Внимание: Чака ни страшна жега, температурите гонят 43 градуса

Код "червено" е обявен в областите Русе, Плевен и Велико Търново
15 юли 2012 08:53, Красимир Ангелов
114
Внимание: Чака ни страшна жега, температурите гонят 43 градуса
Температурите днес на много места в страната ще скочат над 40 градуса. Снимка: Булфото

Изключително горещ ще бъде днешния неделен ден, предупреждават синоптиците. Код "червено" е обявен в Русенска, Великотърновска и Плевенска област заради високи температури, информираха от НИМХ-БАН.

Код "червено" означава, че времето е много опасно и явленията може да заплашват живота на хората в голяма част от областта. Червеният код е най-високата степен за опасност при природни явления.

Максималните температури в трите области, маркирани с код "червено", ще са 41-43 градуса, предупреждават синоптиците.

За всички останали области в страната днес е обявен код "оранжево", който означава, че времето е опасно и хората трябва да избягват по възможност рисковете.

Очакваните максимални температури в областите с код "оранжево" са между 38 и 40 градуса.

От БЧК предупреждават населението, че разходките в такава жега са изключително опасни. Това важи в най-висока степен за деца, възрастни и хора, страдащи от проблеми със сърцето и кръвното налягане.

Медиците припомнят, че е изключително важно да се пие поне по 2 литра вода на ден, за да се предпази организма от обезводняване. При такива температури консумацията на алкохол, дори и на бира, е нежелателна, отчитат от червения кръст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мислете му, колкото повече гора изсичате, застроявате в София, по морето и по магистралите и повече коли карате, толкова повече температурите ще се покачват.Само горите задържат водата да не се изпарява и охлаждат на сянка.
67
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
в ОАЕ има климатици дори на спирките за градски транспорт, те са затворени помещения, отделно за мъже и жени, но всички спирки до една имат климатици. Тук ако влезеш в тролей и си със болно сърце, направо умираш. По добре на право си викай Спешната помощ да кара след тролея Билетите станаха по левче и какво получаваме за това левче ?? Мръсотия, смрад и жега до полудяване.
66
1
 
1
 
! Отговори
Антиполитик преди 11 години
*** работа - платените полит-драскачи са във всяка статия с напълно кретенски и безсмислени лозунги и простотии...Язък за сайта.
65
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** народ-слаба държава-тиквена хунта и сие-отново при турците,що,кое не е верно от написаното?
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе ти некъф болен комплексар ли си ? кви герберасти те гонят бе ненормалник, седни някъде насянка и не занимавай хората с глупостите си, баси ***........
63
2
 
8
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
аве ***,сега кой продава ВСИЧКО НА ТР и катар,гея ли или тиквата???евро фирми не се ли намериха ве,*** нещастен???я ми кажи как делян пеевски от дпс изкупи всички големи медии БАШ сега по време на тиквената хунта???кво са това в сравнение с 2 млн лева,дето тиквата и цветелинка ги имат за джобни,те отде имат пари ве?баси малоумния народ лелеееееее-накарали доган да си бутне барбекюто-голеееема работа ....
62
6
 
6
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
от гейберо-герберасти -чалгаро-наркоманчета с промити мозъци акъл не искам,а пък мнението им за нормални хора не важи-а барбекюто читака си го бутна сам-ама кой да види-а пък 2 та милиона народна пара вашия глиган що не му ги взе?що не вкара сергея и сие заедно с доган в пандиза?МИ ЩОТО *** ИГРАЕ С ТЯХ И НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА НАРОДНАТА ПАРА!!!и не доганя изсече БГ,а твоя глиган,дето има и фабрики за цигари-нелегални,и за амфетамини-и като натиснаха галевите,взе че ги ИЗПУСНА заедно с маргините
61
0
 
9
 
! Отговори
един преди 11 години
Най- горещо след обед, когато работещите се прибират от работа в обществени превозни средства. В тях се умира! Но до морето вече бързо се отива.
60
0
 
