25-ти ден викове "Оставка" пред Министерския съвет

Протестиращите пак затвориха "Цариградско шосе"
Обновена: 9 юли 2013 06:29 | 8 юли 2013 19:41,
730

Снимка: Булфото

Хиляди са се събрали за поредна вечер пред Министерски съвет на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Днес е двайсет и петият ден на протестите в София срещу кабинета. Движението в района отново е блокирано.

Протестиращите скандират дежурните „Оставка” и „Мафия”, а част от тях развяват български знамена. Пред президентството има човек в съдийска тога, с бяла перука и залепен надпис „Съдия на мафията”. Има и хора, които са облечени с раирани костюми, като затворници, на които са залепени табели с надпис „Няма да ни спрете”. Чуват се биене на барабани, както и силно свирене със свирки. Не липсват познатите амбулантни търговци.

Движението по бул. „Цариградско шосе” беше затворено от полиция още около 20.00 часа, защото се очаква протестът срещу правителството на Пламен Орешарски да премине оттам.

Половин час по-късно органите на реда се дръпнаха от основната пътна артерия и направиха път на шествието.

Група протестиращи с голям транспарант, на който пише „България каза – Орешарски върви си” препречиха пътя на останалите участници в протеста по бул. „Евлоги Георгиев” и по този начин пренасочиха шествието по бул. „Цариградско шосе”. Звижението е спряно.

Шествието стигна до Окръжна болница, след което част от хората се разотидоха, а друга се върнаха на Орлов мост, където традиционно приключва протестът.

 

В неделя протестиращите промениха обичайния си маршрут и не тръгнаха по бул.”Евлоги Георгиев” към партийните централи, а спряха движението от Орлов мост до „Алея Яворов”. Призивите в социалните мрежи са и днес да бъде направено същото.

По този начин хората искат да покажат колко са. Те не са съгласни с официалните данни на МВР.

По данни на полицията днес към 19.30 часа на пл."Независимост" са се били събрали 3500 души. До момента няма данни за възникнали инциденти и нарушения на обществения ред. Полицията продължава да се грижи за охраната на протеста и сигурността на гражданите.

Полицейските екипи „Антиконфликт” отново са сред протестиращите и имат готовност да реагират на всеки подаден сигнал за провокации и нередности.
МВР благодари на гражданите за това, че запазват мирния характер на протеста.

Още двама души са обявили, че започват безсрочна гладна стачка, това съобщи с писмо до медиите Едвин Сугарев, който провежда гладна стачка с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски, съобщи ”Фокус”.

"Получих от Таня и Стефан Стоянови писмо, с което те обявяват безсрочна гладна стачка до падането на марионетното правителство на Пламен Орешарски. Стефан Стоянов е по-малкият син на Радой Ралин, а Таня е негова съпруга. Управляващите, разбира се, се правят, че протестите и гладните стачки не съществуват и си живеят в тяхната паралелна реалност", пише Едвин Сугарев.

Над 150 души се събраха в градинката срещу сградата на община Пазарджик на протест против правителството, предаде "Фокус". Мотото на протеста е "Стоп на абсурдите!". Повечето от участниците в него носеха плакати с различни послания: "Пазарджик подкрепя София", "Когато историята се повтаря, плащаме двойна цена", "Когато отвратените напуснат държавата, остават само отвратителните", "Прозрачно, честно и грамотно управление".

Около 60 души се събраха на организирания в Ямбол протест. Протестиращите носят плакати „Ямбол подкрепя София”, „Мафията няма цвят”, „Депутатите без имунитет”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


730
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кви са тия певци и актьори дет се мотат по протеста. Те кво искат. Това вече заприлича на театрална постановка. Колко ли хонорар взимат за участие. Добре си играят ролите във филма- Протест 2013 - 'Интилигенциата' иска оставка на правителството. Няма ли кой да сложи край на тоя цирк вече. А тия хора по протестите лични ангажименти нямат ли та са се повлекли всеки ден като на първомайска манифестация. Я ни са мотайти ми фащайти по еднъ мотикъ и отивъйти да работити.
440
0
 
1
 
! Отговори
iliya47 преди 10 години
До анонимен 633за разлика от вашето мислене аз не споделям исканата оставка на правителството, защото аз гласувах за него и не искам "интелигентите" да отменят моя вот и да ме представляват.не съм упълномощил никой от народа да ме представлява.още повече,че повечето не ходите напротестите по собствено желание,а по заповед и под строй на шефа на фирмата, в която работите.моят шеф и той ме задължава със семейството си да ходя.и ако на това му викатедемокрация,здраве му кажи.аз не ходя и ме уволни
439
0
 
