Парк "Заимов", а не парк "Оборище"

София пак отказа да преименува мястото за отдих
Обновена: 28 апр 2011 13:29 | 28 апр 2011 13:28,
32
Парк "Заимов", а не парк "Оборище"
Снимка: Dnes.bg

Столичният парк „Владимир Заимов“ няма да бъде преименуван на „Оборище“.

Това решиха общинските съветници на заседанието си днес.

Предложението за промяна на името бе на Владимир Кисьов, Стефан Иванов и Борислав Бориславов.

„През три-четири години в зависимост от мнозинството ще променяме знакови за столицата имена, ще объркваме хората, ще им сменяме през три години адресни карти“, каза червеният съветник Христофор Христов.

Според вносителите името парк „Оборище” подкрепяли много от жителите от района, защото то съществувало 15 г. преди да бъде сменено в края на миналия мандат.

Съветниците се спряха обстойно и на личността и историческия принос на Владимир Заимов, който пък е дядо на колегата им Мартин Заимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
2
 
! Отговори
Бореца преди 12 години
Абе смотани седесарски диванета знаете ли какво е направил Заимов и великият демократ Г.М.Димитров на когото е кръстен цял булевард?Единият е разтрелян че е помагал на съюзниците по време на войната,но никога не мислел да отрови собственият си народ така както е мислел да направи великият демократ Г.М.Димитров та добре че е бил Гешев да го залови с отровата която са му дали англичаните и по-този начин е спасил около 150000 жители на София от отравяне а ние сега го почитаме като спасител!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какви червени + герб, като преди 4 години герб изобщо не е имал общински съветници... преди 4 години "сините" смениха името на парка, а сега предложили да се върне старото му име...
29
6
 
1
 
! Отговори
Оле! преди 12 години
до 666 - всъщност не го прекръстиха сините на миналите избори, а червените+герб, за да покажат връзката на синия кандидат-кмет Заимов с червения му роднина и така да го компрометират в очите на сините гласоподаватели. Владимир Кисьов, посочен горе, е от сините и сега точно те искат парка пак да стане Оборище, а червените са за Заимов, естествено.
28
0
 
4
 
! Отговори
666 преди 12 години
Предложението е било поредната чиста провокация от "синята коалиция". В случай, че името на парка, който преди 4 години те самите прекръстиха "Заимов", заради кандидат кмета Мартин Заимов, да говорят, че ГЕРБ са комунисти. В случай, че предложението се приеме - да говорят, че кандидат кмета Заимов е бил унижен предизборно, като са сменили името на парка, носещ неговото име.
27
7
 
5
 
! Отговори
М. преди 12 години
С името "Оборище" българите се гордеят. От името на Владимир Заимов би трябвало да се срамуват.Освен това, в този парк никой не живее. Какви лични карти ще сменят?Това са чиста проба комунистически нагли, но плитки хитрини - ако могат, да запазят поне някое и друго комунистическо име, за да мърси картата на София.Няма да имам претенции за партийната принадлежност на човек, чието име носят улици,площади,паркове,селища, ако той има положителни приноси в нашата история,наука,икономика,изкуство.
26
8
 
7
 
! Отговори
Стефанова преди 12 години
ген. Заимов е *** комунистическа *** и национален предател. Всечки комунисти, дето говорят за лошите германци, да знаят, че това са ЕДИНСТВЕНИТЕ ни почтени съюзници!!! А не като руските пълчища - да грабят и изнасилват. Германците са строяли и са хранили бедното население, пропаднали болшевики такива!
25
4
 
4
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Какво значение има как ще се казва.Хората го знаят като "парка Заимов" защо трябва да се преименува всичко ,като му скимне на някой.Човека може да е бил и комунист но се е и доказал на бойното поле в защита на една велика българска кауза "обединението на всички български земи" ,за което заслужава голямо уважение.Велики българи колкото искаш ,и всеки един заслужава да бъде кръстено нещо на негово име.Единствено измислени герой като Г.Димитров не заслужават такава чест.
24
3
 
6
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
Прав си наистина е носител на ордена "Герой на Съветския Съюз" - ПОСМЪРТНО (30 май 1972, СССР), а приживе е удостоен с Орден "За храброст" (2 пъти, България). Ти сам си прецени дали е "предател мръсен"....
23
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Носител е преди всичко на ордена "Герой на Съветския Съюз" - предател мръсен
22
1
 
5
 
! Отговори
fsb преди 12 години
до 8 - този път снимката е вярна, от същия парк е, да не повярваш... Относно името.. всеки е свикнал със Заимов, стига са го сменяли...
21
1
 
7
 
! Отговори
Оле! преди 12 години
Човек не може да свикне с името на тоя парк! Родителите ми го знаят като Заимов, аз го знам като Оборище, сега пак е Заимов, след време може пак да е Оборище...А на хората, които не знаят какво е Оборище и откъде иде името, ще кажа, че по-добре да не коментират, защото се излагат.
20
7
 
14
 
! Отговори
Заимов преди 12 години
Генерал Заимов е герой, носител на ДВА ордена "За храброст". А това че има разни ***, дето да плюят срещу него...ами да плюят, друго не могат да правят, непълноценни ***.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ача винаги съм мислила, че е кръстен на Заимов дееца от Априлското въстание.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо си дайте страната, цялата, на Русия и престанете да се правите на народ..
17
4
 
4
 
! Отговори
Към 6 преди 12 години
Щаслив си ти, че едно име ще падне, друго ще сложат, дори и съдържание да няма то. Но, с твойта злоба каквото име да поставят ти пак злобар ще си останещ.
16
14
 
11
 
! Отговори
читател до Българин преди 12 години
Този "българин" е червен като маймунски ***.Заимов е уволнен от армията заради просъветските си дейности и връзки. Лишен е от звание. Цялата рода е свързана с Русия и СССР, а баща му е предал комитета във Враца, платен агент на Русия, Заимов също."Гибелния" режим удържа България от войната, а братушките ни натикаха на фронта откъдето 40-50000 не се върнаха. Историята трябва да се знае, но не от брошурите на БКП.
15
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо пък на "Заимов" на името на човек, който е предавал българските интереси, бил е комунистическа разведка - такива като него ни докараха чумата на 19 век-тъпия комунизъм, заради който още не можем да се оправим.
14
11
 
11
 
! Отговори
WTF преди 12 години
"Вместо да се занимават с парка Заимов, по-добре да върнат името на "Парка на свободата". какво е това "Борисовата грдаина" - крсъена на човек, заради който България претърпя национална катастрофа."А паметника на Ленин на едноименния площад не щещ ли?!?
13
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оборище?От обор , точно като за софиянци!
12
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да се занимават с парка Заимов, по-добре да върнат името на "Парка на свободата". какво е това "Борисовата грдаина" - крсъена на човек, заради който България претърпя национална катастрофа.