Румънката, блъснала еколозите ни: Бяха невидими!

Катаджии: Хора нямат място там. АПИ контрира, имало знак за скоростта
Обновена: 9 сеп 2016 08:23 | 9 сеп 2016 08:20, Веселина Йорданова
95
Румънката, блъснала еколозите ни: Бяха невидими!
Снимка: "Дарик"

"Не видях хората на банкета, нямах видимост, пред мен се движеха два тира и при сблъсъка помислих, че върху колата ми се изсипват предмети от товара им".

Това си спомня румънката Ана Сечея (27 г.) за катастрофата на 23 август в Кресненското дефиле, където блъсна еколозите Андрей Ковачев и Боян Петров. 

Още по темата
Тя пътувала от Румъния за Италия със съпруга си и децата – на 9 месеца и на 7 години. Преди Перник съпругът й казал, че се чувства уморен и я помолил да се сменят на волана на фамилното "Ауди", съобщава "Труд". Ана навлязла в дефилето преди обед.

Към 11 ч се е намирала до завоя на местността Османска чешма.

"Пред мен се движеха два тира, аз само тях виждах, не помня с каква скорост се движех, не познавах пътя и на ляв завой излязох малко вдясно извън шосето. Тогава чух удар по дясната страна на колата и ударих спирачки. Като спрях, разбрах, че съм ударила хора, за мен преди това те бяха невидими", казва румънката. Еколозите бяха ранени тежко, но оцеляха.

Ковачев и Петров по време на сблъсъка правели обследване за смъртността на животните в дефилето, която е следствие на интензивния трафик по шосето. "По принцип по банкета на такъв път хора нямат място", казаха катаджии, но неофициално, тъй като са задължени да спазват следствена тайна.

Но от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) заявиха, че били предупредени за присъствието на еколозите в дефилето и поставили  в района знак за намаляване на скоростта. Според разследващите Ковачев и Петров били облечени със светлоотразителни жилетки. Тепърва те щели да изясняват дали са имали командировъчни и разрешение за обследване на района.

В момента имало работно обвинение срещу румънката за причиняване на средна телесна повреда на две лица по непредпазливост. Очакват се резултатите от съдебномедицинските и автотехническите експертизи и обвинението може да се промени в зависимост от установените факти, казаха от прокуратурата в Благоевград.

До момента за тях било ясно, че еколозите са се намирали на тесен банкет в близост, с голяма растителност, и видимостта към тях е била малка или никаква. При сблъсъка самите те не видели връхлитащата ги кола, защото били с гръб към движението.

На няколко метра от тях се е намирал трети еколог. Той е невредим, но също е бил с гръб и не може да даде обяснения за катастрофата. След колата на румънката се движела още една, в която се возели нейни роднини. Те също са разпитани като свидетели по случая.

Веднага след катастрофата в дефилето румънката Ана Сечея бе настанена в хотел у нас, но скоро напусна страната. Тя оказа пълно съдействие на разследващите органи, заявиха от прокуратурата. Чужденката се явила на разпит пред съдия с преводач, отказала се от адвокат. Мярка за неотклонение не е била разглеждана в съда.

Следователят й наложил 5000 лв. гаранция, разрешил й да напусне страната и тя отпътувала веднага. Преди това подписала протоколите за разпит, оставила адрес, телефон и дала дума, че ще се яви, като я потърсят от съда. Била гастарбайтер в Италия.

“По закон нямаме право да я задържим, тя не е извършила тежко престъпление, няма настъпила смърт, не е действала умишлено, майка е на две деца, оставила е постоянен адрес”, казаха от прокуратурата.

Според работното обвинение водачката на аудито не е контролирала непрекъснато управлението му, излязла е от шосето, блъснала стоящите на банкета Боян Петров и Андрей Ковачев и им причинила средни телесни повреди. Автотехническа експертиза ще установи скоростта на колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
До king_for_a_day преди 7 години
"Ако само ти си останал в дискусията, мисля да не си губя повече времето."Но за да провериш дали "само аз съм останал в дискусията" е ФАКТ, то трябва да продължаваш да я четеш! Иначе, трябва да приемеш допускането, че "само аз съм в дискусията" е ФАКТ. А това е форма на "Аргумент от незнание"!Щом ползването на "Аргумент от назнание" за теб е форма на "мислене", то истината за теб няма никакво значение => си ИЗМАМНИК!Пожелавам ти само УСПЕХИ ИЗМАМНИКО - Пази се!
83
1
 
