Психотестовете - само за новопостъпили учители

Наредбата - с промяна след масовото недоволство на преподаватели
28 дек 2016 21:52, Петя Славова
14
Психотестовете - само за новопостъпили учители
Снимка: архив, Булфото

Задължителните психотестове за учителите ще претърпят промяна. След масовото недоволство на педагозите Образователното и Здравното министерство ще преработят наредбата, с която се искаше всяка година учителите да минават на преглед при психиатър, съобщава Нова тв.

Почти няма ученик, който да не е имал проблем със свой учител. От другата страна застават учителите.

В първия утвърден вариант на наредбата беше записано изискването всеки учител до 30 септември да носи бележка на директора на училището, че е психически здрав.

Някои ученици смятат, че психотестовете за учителите не трябва да бъдат задължителни, други обаче са категорични, че такива трябва да има.

Сега на ход е работната група, която да измисли как учителското недоволство да стихне, а сигурността на децата да е гарантирана. До дни експертите трябва да бъдат окончателните промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
do преПродавател преди 7 години
Явно пак усвояват някакви пари. Тези дето гласуват тези закони бавят закона за минималните наукометрични критерии от 2013 година- абе все НЕ МОГАТ да го гласуват и се пръкнаха едни псевдоинтелигенти с титли, дето започнаха да усвояват и парите за наука. Технологичните паркове са тяхно дело. Само дето технологии няма. И всичко при тези е едно псевдо. И ще е така - докато няма пълна лустрация, защото бившите служители на ДС, военното крило, е дойенът на цялата корупция в обществото и на бедите.
12
0
 
12
 
! Отговори
ПреПродавател преди 7 години
Както и да го смяташ, работата е изкукала. Нямам нищо против да ида на тест. Така наречената трудова медицина винаги те изкарва здрав. Ако се окаже, че съм изкукал, трябва да ме лекуват, трудоустроят, пенсионират по болест. Кеф! Ама друг път. Другата подробност е, че депутат можеш да станеш ако си луд, болен, полуграмотен или осъждан, а даскал - не! Ега ти престижната професия!
11
3
 
10
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Пак изкелифенчиха нещата! Психотестовете трябваше да са за психясалите бабички!Не ,че и тия неграмотните не трябва да го минават, но за тях по са наложителни тестове за грамотност !
10
5
 
9
 
! Отговори
Учителка преди 7 години
Възстановяване на пътните разходи на всички учители . Така е озаглавена петицията . Колеги и солидарни с нас ,имаме нужда от подкрепата ви .
9
5
 
9
 
! Отговори
Учителка преди 7 години
Има петиция във връзка с новия закон за изплащането на транспортни разходи . Колеги , намерете я и я подпишете .
8
6
 
3
 
! Отговори
учителка преди 7 години
Подпишете петицията
7
14
 
13
 
! Отговори
Нещо не са наред преди 7 години
А, няма как да издържат такъв тест. Само в училището на сина ми над 50% от учителките са за психиатър (уж елитно столично школо). Същото беше в предишното училище. Нещо заради работата ли, заради друго ли, но определено са за психиатър
6
3
 
26
 
! Отговори
9613 преди 7 години
През психотест трябва задължително да минават учители, лекари, полицаи, депутати и кандидати за президент. За депутатите да имма и образователен ценз, както и доказана безвъзмездна дейност в полза на обществото. За министри, шефове на ведомства, депутати и кандидати за президент задължително свидетелство за съдимост, документ за платени сметки, данъци, такси и глоби, движимо и недвижимо имущество. Май нямма да се запълнят свободните места,а!
5
19
 
12
 
! Отговори
смахнати учителки преди 7 години
Даскалките масово са халтави. По-тъпо, просто и злобно племе от българските учителки няма. За пет лева са готови големи глупости да направят. Много са им и тези заплати, откачалки са. И масово са членове на религиозни секти, толкова са *** и самотни, че всяко момченце с костюмче и вратовръзка може да ги зариби с брошурки за "Спасението" или какво ли още не. Не могат да издържат психотест тези кокошки
4
3
 
3
 
! Отговори
Chilik преди 7 години
Ami bg deputatite v ns i ep minaha li psychotest?!
3
0
 
15
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
До 1Е как ще има психотест за депутати и държавни служители , като няма да го издържат ?
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:1 Така е щом има за едни ,трябва и за другите ама"едни други"имат имунитет..
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога за Депутати и държавни служители?