Освободеният Гунински: Не са ме тормозили. Добре съм

Момчето е отслабнало с 10 кг. Бащата казва, че не е плащал откуп
30 ное 2009 16:00, Екип на Dnes.bg
135

Няколко часа, след като 22-годишният студент Румен Гунински беше освободен след повече от 40 дни плен, той и баща му застанаха пред камерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
петров преди 14 години
Не знам до кога обществото ще търпи престъпноста да вилнее безнаказано а МВР да са регистратори и статисти в тази престъпна драма вече 20 години. Те че ни смятат за *** е факт. Но докога ще им позволяваме да ни мислят за такива. Според мен най-добре е да се закрие МВР, да се освободи целия личен състав и да поискаме специалисти от НОРМАЛНИТЕ държави да се погрижат за законноста у нас.И най-важното - след всеки подобен случай, протести, митинги и натиск върху търтеите на държавна ясла!
110
0
 
2
 
! Отговори
гоа преди 14 години
"Аз съм Румен Гунински, отвлеченият"Откъде знае той, при положение че е бил 40 дни в тъмница, които сигурно би трябвало да са му се сторили цяла вечност, че хората знаят кой е "Румен Гунински - отвлеченият"??? Похитителите ли са му казали че вече е известна личност и че цялата страна знае за него?
109
0
 
2
 
! Отговори
гоа преди 14 години
Когато отворил вратата, видял първо вързаните с тиксо ръце на момчето и бързо го разкъсал. Гунински поискал мобилния му телефон и започнал трескаво да набира номера на баща си. Той обаче не вдигал. Затова Матеев взел GSM-а и се обадил на тел. 166. Малко след това пристигнали 3 полицейски патрулки и униформените отвели момчето. Тогава се обадили и на баща му. Той веднага отишъл в местното РПУ, където ченгетата вече разпитвали младежа. Той обаче казвал по една или две думи и се обърквал. Въртеше се на всички страни, явно бе дезориентиран, само гледаше къде се намира и колко е часът", коментираха униформени. Те допълниха, че Румен Гунински-старши е отказал синът му да дава подробни обяснения, тъй като психически е много нестабилен. Въпреки това след прегледа в болница студентът е говорил за кратко и със специалистите от ГДБОП. Повторният му разпит най-вероятно ще бъде утре, когато момчето се успокои, обясниха от МВР.
108
0
 
2
 
! Отговори
гоа преди 14 години
21-годишният младеж бе захвърлен край стадиона в Елин Пелин от движеща се кола. Той паднал по корем с вързани ръце и очи. Едва успял да стане и да махне маската от главата си. След това тръгнал към близкия градски стадион на Елин Пелин "Левски". Там обаче нямало нощна охрана. Затова Гунински пресякъл пътя и се озовал до бетонов възел от дясната страна на пътя. Той почукал на вратата на охранителната кабинка. Вътре бил 61-годишният охранител Георги Матеев. Пенсионерът отначало се стреснал, защото си спомнил предишен случай на пребит пазач в бетонов възел. Затова предпазливо попитал кой е. А момчето отвън отвърнало: "Аз съм Румен Гунински, отвлеченият". "Веднага се сетих кой е, защото съм го виждал по телевизията", обясни вчера пред "Стандарт" охранителят.
107
0
 
2
 
! Отговори
гоа преди 14 години
"Не знам къде бях, беше мрак. Помня само, че когато ме връщаха, чувах сглобките на виадуктите на магистралата. Този шум го знам, чувам го винаги, когато минавам по "Хемус". Само тези объркани показания е успял да даде освободеният в неделя вечерта студент Румен Гунински. Младежът бе отвлечен от тротоара пред НСА в Студентски град на 19 октомври минути след 20 часа. Седмица по-късно похитителите поискаха от баща му откуп от 500 хиляди евро. "Стандарт" научи, че общинарят от Правец Румен Гунински е успял да събере 300 000 евро, които е платил на бандитите на 3 вноски. Последната от тях отчаяният баща направил на 20 ноември. Тогава той хвърлил както и предишните два пъти чанта с пари на посочено от похитителите място. Последния път това било край Елин Пелин. Тогава получил и известието, че синът му ще бъде върнат в рамките на седмица. Гунински-старши всеки ден чакал обаждане, но без резултат. След 27 ноември той вече бил отчаян, защото похитителите не спазили сроковете. Когато мобилният му телефон звънял в неделя вечер, Гунински отново решил, че го притесняват медиите и не вдигнал телефона, въпреки че звънял два пъти. Този път обаче вместо журналисти от другата страна на слушалката бил синът му.
106
0
 