2
 
! Отговори
До king_for_a_day преди 7 години
"а ти защо обединяваш Боян и Андрей с "еколозите"?"Ти прочете ли статията бе ИЗКМАМНИК? - Румънката, блъснала еколозите ни (Боян и Андрей) - не учените ни, не учителите ни, не журналистите ни, а еколозите ни (Боян и Андрей)Не си ли разбрал че за тях става въпрос в статията? Ти през цялото време за учителите и журналистите ли писа? Тъъпак - не ходи на психиатър - няма смисъл! :)Не си губи времето с мен, ама не си го губи и да пишеш ИЗМАМНИ ГЛУПОСТИ за обикновенните хора - ИЗМАМНИК!
82
2
 
0
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
"...ЗАЩО обединяваш ВСИЧКИ учени с лекари с журналисти с учители чрез "Хлъзгав наклон", когато АЗ ГОВОРЯ ЗА ТЕЗИ ЕКОЛОЗИ ИЗМАМНИКО"..."86, а ти защо обединяваш Боян и Андрей с "еколозите"? Кой, викаш, бил измамник?Ако само ти си останал в дискусията, мисля да не си губя повече времето. Дори не ми се четат останалите ти глупости.И ... съвсем сериозно, отиди на психиатър. Ако нямаш пари, сипи едно, удари си една, но изпусни парата. Не го казвам с лошо, но очевидно имаш тежък проблем.
81
0
 
3
 
! Отговори
@ преди 7 години
Накрая потърпевшите ли ще се окажат виновни?
80
2
 
3
 
! Отговори
До king_for_a_day преди 7 години
"Спекулирам си, като теб и почти всички останали тук." - Пак обединяване на казано от мен с казано от "почти всички останали", а аз никога не съм твърдял каквото и да е от това което ДРУГИТЕ КАЗВАТ! Тук вече обединяваш "Подвеждащ въпрос" със "Ти също"!Само ти показвам какви заблуди ползваш за да докажеш фалшивите си тези ИЗМАМНИКО!
79
2
 
3
 
! Отговори
До king_for_a_day преди 7 години
"съм наречен "измамник" на няколко пъти." - ИЗМАМНИК СИ наречен всеки път когато ти покажа заблуда която използваш да да "докажеш" фалшива ТЕЗА!"МОже би заради психотичните ти самовнушения, че вероятно работя за Сорос и на днешната светла дата се опитвам да продам България." - никога не съм твърдял че РАБОТИШ със Сорос! Явно логическите ти проблеми наистина са следствие от психически, та затова ми ги вменяваш и на мен :) ИЗМАМНИКО! Написах че се отклонява вниманието на хората към Сорос!
78
3
 
3
 
! Отговори
До king_for_a_day преди 7 години
"не ми пробутвай инфантилните си първи опити по формална логика" - щом ти ползваш заблуди постоянно, то явно ти нямаш опит с логиката! Така че, нито опитвам да ти покажа нещо, щом то е ФАКТ, нито показването му е инфантилно! А сега, изречението ти е базирано на непознатата ти заблуда "Сляпо петно"!"Не аз твърдя, че са компетентни или некомпетентни, а ти и другите" - аз не твърдя това което твърдят ДРУГИТЕ! Та няма как да обединиш моето твърдение с тяхното, чрез "Подвеждащ въпрос" ИЗМАМНИКО
77
3
 
5
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
Значи, в обобщение:1. Е74 не е скоростен път2. Мястото на пешеходците по закон е именно на банкета, дори по посока на движението.3. АПИ по принцип, а и в конкретния случай, не чисти банкетите от клони. КАТ не успяват (и не опитват) да контролират трафика. За сметка на това правят нелепи коментари.4. Румънката е излязла от пътя5. Не е спазвала дистанция (по собствените си думи)Това е всичко по отношение на абсурдния спор има ли право един гъзорък шофьор да излезе от пътя и да блъсне хора.
76
3
 
0
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
71, не ми пробутвай инфантилните си първи опити по формална логика. Не аз твърдя, че са компетентни или некомпетентни, а точно ти и другите, които иронично ги пращат да "броят костенурки". Не изказвам нито едно от двете твърдения, за разлика от теб, но в замяна съм наречен "измамник" на няколко пъти. МОже би заради психотичните ти самовнушения, че вероятно работя за Сорос и на днешната светла дата се опитвам да продам България. Спекулирам си, като теб и почти всички останали тук.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво 160 км/час в дефилето сънуваш?При това знае се, че КАТ не спи, а работи и всеки който направи някакво нарушение веднага е санкциониран от КАТ и там всички спазват правилата, в случая спазват ограничението на скоростта. Нали така .... от КАТ зависи.
74
6
 
