В момента ни морят вируси, но не се лекувайте сами!

Не насилвайте децата да ядат, когато са болни, съветват лекари
11 окт 2016 09:14,
11
В момента ни морят вируси, но не се лекувайте сами!
Снимка: Reuters, архив

Това, от което болудеват повечето хора в момента, не е грип, а вируси, обясни доц. Атанас Мангъров от Инфекциозна болница София.

По думите на общопрактикуващия лекар д-р Гергана Николова една от грешките, които хората допускат в подобна ситуация е, че се лекуват сами.

Още по темата

"Трябва да се внимава какво да се яде и пие, както и да се ограничат контактите. Много е ниска културата дори когато сме чули, че има вирус. Трябва да се мием често ръцете и да проветряваме помещенията, в които седми. Всичко това важи и за децата", добави д-р Николова пред Нова тв.

По думите на лекарите е важно, когато едно дете се разболее, то да си остане у дома и да не бъде насилвано да яде.

"Трябва да приема повече течности", заявиха експертите и добавиха, че не бива да се ходи на детска градина с лекарствата и сиропите, изписани от лекаря.

"Ние сме заразни 24 часа преди да се появят симптомите", каза доц. Мангъров.

"Хубаво е да се отиде на лекар още в началото, но е важно и общото състояние. Много често при децата тези вируси водят след себе си и вирусни пневмонии", добави д-р Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: вирусгриплечение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я си гледайте работата, ще се занимавам с доктори дето предписват скъпи лекарства!
7
0
 
4
 
! Отговори
11:42 преди 7 години
"Това, от което болудеват повечето хора в момента, не е грип, а вируси, обясни доц. Атанас Мангъров от Инфекциозна болница София."А а грипният вирус (грип) не е вирус, доц. Мангъров??? Ни мисля, че е възможно да е го е казал!Мария Несторова, лично ли го чухте това или просто обичате да си пишете глупости??
6
2
 
3
 
! Отговори
GERB SA VINOVNI преди 7 години
ТЕ ГИ ПУСКАТ ТИЯ ВИРУСИ ЗА ДА ИЗТРЕБВАТ КРЕХКИЯ ЕЛЕКТОРАТ НА БЕЦЕПЕ! ИЛЮМИНАТИТЕ И КУКЛОВОДИТЕ СЕ БОРЯТ ДА УНИЩОЖАТ МАЙКА РУСИЯ И НИ СЛАГАТ ПРОТИВ РУСКИЯ ИНТЕРЕС.
5
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Да, не се лекувайте сами, идете при лекар да ви натъпче в антибиотици със съмнителен положителен ефект, но със сигурен отрицателен такъв. Сложете си и по една ваксина, ей така, щото белите манти са гладни.
4
1
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Моята лична се скъса да ходи по екзотични почивки....Фирми и плащат да изписва техния продукт,укрива такси и всевъзможни далавери...От както не ходя на лекар 10 години съм много добре!Хващал съм няколко вируса и за 3-4-5 дни съм патрон без никакви лекарства.Грам не ми пука ,че идвали вируси..Ям чесън ,боб чорба,лютиви чушки ,вино и ракия сега отивам да разбърм джибрите!
3
1
 
15
 
! Отговори
Като преди 7 години
те мори вирус е едно,друго си е обаче като те мори лекар,по цивилизовано е някак си!
2
1
 
16
 
! Отговори
Etien преди 7 години
В нашите болници.. влизаш с една болест. Излизаш с две.
1
3
 
16
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
А, кой да ни лекува?!?! След като вече и "лекарите" ни убеждават от медиите ,че при грип и вируси помага само хомеопатия! Тоест нищо ! Кои да ни лекува тогава ,ако не се лекуваме сами ?!?!