Учениците от 81-во успяха: Върнаха си любима зам.-директорка

Иди ми, дойди ми – Налбантова поиска Парцова обратно
Обновена: 1 мар 2017 16:52 | 1 мар 2017 16:52, Екип на Dnes.bg
30
Учениците от 81-во успяха: Върнаха си любима зам.-директорка
Елена Налбантова. Кадър: Bulgaria ON AIR

След протестите на ученици, учители и родители в столичното 81 СУ "Виктор Юго" - директорът на школото Елена Налбантова върна на зам.-директорското място уволнената от нея Румяна Парцова.

Тази сутрин директорката е връчила заповед за прекратяване на заповедта й, с която я отстранява от поста.

Вчера сутринта изненадващият акт на Налбантова да отстрани Парцова изведе извън училището стотици деца, които настояха за връщането на уволнената учителка, която по думите им е била отстранена без причина.

Пред репортер на Bulgaria ON AIR деца споделиха, че уволнената г-жа е била за тях като втора майка.

"Винаги ни е помагала с каквото може и винаги е била зад гърба ни. Обединява ни да бъдем като екип и не бива да напуска това училище. Първо се говореше, че ще бъде отстранена и след това попитахме учителите дали е истина", разказа Илияна, момичето, което организира на протеста.

Самата Елена Налбантова също излезе на двора пред децата, които я посрещнаха с освирквания. Тя призна, че няма обяснение за ученическия протест, не е съгласна, че има реваншизъм от нейна страна към г-жа Парцова и е на този пост, за да спазва закона.

"С влизането в сила на Закона за училищното и предучилищното образование изискванията се повишиха. С цел повишаване на качеството пуснах характеристики. Парцова няма първо и второ ПКС и вчера й връчих заповед за прекратяване на договора. Най-лошото е, че са въвлекли учениците в тази грозна история. Ако искат да ми кажат нещо, има законен начин", коментира тя.

Днес обаче очевидно си е променила мнението, вероятно защото вчера следобед експерти от Регионалния инспекторат по образованието, както и десетки ученици, са имали среща в актовата зала на 81-во СУ, където Налбантова не е успяла да убеди страните, че отстраняването на Парцова е само на база нужна квалификация, защото двете са били конкурентки за поста - директор на школото и Елена Налбантова е взела първенството само с точка преднина пред конкурентката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
дали да направиме съпоставка между употребата на "школо" и "даскаля" или колегите ще се обидят ? джурмалята така или иначе нема да вденат за кво иде реч.
20
1
 
19
 
! Отговори
Г.Митева преди 7 години
До АнонименА кой казва,че в Пловдив я искат?Директорите наистина са феодали и трябва да има мандатност-не повече от 3-4 години.А след това- финансов одит и пълна проверка.Идея нямате какво правят директорите- и с хората, и с парите.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както всичко останало хубава работа ама Българска
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, конкурен/Т/ки, това министерство отдавна не е на Кунева, панимайш?
17
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека все пак не забравяме, че г-жа Налбантова е съпруга на г-н Юлиян Петров, председателят на образованието в КТ "Подкрепа". С това някои хора могат да си обяснят и разликата от 1 т. в "СПЕЧЕЛЕНИЯ КОНКУРС" ;)
16
1
 
33
 
! Отговори
Енеза Ангелова преди 7 години
Изискването за задължително притежаване на ПКС на лицата в заварено положение не е влязло в сила. Даден е срок от 2 години, за да го придобият. Причината е друга - реформаторката прави лични реформи.
15
0
 
24
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 7 години
Ау че противнааа !Да се уплаши човек да върви по улиците, да не вземе да я срещне !
14
5
 
29
 
! Отговори
Гербантов преди 7 години
Много грозна и противна физиономия! Ама, ако не беше такава, нямаше да е ГЕРБаджийка, нали? При това е много ***, много невъзпитана и много мразена от колеги, ученици и родители!
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не я освободите докато бяхте на изпитателен срок?Направихте шест месеца и айде много сте " смела", почвате да гоните- и вас ще ИЗГОНЯТ...
12
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А В ТОТАЛИТАРИЗМА БЕ ОЩЕ ПО ЛОШО. Парашутисти от всякъде. ПРОТЕСТ Е ИЗСКЛЮЧЕНО. Малък опит и ако те надушат си на шеста глуха.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека инспектората да направи анкета и на учениците,не само на учителите.Пловдив ви зове Г- Жо Налбантова.Учители,родители и ученици не ви искат в тяхното училище.
10
1
 
35
 
! Отговори
пфпр преди 7 години
Защо в България винаги се назначават директори по партийна линия. В моето у ще след като почина директорът, вместо от най-заслужилите учителки с над 25 год . стаж, назначиха парашутистка отнекъде си...като този случай. Позор за България.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парцова за Директор.
8
2
 
40
 
! Отговори
Учител преди 7 години
Горката Парцова! Сега тази ще я съсипе от тормоз...бедна ви е фантазията колко отвратителни могат да бъдат дребните душици- великите директори! Има един цивилизован начин за осигуряване на някаква нормалност в училище- МАНДАТНОСТ, но министерството не дава да се чуе дори...Правителства падат или се сменят, министри и кой ли не....но не и директорите. Те са неприкосновени. Е, докато тези феодали не знаят, че след определен период ще има пълна ревизия и стават отново учители, промяна няма да има
7
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са герберастите, има ли по-умен от тях, който ги превъзхожда, гонят го. И България слезе на дъното. Калинка до калинка, крадльо до крадльо, все от "най-великата". И където минаха всичко унищожиха. Но идва време за ресто, да се отговаря. За тях нов затвор трябва да се построи, един няма да е достатъчно.
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да е незаслужено но с една точка повече е директор, а герджиков с Нула тоЦки как стана директор на цяла държава.
5
1
 
33
 
! Отговори
Кольо преди 7 години
Мъжът й е шеф на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". Честито!
4
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на децата.Само така.Илияна е ЛИДЕР.Налбантова да си ходи в Пловдив.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кокалче, брато! Как се изтърва? Вижте някое предаване за вълци - гледай хората. С този делегиран бюджет ако знаете колко е една директорска заплата + другите гъделчета. Обикновен на върха са по - малко квалифицирани и въртят голямата метла
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Налбантова идва от малко пловдивско училище и печели с една точка в училище с над 1000 деца.. после започва да уволнява конкурентите си.. На кой ли е човек?