Ректор поиска: Да строим нов Студентски град

Проф. Ваньо Митев предложи той да се намира край село Лозен
Обновена: 4 апр 2012 07:00 | 4 апр 2012 07:00, Красимир Ангелов
77
Ректор поиска: Да строим нов Студентски град
Ще има ли нов Студентски град?Снимка: Булфото

Има подходящ терен около Лозен за построяването на нов Студентски град чрез средства от оперативните програми или чрез публично-частно партньорство, заяви председателят на Съвета на ректорите на висшите училища проф. Ваньо Митев, който е и ректор на Медицинския университет в София.

Той ще представи своето предложение на заседанието на Съвета на ректорите, което ще се състои на 5 април в УНСС. Проф. Митев уточни пред БТА, че не е обсъждал предложението със своите колеги в ръководството на Съвета на ректорите.

По думите му главният архитект на София Петър Диков, заедно с други специалисти, трябва да обсъдят къде има и друг подходящ терен за построяването на нов Студентски град.

"Този, който строи, трябва да плати цената на земята, която ще ползва, както и да се установи колко ще струват блоковете за студентските общежития и след колко години ще могат да останат изцяло за държавата или за общината, коментира проф. Ваньо Митев.

Според него Столичната община може да намери и друг подходящ терен, който да е толкова голям, за да побере сегашните 51 блокове с общежитията от Студентския град.

На новия терен може да се построят и още нови блокове чрез публично-частно партньорство, смята председателят на Съвета на ректорите.

Още по темата

"Когато при мен, като ректор на Медицинския университет, идват за сключване на договори за обучение на чужди студенти, първото, за което питат е свързано със студентските общежития", посочи ректорът.

Това е изключително успешен бизнес и много предприемачи биха вложили парите си в такава инвестиция, която гарантира 100 процента, че няма да има загуби, коментира проф. Ваньо Митев.

Той прогнозира, че цените в новите общежития ще са малко по-високи от сегашните, но ще са приемливи в сравнение с цените на квартирите от свободния наем.

На заседанието на Съвета на ректорите в четвъртък ще бъде обсъдена и декларация с мерки за подобряване на обществения ред в Студентския град и в общежитията.

По думите на проф. Митев в нея ще бъде включен и въпросът за вечерния час, "който толкова много уплаши студентите".

Ректорът обясни, че под вечерен час трябва да се разбира, че ако в 22.00 ч. се заключат студентските общежития, на този, който се върне по-късно, трябва да му отвори портиерът на блока.

„Служителят трябва да провери дали съответният студент живее в това общежитие, а ако е във видимо неадекватно състояние, няма да бъде пуснат да влезе", уточни идеята ректорът на Медицинския университет.

Според него купони и шум не трябва да има въобще в студентските общежития, защото те не са място за веселба.

В заключение той обяви, че има само две решения, които могат да решат наболелите въпроси в Студентски град.

Първото е да се закрият всички заведения в Студентски град, "но не виждам как ще стане това, тъй като хората, които ги държат, имат достатъчно мощни лостове", коментира председателят на Съвета на ректорите.
Той добави, че втората мярка е за изграждането на ново студентско градче.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
18
 
! Отговори
viziosonik преди 11 години
Ето този въпрос трябва да си зададем: priziv.org/studenti/nov-studentski-grad-a-za-kogo
63
1
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
Имало едно време една умна птица. Тя направила гнездо на малките си, но те я изпонадрискали. Преместила ги тя в ново по-хубаво и чисто гнездо, но те и него изпонад...ли и те закрещяли с пълен глас - майка им отново да ги мести. Майка им този път хладно, хладно им обяснила, че ако искат да живеят на чисто трябва да си почистят старото. Изглежда покрай грижата за многото учене - майките на нашите учени не са им разказали тази приказка. Те и досега охотно и срещу добро заплащане разискват пред плеб
62
0
 
19
 
! Отговори
баба Пена преди 12 години
и тоя гладен. То не е тайна, че от строителство се краде най-лесно. Но това вече е наглост. Никаква логика, която да обоснове необходимостта да се строи отново нещо, което вече го има. Не се накрадоха. Очаквам в най-скоро време някой да реши да построи и космодрум например.
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TRABVA NOV STUDENSKI GRAD NO NE V SOFIA ,SAMOSTOIATELENGRAD STUDENSKI SA STUDENTI GLADNI ZA ZNANIA
60
0
 
20
 
! Отговори
стд преди 12 години
митееев митев, от 2 години си ни ректор и само глупости вършиш. Жена ти за 2 години от обикновена докторка стана професор, 1 млн пари си прибрал до момента а ся и с "изключително успешния бизнес" със общежитията искаш да се захванеш. Кога ще дойде времето да ви върна там където ви е мястото *** с раздавани на калпак титли.
59
0
 
26
 
! Отговори
777 преди 12 години
НОВ СТУДЕНТСКИ ГРАД??? ТО ДО 20Г. ВЪВ БЪЛГАРИЯ ,ЩЕ ИМА САМО *** И ТУК ТАМ ПЕНСИОНЕРИ .А СЛЕД 50Г. МОЖЕ И ДА НИ НЯМА. КАКЪВ СТУДЕНСКИ ГРАД, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА. СТУДЕНТИТЕ БЯГАТ НАВЪН И НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА МУТРОЛАНДИЯ .ИМА ПОГОВОРКА-,, КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ, ЩЕ ПОЖЪНЕ БУРИ,,
58
1
 