2
 
! Отговори
marsn преди 14 години
Така е, братче, така е ... При капитализма има чорбаджии, те имат синове и дъщери и голяма рода, но около тях има прислужници и ратаи!
105
0
 
2
 
! Отговори
marsn преди 14 години
Ами сега пак да го отвлекат и да го потормозят малко ...
104
0
 
2
 
! Отговори
Бочо преди 14 години
Аууу, селския чорбаджия и сина му:-)))
103
0
 
2
 
! Отговори
ico преди 14 години
toq bashtata e mn naglo ***
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В някои държави, знам че даването на откуп е противозаконно. Може би затова отказва, че е дал подкуп. "Всеки по някакъв начин е решавал нещата" е доста многозначително въпреки това. Май е имало сблъсък на групировки...
101
0
 
2
 
! Отговори
ddt преди 14 години
Mediini zvezdi, bokluci, dano pak da vi otvlekat, shtom ne sa platili otkup e imalo drug efekt ot otvlichaneto :))
100
0
 
2
 
! Отговори
Fred astor преди 14 години
Почерка на народните отмъстители е същия както при предишни отвличания.Гунински е *** след което е правил *** на народните герои.Предполага се че партизаните от отряд "Антон Иванов" си отмъщават на партизаните от отряд "Чавдар".
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и двамата ми изглеждат много зле.....сина защото е жертва...а бащата той със сигурност е бил притиснат за пари...и да си мълчи...то е ясно.
98
0
 
2
 
! Отговори
bph преди 14 години
Момчето ми изглежда измъчено. Едва си промърмори предварително научената реплика. Дано да се възстанови.
97
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 14 години
Toia SIMEON4O(MAMINO SIN4E)e bil na ALL INCLUSIVE na 2 Podzemen etag na US posolstvoto vav SOFIA .Ne razbirate li 4e Americancite(evreite)sas vsi4ki sredstva i sas cenata na vsi4ko se opitvat da ni vliaiat psihologi4eski.IZMISLIAT SE KAKVI LI NE POSTANOVKI SAMO I SAMO DA SE OTKLONI OB6TESTVENOTO VNIMANIE OT VAGNITE NE6TA.Bate vi boiko si prokarva USA interesite a vie se tiuhkaite 4e otvlekli niakakav si liglio.
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За мен реакцията на баща и син е ненормална!Предствете си ако детето ви изчене дори само за 3 дни на какво щяхте да заприличате, а можеше и живи да не останете.А това хлапе излиза след 43 дни,усмихва се и казва,че е добре и добре са се държали с него?!А какъв е бил тогава смисълът от отвличане?За да си поиграят на жмичка ли? Бащата зализан,подготвен за камери,хлапака се скри и т.н.Всичкото ни като всичко останало:) И доброто,и лошото:) Истината няма да узнаем,но дано да не се случва на беден
95
0
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 14 години
Само коментирате скапаняци момчето е живо без значение дали е платен откуп или не всички плюят и приказват глупости но не се замислят за стреса който изживяват родителите му и той..
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не можеш да знаеш как е било. фалшива преценка.
93
0
 
2
 
! Отговори
Косев преди 14 години
Ако някой човек стои 41 дена с вързани очи ще е ослепял. Чак толкова наивни не сме!
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нашите преценки могат да бъдат съвсем фалшиви. Коя е Д. Зидарова ? То всеки ден има пребити.