Бургаска болница съди роднини на родилка за уронен престиж

"Време е да се разбере, че не винаги докторите носят вина"
28
Бургаска болница съди роднини на родилка за уронен престиж
Снимка: архив, БулФото

Бургаската УМБАЛ "Дева Мария" завежда дело срещу роднините на родилка.

Мотивите са: уронване на престижа на лечебното заведение, отправяне на заплахи и упражняване на системен и продължителен терор спрямо лекарските екипи и персонала на болницата.

Делото ще бъде заведено срещу роднините на родилката Деница Борисова – нейната майка, приятеля й и майката на приятеля й, съобщиха от здравното заведение.

Още по темата

След неправомерното обвинение в лекарска грешка за загубата на бебето на родилката, успешното премахване на мъртвия плод по най-щадящия за нея начин и всички грижи, които се полагат в болницата за бързото й възстановяване, близките й не спират да тероризират лекарите, посочват от болницата.

За възстановяване на доброто име и нормалния процес на работа, ръководството на болницата ще потърси правата си в съда.

"Време е да се разбере, че не винаги докторите носят вина", заявяват от УМБАЛ "Дева Мария" и уточняват, че средствата от спечелване на делото ще бъдат инвестирани в лечението на социално слаби пациенти.

За случая стана ясно вчера. В петък 22-годишната родилка, която била в 9-и месец, отишла на консултация за тоновете на детето - оказали се по-слаби, но се прибрала вкъщи. На следващия ден резултатите били добри.

В неделя обаче лекарите констатирали, че тоновете не се чуват и бебето е мъртво.

Роднините на жената винят медиците и за друго - че детето е било извадено от утробата на майката след повече 24 часа от настъпването на смъртта му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Близки преди 7 години
<html xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office"xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word"xmlns:m="schemas.microsoft/office/2004/12/omml"xmlns="w3.org/TR/REC-html40"><head><meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=utf-8"><meta name=ProgId content=Word.Document><meta name=Generator content="Microsoft Word 12"><meta name=Originator content="Microsoft Word 12"><link rel=File-List href="file:///D:\TMP\TEMP\msohtmlclip1\01\clip_filelist.xml"
18
1
 
3
 
! Отговори
подкрепям24 преди 7 години
Да ,защо и репортерката няма заведено дело за некомпетентност и уронване на престиж?!Всяко стойностно журналистическо разследване включва по презумция поне двата източника и е още по- добре , ако има и ескпертна преценкаВсичко извън това е злост и търсене на грозна сензация ,от нещастието на всички ,защото и за лекарите е тежко изпитание ,колкото и да не ви се вярва!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грешката на болниците е, че не плащат на юристи, за да я защитават от клевети.Обаче, когато това са държавни болници, парите изчезват още в Министерството и тогава самият министър плаща на медии, за да клеветят болтиците.Сега доктор Менгиме ще плаща луди пари за оклеветяване на колегите си, за да ни се размине харченето на пари за калпавите пръстови скенери.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно решение на болницата
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И телевизиите са виновни
14
1
 
3
 
! Отговори
справедлив преди 7 години
това е свръхочакването ,което вменявате на съсловието : да осигурят безсмъртие и то безплатно!!!НИКОЙ НЕ СЕ Е ИЗМЪКНАЛ ЖИВ ОТ ЖИВОТА.ЗА съжаление има на всякъде по света % на нещастни инциденти.Правилното е да се обследват акуратно ,с цел да се избегнат бъдещи такива.Но проследяването трябва да обхваща всички участващи в медико-диагностичнея процес : лекарския екип, пациента ,близките и помощния персонал- аптеки и лаборатории, ретген и тн
13
3
 
7
 
! Отговори
откровен преди 7 години
Правилно поведение на Болницата! Крайно време е да се внимава при изказвания и обвинения.това трябва да се отнася и за медиите и за пациентските организации и за аптекари и лекари злословещи без основание.Лекарите имат правото на "невинен до доказване на противното"
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като искат да не се уронва тяхното име да извадят малко статистика- постъпили - излекувано изписани,умрели, отписани като невъзможно за лечение, пренасочени към подходящо лечение и така нататък.Сякаш това се случва за първи път и едва ли не е случайност. Всички знаем отдавна че не може да се разчита, но няма алтернатива. Позволете финасово да се лекуваме в Турция, Румъния , Австрия или Гърция и да видим какво или кой ще остане тук.
11
1
 
3
 
! Отговори
заз преди 7 години
До 17Специализант не е ли някой завършил обща медицина и тепърва специализиращ в нещо по-конкретно? Ако е така не би следвало сам да поставя диагнози. Не се заяждам - питам защото не съм сигурен
10
1
 
4
 
! Отговори
до13 преди 7 години
Нали разбираш че специализантката е завършила медицина и тя самата е лекар.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала, дано да ги съсипат! Браво! Добрите новини все от Бургас идат! Респект
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази болници преди време почина една бременна жена и уволниха лекарката. Тия защо не си гледат сексуалните отношения ами се занимават с глупости!
7
6
 
9
 
! Отговори
2222 преди 7 години
В статията не се казва, че бременната е прегледана и пусната вкъщи от специализантка - Д.Д. Тази "лекарка" няма право да преглежда сама без лекар и освен това е успокоила жената, че може да си отиде.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2 : според мене и журналистите трябва да носят същата отговорност ,защото са като питбули захапват и на е пускат , без да разбират естеството на работата на лекарите , съсипали са не един лекар и накрая 2+2 медицината не е 4 ....!!! само на едната си ръка имате 5 пръста ,и не са еднакви , какво ли щеше да е ако бяха еднакви....=
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10 от номер 8. От статията не се разбира дали е подписала документ за отказ. Лекарите е трябвало да се застраховат по-добре от подобна разправия. Има си декларации за отказ точно заради такива неща. От статията разбирам, че не са й дообяснили, че по този начин рискува сериозно, щом се е прибрала, но на следващия ден пак е отишла за проследяване.
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При слаби сърдечни тонове на плода, майката остава под наблюдение в болнична обстановка. Не е трябвало да я връщат у дома, след като са установили слаби тоновеа. Виновни са си според мен.
3
12
 
8
 
! Отговори
Татко преди 7 години
А защо не са приели жената за да я наблюдават?
2
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, пациента трябва да си научи мястото, съдете ги до дупка тези наглеци.
1
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това нашето ако са доктории..остави се