Тъщата на "младия меринджей" Катя за ромите: Ядат, пият, мързи ги

"Има и българи тъй мързеливи, но ромите са още по-мързеливи"
Обновена: 18 дек 2014 14:13 | 18 дек 2014 10:34, Веселина Йорданова
121
Тъщата на "младия меринджей" Катя за ромите: Ядат, пият, мързи ги
Катя от Градинарово. Снимка: Нова телевизия

Авторката на култовата фраза „млад меринджей“ Катя от село Градинарово се съгласи с думите на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, че ромите разчитат основно на помощи и обяви, че не се обижда от изказването на депутата.

Още по темата
Бой бе, само бой, боят ще ги оправи (ромите - бел. ред.), допълни и мъжът й, гледайки заедно с нея видеото в компанията на репортер от Нова телевизия.

Кадрите с думите на Симеонов, който вчера нарече ромите "човекоподобни" от парламентарната трибуна, предизвикаха само одобрение в ромското семейство.

"Наистина той си е прав сега тука. Получават помощи, дет викат, ядат, пият, мързя ги, това е вярно. Дрехи, обувки, якета било, социалните носиха, ама те земат - „на това яке за два лева ти го давам, дай ми една ...да пукам“, обяснява Катя с жест, че парите от продажбата се използват за покупка на алкохол.

Има и българи тъй мързеливи, но ромите са още по-мързеливи, обобщава тя.

Мъжът й също се съгласява с изказването на Симеонов, че ромите искат детски за деца, които си играят с прасетата на улицата. Много правилно, отсъжда той.

Катя продължава да обяснява ежедневието на ромите: "Някои отиват на работа, ако отиват два-три дена, мързи ги, много правилно казва", разяснява тя. Според нея днес, ако някой ром изкара тридесетина лева, отива „да пука“, тоест да изпие припечеленото.

"Човекът право казва, хич не греши и аз не съ обиждам, дето казва тъй, щото и аз съм циганка", заключава тя.

В студиото на Нова телевизия пък депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев осъди думите на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов.

Кърджалиев заяви, че трибуната на парламента е сакрална и не може от нея да се говори така.

“Не може да наричаш цял един етнос с генерализирани квалификации. Бях на три метра от него. Виждах с каква наслада и облекчение говори и какъв душевен катарзис изживява, докато говори за целия етнос", заяви депутатът от ДПС.

Според него става дума за елементарен отказ от толерантност и ксенофобски изпълнения.

Кърджалиев коментира още, че съпредседателят на ПФ иска да маргинализира цял един етнос и че няма такова понятие като „етническа престъпност”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
******************** преди 9 години
Според така наречените Дасикане Рома са християни в България поне този вид Роми така се наричат , които като истински християни в България би трябвало да се молят в Църква а дали е така
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съвети от дпс,не благодаря,защото живеят и на техния гръб.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 55. Давам ти минус, като знам, че няна да ме разбереш сега.(Инвестирай в индивидуално обучение, а детето да ходи в държавно училише.)
60
19
 
0
 
! Отговори
ROMLYANIN преди 9 години
BALKANSKITE NARODI SA VARVARSKI PREVZELI ZEMITE NA ROM
59
1
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Koi kakvoto pravi na sebe si go pravi.Ili koi kakvoto see,tova i shte june..
58
0
 
2
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
До detelinaЗа жалост сте съвсем права...
57
0
 
7
 
! Отговори
В и К преди 9 години
това са долни журналистечски уйдурми...обръщам се директно към властелините на перото и на новините...моля ви,господа...не ни заливайте с фекалиии...защото те ще се върнат към вас!
56
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямат пари, а елате да видите как по Гергьовден колят агнета насред улицата (кървищата седят така с дни на тротоара докато завали) и какви гьобеци кънтят до посред нощ, без да им пука за останалите, като вземат пари и по празници.
55
0
 
39
 
! Отговори
detelina преди 9 години
Не, са виновни ***-ние българите сме виновни, така ги научихме, на помощи, да просят, да крадат, защото институциите не си вършат работата.Защо, по Живково време всички работеха, а сега чака от избори на избори.Всички ги е страх от *** , и на никой не му се занимава с тях, абе то цяла държава е на автопилот вече!Не я ясно, кой,какво прави ,и защо го прави!? Кучетата си лаят, кервана си върви, и държавата загива, бавно, но славано.И, на никой не му пука,особено на политиците,хич!
54
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като каже Катя - право е, като го каже Симеонов - не можло така? Значи в парламента не трябва да се говори истината.
53
2
 
18
 
! Отговори
desislava преди 9 години
Bravo Kate!
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съласин съм с номер 14.Детето ми също е в частна детска градина и ще продължи в частно у-ще.Голяма част от родителите както и аз сме с нормални доходи.Просто държа детето ми да получи добро образование.
51
0
 
1
 
! Отговори
дo: 31 преди 9 години
Кога си бил ти в Köln да не би да бъркаш Карлуково с Köln по голяма лъжа немаше ли
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и българи тъй мързеливи
49
1
 
6
 
! Отговори
малиии преди 9 години
До Карамфил от КалтинецНачи нии сме от авганистан, а вии сте от Балгаря, а? Тва на острув ли е ил на пулуострув?
48
1
 
7
 
! Отговори
yan преди 9 години
Дори от възмущение направих правописни грешки. Позор за такава медия, че ви има!
47
36
 
2
 
! Отговори
Карамфил от Калтинец преди 9 години
балгари отиваите си в авганистан откадето сте до6ли.НЕ ВИ ИСКАМЕ ТУК.Заради вас сме наи бедната страна в света с мизерни заплати.Махаите се да не ви махнем ние пуяци такива.Това не е ва6ата родина.Ва6ата родина е авганистан.Тикета и маината ви.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да образование и мат и тези горе и дават пример на простия народ как да краде и да лежат ида чакат някой да им даде пари имат да купуват гласове а заводи да построят нямат колко грамотни хора вече не са бъл защо защото няма работа и на наистина устават само неграмотни те кажи на един политик детето къде учи всеки не може да си позволи за щото не крал
45
0
 
17
 
! Отговори
Реално преди 9 години
Че не са стока повечето от ромите е повече от ясно - то е вродено при тях: културата, манталитета, навиците, средата им - предава се от поколение на поколение. Но какво са и управляващите ни - и те са като ромите.Все се надяват нещичко да ни отпуснат по-силните от нас европейски държави. Чакаме на подаяния, които не винаги стигат до "средностатистическия" българин. Те преди това още са разпределени от управниците ни за техни измислени "по висши" цели. Народа само чака по-добри времена.
44
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'никой не ги взима на работа, а'? и аз искам да съм космонавт с 20.000 долара месечна заплата, ама не става. да те наемат на работа означава редица изисквания, стаж, образование, работен опит, чисто минало, грамотност, коректност, точност, работа в екип, дори ако щеш и подчиняване на команди и изпълнение на възложени задачи. как да наема някого дори за нощен пазач, като опитът му е предимно крадене? за шофьор без книжка, че и пие? за земеделие, като само умее да плячкосва? хайде стига извинения!