550 губят имот заради дълг всеки месец

Най-често се продават жилища, но има и фабрики
Обновена: 14 ное 2011 09:20 | 14 ное 2011 07:17,
130
550 губят имот заради дълг всеки месец
Снимка: архив Булфото

Средно по 550 имота на длъжници продават всеки месец частните съдия-изпълнители, сочи статистиката им. Общо 3310 имота са продадени на търг заради неизплатени задължения за първите шест месеца на т.г., съобщава "24 часа".

Най-често се изнасят жилища, но има тенденция за увеличаване на продажбите на т.нар. бизнес имоти - хотели, фабрики, офис помещения, каза шефът на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев.
 
През цялата 2010 г. те са продали 5700 имота.
 
Нараства и броят на гражданите и фирмите, които не могат да се издължават - за първите шест месеца на 2011 г. са започнати 80 000 нови дела срещу длъжници, а през цялата м.г. - 140 000.
 
Най-много изпълнителни дела завеждат фирмите, следвани от банките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: дългимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
Даскалов преди 12 години
Има две неща които законодателят трябва да оправи: едното е че трябва да плащаш парно и когато не си ползвал и другото е че когато заложиш жилището си за банков заем, банката продалжава да си иска парите и след като ти е продала жилището...
126
0
 
1
 
! Отговори
чичо преди 12 години
Обикновения човек е цакан винаги през съвременната история на човека и ще продължи да бъде цакан и да живее в страх и несигурност.
125
1
 
3
 
! Отговори
ronin преди 12 години
Какви глупости,бе! ? Това, че българинът иска да си купи дом ,в който да живее и отглежда децата си и не може с тия доходи да си го позволи и се налага да се набутва с кредити, които го заробват!Какво е виновен, че живее в най-мафиотската държава !?
124
4
 
5
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 12 години
Гледам алчността и глупостта на българите и се чудя кое от двете е повече. Скоро, скоро всичко ще свърши!
123
0
 
6
 
! Отговори
demos преди 12 години
Дреме им на политиците,че лихвите са непосилно високи за стандарта на обикновения човек.Банките са на олигарсите.Политиците са дотирани от същите олигарси и стават послушници.Гласуват закони обслужващи техните господари.Народа няма пари,защото не му е осигурена работа,а спестените пари са обрани по разни схеми или изхарчени за най-неоходими потребности.И каква стана ситуацията?Ставаме все по зависими от олигарсите-комунисти...
122
1
 
5
 
! Отговори
ЛЕПА преди 12 години
Някои да е чул нещо за приемане на Закон за банкрута на физическите лица?Защо ли само в България го няма?
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NA ZAPAD POD NAEM ZIVEIAT SAMO EMIGRANTITE OT IZTO4NA EVROPA I MALKA 4AST OT HORATA V GOLEMITE GRADOVE NE SLUSAITE LAZITE NA KRADLIVITE BROKERI I BANKERI TE LAZAT ZA DA VI VZEMAT VSI4KO,A SLED TOVA STE VDIGNAT NAEMITE I STE VI KARAT DA TEGLITE KREDITI I ZA NAEM !!! TE SA KRADCI!!!
120
1
 
2
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Ама ти сериозно ли ги пишеш тия работи за Гърция?Ама тама държавата е задлъжняла, за да плаща 15та заплбата , пенсии за стари моми, бонуси за 600 опасни професии и т.н!Какво сравнение правиш с рлазни хаплювци тука дето се изхвърлили и им взимат панелките! Това ги касае само тях!
119
6
 
8
 
! Отговори
Евгени преди 12 години
Боли ме ... аз си построих къща до града и ... банките трябва да ме молят да им стана клиент :)
118
1
 
23
 
! Отговори
Ха ха ха .... преди 12 години
Ами слушайте още реклами тип - ПА ПА ПА и съветите на брокерите и ще ви вземат и душите. Апартаментите щели да поскъпват и наште юруш на маслините. Да ама сега стана време за брулене на дървото и тия окапаха като гнили круши. Човек пати от глава и ***.
117
3
 
7
 
! Отговори
попа преди 12 години
след дъжд качулка/ като ви говориха да не се вземат кредите е така/ вие се казахте *** се майката бе / комунист/ ама сега комуниста си живурка а вие ко/през 2003 ви го казваха/
116
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 104 В нормална западна държава ,за жилище ще събираш поне 20 години ЦЯЛАТА СИ ЗАПЛАТА а С КАКВО ЩЕ ЖИВЕЕШ
115
6
 
12
 
! Отговори
икономист преди 12 години
Моя съвет към хората на 20-30-40 години е в следващите десет години да живеете под наем.
114
0
 
24
 
! Отговори
бренеке-12 преди 12 години
Всичко започна от кръглата маса,когато от БКП и СДС овчедушно се разбраха."Първоначалният капитал за бизнес да се предобие по спекулативен начин,след като държавата нямала тая възможност".Решението се взе в малките часове,за кратко го излъчиха,след което пълно затъмнение" Червеносинята мъгла".После се раздадоха милиони без обезпечение на наши хора,пирамиди,хиперинфлация и до днес.Червената ЛАМЯ е ненаситна и не знаем до кога ще я захранваме.За кредитните милионери няма съд,няма съдия изпълнител
113
3
 
24
 
! Отговори
Европеец преди 12 години
до 115Факт е, че повечето българи предпочетоха да вземат кредити, за да купуват стоки, които не отговарят на стандарта им. Сега лъсна истината, че не можете да изработите парите, които харчите. Злорадствате за гърците, но не си сметка, че догодина и вас ви чака същото.
112
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз просто се преместих в едно селце на 10км от града и проблема е решен с банки лихви и друга ГРАДСКА простотия
111
3
 
6
 
! Отговори
do 114 преди 12 години
Да ама високите лихви по кредитите дават и още нещо - високи лихви по влоговете. В чужбина лихвите по кредити са на половина (грубо казано) и по влогове също са на половина! Няма как в една и съща банка в една страна лихвите по влоговете да са по-високи от тези по кредитите иначе теглиш кредит и внасяш на влог в същата банка :) Добрата страна на това е че които е предприемчив - ще търси да си вложи парите в бизнес, ако трябва и кредит ще вземе, а като развива бизнес - ще дава и работа и заплати
110
5
 
27
 
! Отговори
Европеец преди 12 години
до 113 Никой не ви е карал насила да взимате кредити. Даже отдавна ви се каза, че лихвите за вас са значително по- високи, отколкото в Европа и въпреки това взимахте кредити като невидели.
109
6
 
7
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
Не, българите не искат да стоят гладни и ограбени, докато международните банки тук им изпиват като вампири кръвчицата, че да я прелеят на своите у дома.
108
15
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 12 години
Очевидно е, че българите, също като гърците искат само да харчат чужди пари без да връщат.