8
 
! Отговори
Няма смисъл преди 10 години
Хора, уважаеми протестиращи! Искайте само едно : 1 Неосъдилите крадците магистрати в затвора и то веднага. 2, Открадналите и злоупотребили политица ако не се осъдят по най-бързата процедура и не ги ли видим в затвора , каквото е във Всички останали държави - да се откажем от питинги и разходки- просто няма смисъл.
438
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Погледнете в Египет, Бразилия учете се от тях тези нации винаги ще са пред нас защото се бият , а вие само викате, но с викове никога нищо не с ее случвало, а вие подарявате цветя на полицията хахахах ,това не е мирен протест, а страхлив протест, политиците ако не се страхуват от вас никога няма да си варшат работата както трябав винаги ще си лъжат и ще си правят каквото си искат а вие глупаците ще ядете сухият хляб и ще ходете да си протестирате за тоя дето духа а политиците ще ви се пресвимат
437
9
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Смотани българи...само с викове не става бе ***.... трябва да се биете да бунтувате,а не само да крещите , никой няма да ви чуя и с години да си протестирате... трябав да се пролее кръв, само тогава ще ви обърнат внимание, в момента сте смешни клоуни цяла Европа ви се смее с вашите смешни протести ако могат да се нарекат такива, другото име на протеста се нарича бунт, а вие сте много далеч от истината ,ето затова никой не ви обръща внимание защото сте страхлива нация не сте борбени
436
1
 
5
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
Не вземам страна проста мисля че за да има ефект от протеста всички хора трябва да се обединят към ясна политическа сила която да замести сегашните иначе ставаме карнавал който мрънка за всичко !
435
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се върне Дянков, има нужда от икономии, пицата е постна, замразяване на доходите, но само за някои де. За други пък по-големички бонуси , за калинките няма да говорим. Не разбират от демокрация и това си е.
434
2
 
3
 
! Отговори
Красимир преди 10 години
Не само са глухи, за народния глас, но са и слепи... От дни едно детско стихотворение "разбива" социалните мрежи, но ТЕ се правят, че го няма. А 12-годишен им го каза! Нека гласът му не остане "Глас в пустиня": btv.bg/az-reporterut/id/12/pg/2/usernews/1061673553-Vreme_predelno.html
433
6
 
6
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 10 години
В СОФИЯ ЖИВЕЯТ НАД 2 000 000 МИЛИОНА И ДА СОФИЯ Е БЪЛГАРИЯ ! ПРОВИНЦИАЛИСТИТЕ СА СТРАХЛИВЦИ , НО СЕ БУТАТ ДА ДОЙДАТ В СОФИЯ !!!!!ВСИЧКИ ПРОМЕНИ ЗАПОЧВАТ ОТ СТОЛИЦАТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА !
432
4
 
8
 
! Отговори
Popai преди 10 години
Както съм писал вече, на такива ***, които не само не протестират докато ги а-бат, но и имат нахалството да пишат против протестиращите се дължи фактът, че сме единствената държава, която е била 500 години под турско робство, 40 години е близала усърдно *** на СССР и 20 години не може да придобие елементарна демокрация. Що не отидете да живеете в Кърджали долни дупедавци и кириакстефчовци?
431
3
 
8
 
! Отговори
БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 10 години
България е в агония: катастрофална демография, НОИ с дефицит от над 3 млрд, разградени митници, които водят до продънен бюджет, повсеместна ***, подкрепяна от всички правителства до момента, неефективна и раздута администрация, разпродадена на чужди инвеститори земя, ДС в действие.. СЕГА ако няма промяна, това правителство ще бъде ПОСЛЕДНИЯ ПИРОН в ковчега. Няма път назад, няма и бъдеще с настоящите управници.НО АЗ ВЯРВАМ. НАДЕЖДА ИМА.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
430
1
 
6
 
! Отговори
kironki преди 10 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРЕКАЛЕНО СИ ЛИЧИ ИСТОРИЧЕСКАТА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ НА БЪЛГАРСКАТА ПОРОДА. А КОМУНИЗМЪТ СИ ПОСТИГНА ЦЕЛТА - ДЕЗИНТЕГРАЦИЯ, МИСЛЕНЕ НА БИТОВО, СВРЪХ-КОНКРЕТНО И АТРОФИРАЛО-ОПРЕДМЕТЕНО ВСЕЗНАНИЕ, МОРАЛИЗИРАНЕ С БАБЕШКИ КАТЕГОРИИ И СЪВСЕМ НЕ НА КРАЯ: ОЧАКВАЩОТО ОТ НЯКОГО СПАСЕНИЕ СТАДО Е ОТНОВО ИЗНЕНАДАНО...
429
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сегашните протести са най малкото,което очаква бсп-дпс.идва септември и октомври,тогава ще става горещо.явно,без бой няма да си тръгнат
428
1
 
0
 
! Отговори
до 678 преди 10 години
разходка се пише със З не със С... ама простено ти е вие БТП всичките сте такива
427
2
 
11
 
! Отговори
зоро преди 10 години
Продължава да се наемат неграмотни полицаи. Даже не могат да броят! Това правителство по най долен начин разби доверието ни в полицията. Синът ми е 3 клас и може да брои повече от 3000
426
3
 
10
 
! Отговори
протестиращ преди 10 години
До chachзнаем, чакаме и останалата част на България да се събуди!
425
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отидете на протестите. Ние протестираме за достойнство, не за пет процента намаления на тока и за помощи. Като се върнете си направете по една шопска, извадете по една домашна сливова или гроздова, седнете под асмалъка с жената и .......НАЗДРАВЕ ПРИЯТЕЛИ. Който няма асмалък може и на балкона.
424
5
 
0
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До kalinkamalinkaКайто бяха избрали хората...логично е!
423
7
 
11
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Питане : след "оставка" кой искате да дойде ?
422
9
 
11
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Всички тези хора безработни ли са ?