12
 
! Отговори
ddddd преди 11 години
А тук в Копенхаген е 17 градуса в момента и е облачно.
59
3
 
30
 
! Отговори
C до баба Гица преди 11 години
В арабските може, но там хората се климатизират още от раждането си, да не говорим, че и генетично са си климатизирани. А тук да живеем на около 25-35 като цяло и изведнъж да те праска 43 градуса жега... Да не говорим че хората се превърнаха в лоени топки, а този тип хора по съвсем различен начин понасят жегите. Накъдето и да се обърнете ще видите опашки за храна по магазините, пред лафките за закуски, с банички и кифли по улиците. Превърнахме се в тутманици. После кръвно, аритмии, паника.....
58
6
 
19
 
! Отговори
чарли преди 11 години
За жегите е виновна тройната коалиция.Така би казал Б.Б.
57
0
 
8
 
! Отговори
Фандъчка преди 11 години
Горките варненци ! Как ли издържат на плажа в тая жега ?
56
7
 
25
 
! Отговори
баба гицка преди 11 години
НЕМ А СЕ ПЛАШИТЕ. ОНО У АРАБСКИТЕ ДРЪЖАВИ Е С 5 ГРАДУСИ ПО ВИСОА ТЕМПЕРАТУРАТА. АМА ТАМОКА ИМАТ НАСЕКАДЕ КЛИМАТРОНИЦИ. И ТОКО ИМЕ 4 СТОТИНКИ НА КИЛОВАТ. ТА ОРАТА ОЦЕЛЕВАТ. А ТУКАНА ЕМ ТОКО 40 СТОТИНКИ ЕМ 90 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДО НЕМОАТ ДА СИ КУПАТ КЛИМАТИЦИ. НОГО СМЕ ДОБРЕ ШЕ ЗНАЕТЕ. НАПРАУ СМЕ ПОМАЗАНИ ОТ ГОСПОДА БОГ. ПРЕЗ ТЕА ДЕНА ДЕКА БЕА ЖЕГИТЕ НОГА НАРОД СИ ЗАМИНАА ЗА ОНИО СВЕТ. АМА ТОВА НИГДЕ НЕ ГО ПИШАТ ОТИ ДА НЕ СЪЗДААТ ПАНИКА СРЕДИ НАСЕЛЕНИЕТО НА ДРЪЖАВАТА МУТРЕСТАНИЮ. МАЛИИИИИИИИИИИ
55
0
 
16
 
! Отговори
Бухала преди 11 години
До 20Пич, каквато и тема за да коментира в този сайт, винаги ще присъстват БСП и ГЕРБ и т.н.Говорят като овци, пишат като овци. Що е то? Овци! Ти му говориш, оно рупа ли рупа!Няма коментар, в който да не се намесва политиката в нашата мила татковина! За всичко ние виновно правителството, което ние самите си избираме! :)
54
4
 
6
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
май си объркал единия на снимката,сергея нямаше как да удари доган,щото бяха заедно,ама сега управлява ваш тиквун,дето се пенявеше яко..щял да го опандизи и прочие,..и кво?доган си гледа кефа и му не дреме,даже по време на тройната го калайдисваха повече,-така че,който има глава ще разбере
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да се потим заедно.да се отърсим от всичко блажно.сега е момента :-)
52
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато е Тиквата на власт ,жега ще ви мори,земетресения ще ви друсат,чума ще ви тръшка...
51
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гейберастията е съвсем загоряла в жегата и ще се отдаде на партийни хомоласки до вечерта.
50
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СИДЕРОВ, СИДЕРОВ, СИДЕРОВ АЛЕ, АЛЕ, АЛЕ!!!
49
3
 
1
 
! Отговори
Жега е преди 11 години
до 72. Не се излагай пред аудиторията. Всичко което си написал е така да се каже ОК, само курегирай градуса с градоса, избрахте с исбрахте ;-)