Пращаме войска на учение на НАТО в Украйна

Присъствието на US армията у нас ще бъде засилено тази година
Обновена: 6 мар 2015 07:26 | 6 мар 2015 07:23,
604
Пращаме войска на учение на НАТО в Украйна
Снимка: Reuters, архив

Българската армия ще участва в учения на НАТО през юли в Украйна, съобщава в. „Труд“.

От министерството са категорични, че участието на войската ни няма нищо общо с конфликта в страната, а ученията са планирани отдавна.

Все още не е ясно колко български бойци ще заминат за Украйна. Предстои конференция, на която ще бъде взето решение за числеността и въоръжението, които ще изпратим, коментират от ведомството пред всекидневника.

Ученията са кръстени „Rapid trident" и „Saber guardian".

„Saber guardian", което сега ще бъде в Украйна, през март миналата година беше на учебния полигон в „Ново село" до Сливен. В него взеха участие над 700 военнослужещи от 12 държави - Армения, Азербайджан, Белгия, България, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Сърбия, САЩ, Турция и Украйна. За основна цел на учението беше посочено повишаването на регионалното сътрудничество между страните, боеспособността и оперативната съвместимост на НАТО.

Засилено ще бъде през годината присъствието на американската армия у нас. Планирани са 22 учения на наша територия. В тях ще се включат няколко десетки военни, както и изтребители Ф-16. Всяко от ученията ще продължи около 2 седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
0
 
1
 
! Отговори
Phahah преди 9 години
Kat nqma nishto obshto s skorozadavashtata se voina zashto gi prashtat v Ukraina bulgarskite "boici"a ne gi provedat tuk tezi "trenirovki "
293
0
 
3
 
! Отговори
boc преди 9 години
Прав си 393, но какво да се прави, когато гледам все да съм положително настроен и си мисля за развитие.Но още по правилно е Партията на Борисов да се нарича ГАРБЕ - ГРАЖДАНИ ЗА АМЕРИКАНСКО РАЗРУШЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА!
292
2
 
2
 
! Отговори
az преди 9 години
Dano do latoto tva pravitelstvo si e otichlo ama ot nas zavisi
291
1
 
13
 
! Отговори
край преди 9 години
Ние не живеем в държава а във виц
290
1
 
10
 
! Отговори
Край преди 9 години
Тумбаците от гергьовденския парад ще изкарат акъла на братушките. Бегай Путин пайсеее.
289
2
 
7
 
! Отговори
планев преди 9 години
кога е планирана тази операция,преди разпадането на СССР,или когато п а с и беше външен министър.Аз предлагам първо фобите да си вземат цукалата ,заедно с тези от управляващите да отидат и да ни покажат как се воюва,защото премахнаха казармата и не сме гърмяли с оръжие, а камо ли да воюваме.Нека да ни покажат как става,особено сегашния военен минисър,успех,да се върнете всички живи и здрави.
288
1
 
6
 
! Отговори
до 412 преди 9 години
Седерадтите си разстварят *** широко та да пускат евро-атлантически газ
287
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрах, къде точно ще е това учение, в Дебалцево или в Чернобил; учение в атака или учение в защита; ще имали и учение по смяна на памперси? Българите само с калашници ли ще участват, патроните бойни ли ще бъдат, по цял пълнител ли ще им раздадът или само по 9 патрона. Абе не ли най - добре да се отмени учението в името на българо-съветската дружба.
286
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
спонги, колко е маржа в БГ на франка ( това е валута) :)
285
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Урок по история за част от четящите и коментиращите: Кримската война (10.1853-02.1856) е военен конфликт между Русия и съюз на Османската империя, Британската империя и Франция. Непосредствен повод за войната е спор за контрола над светите места в Йерусалим. В Уикипедия прочете повече...Аз съм православен християнин, в споменатата по-горе война, Русия защитава Православието много преди еврейските комунисти да ги подчинят през 1917-та
284
21
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Разбирам защо спряха Южен Поток. На нас внос на газ няма да ни трябва. Путинкофилите пикаят газ само като се сетят, че сме членове на НАТО и ЕС.
283
1
 
5
 
! Отговори
лейтенант преди 9 години
Ще ме пратят ама на малдивите........хахаха
282
3
 
22
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Така и не разбрах ,защо аз съм в НАТО ? Никога не съм го искал ! Как така заради еврейска маймунка /ревльо/ ,кобургска хиена и"черно Ване " аз съм в НАТО ?! Е да ме извиняват ,но не съм !!! ...с всички последици от това !!! Бил съм войник в друг договор и такъв съм останал . А мога да воювам -в сравнение с днешните тафтенца -мога "та и отгоре" ...да му мислят!!!
281
3
 
11
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Най -доброто при военните е ,че китайската армия не участва никъде в учения ,а когато трябва действа заедно с руснаците / двата кораба при Тартус... срещу американците ...бяха "показно" -та да се знае !!! /
280
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама те са много - 20 000 000, като ги изтрепем къде ще ги копаме бе????
279
1
 
7
 
! Отговори
Вълчан преди 9 години
До ukrainec Ваща мама украинска за това че подло и нечесно набихте нашия Пулев сега като дойде нашия военен контингент у вас щ ви избием до крак.....
278
2
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Дано се върнат ... Че има вероятност и да ги копат там
277
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, накрая вече се разбра целта на посещенията от най-високо ниво.
276
1
 
16
 
! Отговори
Коко преди 9 години
До 399: Прав си, какви да се бият на Донбасс след като населението там са в болшинството си етнически руснаци.
275
1
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
До Анонимен 389:"Вашите"вече хвърлиха няколко приятелски настроени(по вашему)ракети и у нас,даже едната беше изключително доброжелателна,реши да се приземи върху къща насред Горна баня.Явно това не ви е достатъчно,та искате още ракети,но руско производство!?За да не идат зян,пратете си координатите предварително на руснаците,нататък те ще (ви) се оправят.