Обучение чрез множествена интелигентност в помощ на учители и ученици

Теорията е създадена през 1983 г.
15 окт 2021 17:07, Петя Славова
5
Обучение чрез множествена интелигентност в помощ на учители и ученици
Снимка: Bulgaria ON AIR

Учители се обучават чрез множествена интелигентност в проект "Споделено знание - без граници".

"Множествена интелигентност е създадена през 1983 г. теория. Всеки човек се ражда с 8 типа интелигентности, които се развиват по различен начин. Те се състоят от два компонента - вроден и придобит в развитието. Вроденият компонент определя степента на развитие. Това са силните страни на едно дете. Затова започва този подход да се въвежда в педагогиката", обясни лекторът Рая Стайкова в "България сутрин".

По думите ѝ целта е учителите трябва да получат знание как да използват тези техники. Множествената интелигентност давала цялостна система за използване на техниките, а от 8-те типа интелигентност в сегашната система на образование у нас, били засегнати само два.

"Имаме партньори от почти цяла Европа. Прилагането на една теория е много по-различно от това да го прочетеш. Идеята е учителите да прилагат несъзнателно част от тези техники. Много от тези неща вече се случват, но не са систематизирани. Идеята е учителите да видят по-голямата картинка и да им се даде инструмент, който да ползват за разчупен модел за преподаване на знания", каза лекторът Ивайло Бонев пред Bulgaria ON AIR.

Практиката на партньорите на "Споделено знание - без граници" показвала забележителни успехи - без стрес при децата, a родителите получават голяма информация как да ги възпитават.

Проектът е финансиран по програма "Еразъм+" и в момента се организира мрежа за обмяна на информация между учителите и споделяне на добри практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Охааа пачки по Еразъм + :)))
3
0
 
5
 
! Отговори
Множествена склероза преди 2 години
Ще помагат за развиването групово на множестествени склерози и деменции туй е идеята.
2
0
 
7
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 2 години
Звучи ми като множествена склероза!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
старата песен със зодиите на нов глас