Борисов зове да се чуе гласът на жените в Европа

Премиерът сигурен: Няма по-силно от майчинския инстинкт
38
Борисов зове да се чуе гласът на жените в Европа
Снимка: БТА, архив

Основна тема за Европа, с която се сблъскаха хуманността, добротата, желанието на всяка жена, майка, да помогне на друга такава и от друга страна - огромният натиск и страховете на европейското общество. Така започна обръщението си към жените от ЕНП премиерът Бойко Борисов, посрещнат с аплодисменти от участниците в събитието.

Няма по-силно от майчинския инстинкт в природата, затова определих Цачева като "Майка на нацията", обясни още той. И добави, че за да спре дискусията по мигрантската вълна, цялата дипломация на Европа трябва да положи усилия първо да прекрати военните действия в Сирия. Цялата общност и ЕС, и САЩ имат лостове да повлияят върху руския президент Владимир Путин, подчерта лидерът на ГЕРБ, цитиран от БТА.

Темата за сигурността, решенията, които да успокоят хората, е водеща, обединиха се премиерът, кандидатът за президент Цецка Цачева, кметът на София Йорданка Фандъкова, евродепутатът Мария Габриел в изказванията си.

Борисов за пореден път подчерта колко важно е да бъдат затворени границите от Финландия до българо-гръцко-италианска граница и да останат само ГКПП.

Той припомни, че от вчера вече работи европейска гранична полиция на границата на България, Гърция, Италия, а 17 джипа за охранителите на браздата пътуват към нас. Гласуваха се 160 млн. евро за България да ни "подпрат" - след един европейски съвет, подписана е спогодба за реадмисия с Афганистан, преговорите с Турция трябва да продължат, категоричен е още Борисов.

Той предупреди, че започнем ли да замитаме проблемите под килима, другите ще ги видят и ще ни атакуват.
Няма по-добро от мира, обобщи Бойко Борисов. Той не пропусна да спомене, че "нашите ракети разрушиха тези държави". Но попита защо да чакаме 10 години, за да се извиним, както беше за Ирак, и колко години ще трябват, за да се върнат учителите и лекарите в разрушените държави, да бъдат възстановени домовете на бежанците.

Гласът на жените трябва да се чуе в ЕП, ЕК, убеден е Бойко Борисов.

Няма по-важен въпрос от сигурността на европейските граници за справяне с потока от мигранти, но в същото време трябва да спазваме международните ангажименти за даване на убежище на тези, които отговарят на условията, подчерта Цецка Цачева. В същото време, отбеляза тя, сме длъжни да бъдем максимално бдителни.

Цачева цитира данни, според които приблизително 50 на сто от бежанците са жени и момичета - те са и най-рискови за трафик на хора, сексуално насилие.

Според кмета на София Йорданка Фандъкова, е нужен откровен разговор с гражданите по темата с мигрантите, защото това е начинът де се намали популизмът. Тя предупреди, че е много опасно да се заиграва със страха на хората.

Имаме огромен шанс България да има за пръв път жена-президент и то от голямото семейство на ЕНП-жени. Усещам голяма подкрепа да се справя. Това заяви пред участниците във форума "Миграция и интеграция: Влиянието върху жените", организиран от ЕНП - жени кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майчиният инстинкт наката хиляди майки да се примирят с това, че децата им заминаха по света! По-категориен отговор на политиката ви към българския народ и майчинското обгрижване едва ли може да има! Освен това, с кукувици няма как да ни стплиш гнездото!
30
0
 
5
 
! Отговори
Лелеее преди 7 години
Бе човек ти децата на собствения си народ не оправи седнал си да ми говориш за прютявяне и спри да ми говориш за майки с тоя *** че почнах да си отежеам документите за друга държава заради тебе
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В евро комисията няма ли длъжност глашатай, че трябва баце да се занимава с всичко?
28
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
моят вик на маика и баба е изгонете ам воиски от бьлгария и черно море няматникаква работа тука освен да се заяждат с русия сащ да се изтеглят от сирия защотонишо не вьршат пречат на русия и асад да се справят с ид по този начин ще спремигранската криза в противен случаи воината ще се точи с години както имигрантите
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък съчиниха тази реадмисия,в речниците сякаш липсва,ре- като че ли означява правене наново,повторно,както липсват и нашите ракети,ако сме ги имали като допускане,приемане-адмиссион с техническото навлизане да се извиняваме за това,миссион-мисия-мисия,поръчение,ад-при,добавено към нещо,някой,основно действие,нещо сякаш се не вързва с въпроса-кои къде ще пращат.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък съчиниха тази реадмисия,в речниците сякаш липсва,ре- като че ли означява правене наново,повторно,както липсват и нашите ракети,ако сме ги имали като допускане,приемане-адмиссион с техническото навлизане да се извиняваме за това,миссион-мисия-мисия,поръчение,ад-при,добавено към нещо,някой,основно действие,нещо сякаш се не вързва с въпроса-кои къде ще пращат.
25
0
 