9
 
! Отговори
zoro преди 7 години
Тия "еколози" подивяха от алчност. За да усвоят още малко парички вече си рискуват живота и се подлагат на колите. Жената с нищо не е виновна -да са седяли в страни и да са снимали отдалече. Ако беше ги ударила с превишена скорост, в случая над 90 км/h щеше да ги изпрати по дърветата. Пешеходци нямат работа по шосетата
73
5
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Няма такъв *** като българите! Оно дживотно не знае как да се държи като пешеходец, оно дживотно не знае как да се държи като шофер на каруцомобил! Кой и защо ви е свалил от планините?
72
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе нали я видяхме румънката - чистокръвна ромка от Швеция :)Такива хора винаги ще направят белята
71
0
 
7
 
! Отговори
До 74 Нед преди 7 години
То май и ти си за проверовъчен изпит.Чл. 108. (1) Пешеходците са длъжни да се движат по тротоара или банкета на пътното платно.(2) Пешеходците могат да се движат по платното за движение, противоположно на посоката на движението на пътните превозни средства, по възможност най-близо до лявата му граница:1. когато няма тротоар или банкет или е невъзможно те да бъдат използвани;2. при пренасяне или тласкане на обемисти предмети, когато с това се затруднява движението на другите пешеходци.
70
5
 
3
 
! Отговори
Нед преди 7 години
99% от пишещите тук сте за проверовачен пред КАТ , може и да научите тогава законите :)По долу някой беше писал ама аз ще ви цитирам- чл108 (1) Пешеходците са длъжни да се движат по тротоара или банкета на пътното платно. Ей затова няма се оправим , дотук почти всички сте нарушители на закона.Скоро ще искате пешеходците и да летят ,за да не ви пречат де.
69
6
 
6
 
! Отговори
e преди 7 години
Знаци за ограничение на скоростта, банкет, светлоотразителни жилетки - какво повече от това е трябвало да се направи за да не бъдат уцелени от заспалата мръхла? Може би еколозите е трябвало да вършат работата си летейки из въздуха, като дрончета. А, и много форумни драскачи бъркат собствените си posrani *** с нечии други.
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросът тук е защо румънката се движи по банкета, където може само да спре принудително? Хората имат право да се движат не само по банкета без ограничения. Могат да се движат и по платното за движение, където обаче трябва да са с лице към движението. Никой не я е бил по главата да шофира по начин, при който няма видимост.
67
1
 
6
 
! Отговори
До До king_for_a_day преди 7 години
"защото и ти си нямаш грам идея въпросните двама учени колко добре си вършат работата." - Как можеш да позлваш за аргумент, твърдение което не можеш да докажеш /от какво си имам идея аз/? Това се нарича "Аргумент от незнание" ИЗМАМНИКО!А откъде ти знаеш че тези двама "учени" си вършат добре работата - да не им я организираш и следиш ти, или позлваш пак заблуди "Аргумент на авторитета" и "Позуваване на полулярност" - а ИЗМАМНИКО?Защо не коментираш че си ИЗМАМНИК и позлваш заблуди?
66
0
 
11
 
! Отговори
кокала преди 7 години
Нищо ново под слънцето..Маде ин България. Ако всички организации си вършеха съвестно работата и задълженията нямаше да сме на този хал. В случая е трябвало да има поне на няколко места предупредителни знаци а защо не и полицейски патрул. Така се повишава вниманието и на шофьорите. Само като се сетя за обраслите с високи храсти и клони банкети където дори и пътните знаци не се виждат направо настръхвам.
65
5
 
4
 
! Отговори
До king_for_a_day преди 7 години
До king_for_a_day"кого го хранят" - ЕКОЛОЗИТЕ - те не работят за себе си, а за заплата или лапане от някъде, откъдето имат полза от тях. Например се отклонява вниманието, че Сорос ги финансира чрез собственна компания, но се скрива , КОЙ я финансира, и това не е той!"какви права са ти огрничени" - на собственик на ПАРЦЕЛИ! Чрез нови забрани и огрчничения! Ограниченията не са само за зем.земи както се внушаваНикога не съм кометирал "хранилката" - тя няма отношение към самото хранене!