунист, комунизогербераст и милиционер, ако не крадат умират. Правете си сметка, защо доживяват дълбоки старини.
1
1
 
14
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
те затова и крадат толкова ,защото винаги някой ще покрие след тях , а отговорност кога ще им се потърси???