300 000 лв. глоба за концесионера на "Слънчев бряг - Север"

Министър Ангелкова: Открити са много нарушения!
22 авг 2016 21:50, Анисия Иванова
13
300 000 лв. глоба за концесионера на "Слънчев бряг - Север"
Снимка: БТА

Около 300 хил. лева неустойка е възможно да заплати концесионерът на плаж "Слънчев бряг - Север", каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която направи проверка на плажовете в курорта.

"Инициираме създаването на работна група за облика на Слънчев бряг, за да решим проблема с преместваемите обекти", допълни тя.

Причина са констатираните множество нарушения, основните са несъответствие в квадратурата на търговските обекти.

"Има несъответствие в площта - свободна и платена зона, т.е. тук свободната площ е повече от 50%. По закон размерът на глобата е от 10 до 50 хиляди лева. Тук очакваме неустойката да достигне до 300 хиляди лева, може би и повече", допълни министър Ангелкова, цитирана от Министреството на туризма.

В края на сезона ще започне процедура по прекратяване концесията на плаж "Слънчев бряг - Север", обясни тя.

По думите й груби нарушения има и на плаж "Несебър-Юг", където отново се наблюдава разминаване между свободна и платена зона. Разминаване има и по отношение на квадратурата на търговски обекти.

"Като цяло Слънчев бряг-централен и Слънчев бряг-юг отговарят на изискванията", каза министър Ангелкова.

Днешната инспекция е част от масираните проверки на Министерството на туризма, които започнаха по всички морски плажове. До тук са проверени 40 плажни ивици. Най-честите нарушения са свързани с търговските площи и свободната зона.

"Като цяло нарушенията са минимални и се отстраняват своевременно. Проверките ще продължат през целия сезон", коментира министър Ангелкова. Продължава да действа и мобилната група на министерството, която реагира своевременно на подадени сигнали.

"Проверките до момента основно показват, че голяма част от констатираните нарушения през юли месец, са отстранени. Забелязваме, че допълнителните павилиони, които са за концесията, подчертавам не по алеята, не в частните обекти, са премахнати, в сравнение с миналата година", каза още Николина Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Man United преди 7 години
Не че нещо, ама ако ти пукаше за черноморието нямаше да минеш на проверка в края на сезона!Също така никой няма да плаща нищо! Баси трябва да стана и аз министър някак си.Това е най-лесната длъжност в цяла България.Не правиш буквално абсолютно нищо, само си джиткаш наляво надясно, крадеш си и се правиш на интересен пред камерите.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарите назначени капиталисти за хотелиери от БКП-БСП не се наядоха не се накрадоха . То такава алчност няма никъде по света. Все ми е на ума , че ако оставят плажната ивица без концесия ще е по хубаво .
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама е грозна колкото си иска министърката. Видях я на живо с мъжа й в един парк и преживях един от тези моменти в които се чудиш как точно се е стигнало до там да се вземат. А нарушението дали не е било по-голяма платена зона спрямо свободна???
7
2
 
1
 
! Отговори
Джон Смит преди 7 години
Онуй още не си е стъпило на краката,и разделението започна.там са само от ,,Лъв'' нагоре.Онзи като се пооправи,бая натуриални актове ще трябва да разпише.никой вече не вярва че ще може да задържи положението.Перачите си заминават,пералнята си върти.....ЗАКОНА НА КАПОНЕ.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно някой от "Котараците' си е заплюл мястото и сега ще изгонят настоящият концесионер.А на тази ще и подхожда Турлакова а не Ангелакова.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капитал на фирмата 5 лв., утре фалит, айде хванете ме да платя.
4
2
 
24
 
! Отговори
. преди 7 години
МОЖЕ да плати. МОЖЕ, ама няма да иска. И няма да плати. На бас ?
3
2
 
32
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Ангелковаа, *** да видиш централния плаж в Созпол. Оставени са само малки ивички без чадъри.
2
4
 
32
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Естествено, няма да му вземат нищо. Всичко е опашата герберска лъжа. Пък и защо да го правят? Хората вече си намериха любими дестинации по чужди краища и нашите плажове вече не са интересни за никого.
1
7
 
11
 
! Отговори
??? преди 7 години
Голяма част от нарушенията са незначителни и са отстранени , не са опасни , по всички предписания са направили нещо и не разбрах на каква основа ще му вземат стопанисвания плаж.