9
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Болен и много заразен, този продължава да решава световните проблеми.Какво разбира от жени този не лекуващ се увреден от хроничното си заболяване при условие, че покрай него не виждаме такава. Той не може да задържи една жена, но е в състояние да оправи целият женски мир.Опасност от женска пандемия.
24
0
 
10
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Не разбрах какво общо има майчиният инстинкт, с професионалната реализация на една жена?!?! Видяхме голямата от ЕНП, Меркел, какви ги надроби, така, че ни ни пробутвай тези катили!!! Че си *** го знаят и тези които не го знаеха, няма защо да ни убеждаваш повече! Сега само да видим чии
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цачева ли ще спре войната в Сирия,айде моля ти се.Нямате един неомазан до ушите в тая партия,пък и явно щото е по-дърта,само тя ти се върза на простия акъл.
22
0
 
7
 
! Отговори
ПНХ преди 7 години
"С погледа сърдит си голям злодей..."
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, верно, Бойко като си такъв почитател на жените твойта жена къде е ? Защо си събрал само разведени пръчове около тебе?
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лойко Борисов да чуе гласа на народа и да си ходи.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами той в Европа вече се чу, чрез дрънкането на един тиган по главата на сирийка, след като мъжът и изхвърлил преди това трите деца през прозореца. И при нас трябва да се възприеме този светъл пример на евроценностите.
18
1
 
10
 
! Отговори
Теткомобил преди 7 години
Бойко знае, че към жена няма критичност дори и да не може грам да управлява, затова назачава стринка до лелка до тетка. Поне в България не липсват.Жената също така трудно се опълчва и предпочита да се конформира, което му е идеален вариант. Но вече е разгадан и тия джедайски номера спират да ни действат
17
1
 
13
 
! Отговори
Майчин инстинкт преди 7 години
Не Бойко, падението е жестоко :)
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tozi znae li che spored mejdynarldnite zakoni edinstveno Russia e zakonno tam tia e povikana za pomocht ot zakoniia prezident a vsichki ostanaly kakvo tarsiat tam bez mandat ot OON bez molba ot prezidenta na Siria bez kakvoto i da e bilo pravo sa tam chtom nie na politichesko nivo podarjame bezakonieto kak da go sazdadem y nas
15
2
 
15
 
! Отговори
Боко е пътник преди 7 години
Боко е отчаян. Властта му се изплъзва и най-вероятно вече му е съобщено, че е "неприемлив" и трябва да се маха. В денят, в които Боко бъде свален, ще гледа като Тодораки Живков от село Правец, когато го махнаха от трона. Ще пия бутилка скъпо уиски, когато това се случи, защото това ще спаси Родината ми от изчезване.
14
1
 
14
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ТИКВОНИЙ Е НЕПОВТОРИМ С НАХАЛСТВОТО И ПРОСТОТИЯТА СИ И ОПИТИТЕ МУ ДА СЕ СЛАГА НА ЖЕНИТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ Е ЖАЛЪК.
13
0
 
13
 
! Отговори
Как ли пък не преди 7 години
Дали е чувал премиерът какви престъпления се правят понякога само под напора на майчиния инстинкт? През вековете колко убийства и междуособици са дело на овластени жени, за да облагодетелстват децата си?Няма да обяснявам тук как съсипа цял научен институт една простовата жена със силна протекция, само и само да се облагодетелства все повече и повече. Причина за тази алчност беше амбицията да преосигури мързелив син-алкохолик, който беше постоянен пациент на клиники за хронични пияници.
12
1
 
17
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Доста не на място се е изказал Бойко Борисов, след като направи мръсния номер на Ирина Бокова с пробутването от него на Кристалина Георгиева с пряк резултат, че гласът на Ирина Бокова да не бъде чут, а да се чува гласът на португалеца Гутериш.