Още драми в МУ: Свалиха новия ректор Вихра Миланова

Медицинският ВУЗ избра Виктор Златков с охрана и при затворени врати
Обновена: 11 окт 2016 17:12 | 11 окт 2016 16:48,
13
Още драми в МУ: Свалиха новия ректор Вихра Миланова
Снимка: "24 часа"

И новият ректор на Медицинския университет Вихра Миланова бе свалена от поста. Това става около два месеца след като тя седна на горещия стол, овакантен от Ваньо Митов. Той бе отстранен след одит, поръчан от просветното министерство.

Миланова бе свалена от Общото събрание на ВУЗ-а от противниците си и хора на Митов с 263 гласа. Във форума участват 320 души, а за да има кворум, стигаха 267, съобщи "24 часа".

Още по темата

Заседанието на Общото събрание протича под строга охрана, която изгони директора на Александровска болница Костадин Ангелов още преди началото на заседанието. Журналисти също не са допуснати.

Според слухове от залата противниците на Вихра Миланова гласуват за проф. Виктор Златков, който е бивш шеф на "Майчин дом". В крайна сметка Общото събрание го избра за ректор.

Самата Миланова не приема вота и резултатите. От екипа й пратиха съобщение, че утре тя ще даде пресконференция с коментар на днешните събития.

Скандалите в Медицинския университет започнаха след одита на министерството на образованието, който разкри злоупотреби на Ваньо Митев. Той е вземал заплата 8937 лв. – повече от премиер и президент, летял е 417 дни до екзотични точки, купил си е джип за 177 хил. лв.

Проверката откри и че той е плащал хонорари на жена си и дъщерите си, сключил е договори и със сестра си, дал по 100 хил. лв. на трима студенти да рекламират ВУЗ-а - всички регистрирани на един адрес.

Всичко това даде основания на мнозина да сравняват случая с акад. Ваньо Митев с този със скандалния бивш ректор на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов. Министър Меглена Кунева даде одита на бившия ректор на прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Чистач преди 7 години
До АнонименПреди да харчиш пари като ректор, бъди така любезен да ги спечелиш като такъв!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това много прилича на разчистване на сметки. Всъщност Кунева май няма право да се меси в работата на Университетите, тъй като по закон ВУЗовете са автономни.Обаче за Деформаторския блок законите не важат. Тъй като там царуват децата на номенклатурата. Нещо като "децата на лейтенант Шмит".
9
1
 
8
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Все пак е спорно доколко е уместно човек с психични отклонения да е ректор - както казват руснаците "тот, кто первый надел халат - психиатр".
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шуробаджанащтина . Гарантирано от Герб.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига лъжи и измами! Долу ръце и уста от *** на Борисов!
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да изберат мен за ректор, че и аз да си оправя финансовото положение, и това на децата. Ще си купя по-евтина кола и ще ходя само наполовина на 417 дни на екзотични екскурзии
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скъпа Вера, тези новини ги преписа от 24 часа или ти платиха и на теб за лъжите. Проф. Миланова е ректор от м. април 2016 г. и никой не е свалял проф. Митев, просто му изтече мандата. А попита ли хрисимата ректорка каква е заплатата й? Точно същата като на предишния ректор, ако не и малко по-голяма.
4
5
 
13
 
! Отговори
ано преди 7 години
До Анонименсъбранието е законно и това беше потвърдено от САС! А когато човек реши да срине институция с такъв авторитет си отива и то през широко отворена врата и с шут в Г...
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много си прав "Айде".Съсъпиха бизнеса на Ваньо.
2
13
 
18
 
! Отговори
Айде преди 7 години
сега, Що не пишете колко приходи е донесъл и как намалил задълженията ???Царе сме да съсипеме нещо работещо. Има изнесен център за обучени е Швейцария !!!
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой може ли да обясни как те избират с 364 от 365гласа през април и през октомври те свалят с 267. И законно ли е незаконно събрание на Али баба и разбойниците!