25
 
! Отговори
АБВ преди 12 години
ЧИСТА ГЛУПОСТ - НЯМА ПАРИ ЗА РЕМОНТ НА СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ СГРАДИ, А ИСКАТ НОВ СТУДЕНТСКИ ГРАД ДА СТРОЯТ - И ТАМ ДА СЕ ОТВОРЯТ НОВИ ПИЯНСКИ ЗАВЕДЕНИЯ.
57
3
 
30
 
! Отговори
Студент/и преди 12 години
Вместо да направят ремонт на блоковете във вече съществуващият Ст. Град, те измислят глупости. Студентите живеят в мизерия в общежитията, а те уж ще строят нов. Разбира се, че няма да направят нищо от казаното.***, ***...
56
0
 
22
 
! Отговори
ени преди 12 години
Ако може за инвеститорски контрол на новия Студентски град да сложат проф. Митев да облажи и той покрай тези безумия ,които ги е замислил.59 е прав ,че преди демокрацията там не се продаваше алкохол под път и над път.Тия с "достатъчно мощните лостове", които са собственици на заведенията държавата ,ако наистина е държава може да ги парира за нула време - ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ПРОДАЖБАТА НА АЛКОХОЛ В СТУДЕНТСКИЯ ГРАД!
55
0
 
22
 
! Отговори
????? преди 12 години
"Според него Столичната община може да намери и друг подходящ терен, който да е толкова голям, за да побере сегашните 51 блокове с общежитията от Студентския град."А сегашния терен на КОГО ТРЯБВА.....?С изглед към Витоша близо до центъра на София....
54
0
 
25
 
! Отговори
бари преди 12 години
Да ви *** майката и демократи!!! Съсипахте студенстския град, сега ще ми търсите място нов да правите. Нали до преди години си го имаше, мамка ви ***!!!! Дано ви разстрелят за всички безобразия, които направихте с нашата държава!!!
53
0
 
29
 
! Отговори
бивш студент преди 12 години
Абе какви библиотеки ви гонят и кой ги бръсне бе.Едно момиче в УНСС /МИО/, не живее в Ст.град, не работи, отличничка е, прави отлична презентация и казва,че част от материалите е намерило в Нар.Библ. за около 4 часа.И как реагира доц. *** Мичева? "Аууууууу, каква загуба на ценно време".И това с възможно най-ироничният тон. Образованието ни е пълно с подобни допотопни кадри, отнасящи се с презрение към студентите,че искаме от студентите да учат.Ама кучето скача според тоягата
52
0
 
23
 
! Отговори
*/* преди 12 години
тоя парцел го засраха сега търсят друг , и не забравяйте че ректорите отдават учебни помещения под наем като дискотеки , кафета и др
51
4
 
29
 
! Отговори
Poster преди 12 години
Хайде Хайде, че кой не е ходил на промоция за 2 големи един шарк и един бърз сеанс с неадекватната раздаваща се студентка? Ходил съм и одобрявам безплатният секс, там не се учи. Да се затворят всички питейни заведения и може би ще стане нещо от нашите "Научни работници". Всичките са лекенца от прованса които отиват на екстремно як купон,не на образователен процес. Айде и със здраве!
50
2
 
23
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Пак пари...и пак ще наливаме пълно в празно...писваааааааааааааааааа! Студентите са като ***, дай им евтини квартири(общежития) и гледай как ги порутват за нулево време...следователно така и ще направят с новото селище...и да видим сега коя турска фирма ще спечели проекта хахахаха
49
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо да се харчат грешни пари. Студентския град си беше построен и е достатъчно да му се върне статута на Студентски град. Например, в САЩ на териториите на студентските кампуси е забранено продажбата на какъвто и да било алкохол, дори на бира. Това може да стане с решение на Народното Събрание за по-малко от 2 часа и няма да ни коства нищо!
48
3
 
18
 
! Отговори
До 61 преди 12 години
Абе я си извади пръстите от контакта! Ти го направи направо.... и на всеки ъгъл се натискали полуголи ами бегай и ти да натискаш тогава!
47
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие ако знаете вечер след 11 часа какво е в студентски град:) По улиците пияни и заляни, състезатели с коли и мотори, биячи, почти напълно голи мацки, натискащи се на всеки ъгъл, чалгия дъни, мутри със скъпи коли на пазар за млади студентки абе не е за приказване
46
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха ха ха .. нов студентски град! Да реституирате и него ли? *** държава.
45
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В този студентски град съм живял , но преди "демокрацията" и си беше напълно студентски!Не , че не пиехме по стаите , не , че не канехме гаджета.Имаше библиотека в блока/ сега там има кафене с алкохол и чалга/.За пет години никой не беше бит или убит там. Ние бяхме дошли да учим в София , а не да си показваме колите и парите и да се напиваме.Синът ми беше там само 1 година и сам избяга, защото другите му се смеели ,ЧЕ Е ДОШЪЛ ДА УЧИ!!!80% от студентите там са влезли с 3-3,50 ЗА ДА СА в СОФИЯ