СБА иска нови изисквания за зимните гуми

Законовото изискване от 1,6 мм е малко, смятат шофьорите
16 ное 2016 14:00, Анисия Иванова
38
СБА иска нови изисквания за зимните гуми
Снимка: Bulgaria On Air

От Съюза на българските автомобилисти настояват депутатите да преразгледат изискванията, касаещи състоянието на гумите. Към момента единственото законово изискване е дълбочината на грайфера да бъде минимум 1,6 мм.

Според Трайчо Кутев обаче, който е представител на Съюза на българските автомобилисти, дълбочината на грайфера трябва да бъде малко по-голяма, за да се подсили сигурността на пътя.

"Животът на една гума е около 4-5 години и всеки водач, когато подменя зимна с лятна гума, ресурсът им като качество се изразходва", обясни той.

Вижте какви съвети даде още специалистът в ефира на Bulgaria ON AIR



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е голям ***.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, нека да са 1.8 мм грайферите - вдигаме нормата с цели 12%.
32
0
 
1
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Най голямата опасност на пътя е самият път.С лятна или зимна в дупката няма значение.Имам и летни и зимни и всичките за 4 г.са повредени.Най хубаво се унищожават когато изрежат асфалта и сложат нов след няколко дни.Много хора за това не инвестират в нови гуми.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Континентал съобщиха че специално и в чест на СБА ще пуснат гуми с 50 мм. грайфер.
30
0
 
3
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
МукавееЕла бе братче - не 360, а 1000 лв ще ти дам! Да си купиш един "Макаров" и д се гръмнеш 2 пъти! Ама 2 пъти, не забравяй! 'Щото тия като теб са толкова шмуляви, че от първия път пропускат (*Обидните думички в повествованието, си ги интерпретирай сам, че *** слагат звезди и ако исках да ти напиша това, което мисля за теб - трябваше да изглежда така: ***************************************************)
29
1
 
10
 
! Отговори
А, бе... преди 7 години
аман от специалисти да ми дават наклон на ...я. Няма ли никой зад волана (обичайното състоание), не внимаваш ли на пътя, не нови гуми, ами и танк не те спасява! П.С. Колко от вас си проверяват налягането на гумите и къде?
28
8
 
4
 
! Отговори
vk преди 7 години
Струва ми се, че масово не осъзнавате че от вашите неизправни коли зависи животът на тези около вас.
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви изисквания няма да приема аз , докато не карам по хубави пътища , мога да кажа , че нашите са най-скапаните и чупени такива , пълни с неравности ... на чисто нова гума и направих балон ... от скапаните ни улици и настилки
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайдуците от СБА искат да ни работят с третокачествените гуми .Аз искам всяка година всички да си сменят бойлера може да гръмни и събори панела. Ами ако всички си поискат да им върви далаверата до къде ще я докараме.
25
0
 
3
 
! Отговори
arbeit macht frei преди 7 години
До сминдух енд чесънне може, но може да не караш кола всеки ден
24
1
 
1
 
! Отговори
опа преди 7 години
До Без ДДСНе, миналата година един вносител на гуми празнуваше 25 години на пазара и закупуването на 4-ка гуми носеше солидна отстъпка.
23
3
 
15
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
До АнонименНе всички сме от ГЕРБ за да сме на хубава заплата,а даже сме и безработни.
22
1
 
1
 
! Отговори
Без ДДС преди 7 години
До опаБез ДДС ли ги купуваш?
21
3
 
32
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Хубаво ,закон да си с нови гуми защото 1,6мм са малко, а може ли закон минималния доход да е примерно 1000 лв.
20
2
 
31
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
а така, гумите застояват трябва да се вдигнат продажбите..
19
0
 
23
 
! Отговори
Пости преди 7 години
Направо да си слагаме веригите, и да не се занимаваме с глупости.
18
22
 
10
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 7 години
Чета ви коментарите и ще припадна , за българина АБСОЛЮТНО всичко е резултат на Световния Заговор на Сорос , масоните , Ротъри клуб , Дракула и Сатан .... Вносителите на гуми щели да забогатеят , ами на Запад гумите ги ПОДАРЯВАТ ,за да не забогатява никой , хляба и салама също , а нафта си наливаш колкото искаш - и тя без пари ..... да ви се не види и дребните душички.
17
2
 
4
 
! Отговори
опа преди 7 години
До МукавейЗа масовите коли наистина е така, незнам кви са тези минуси, примерно 175х65х14 Continental TS850 и 195х65х15 BFGoodrich миналата година ги купих и двата комплекта по 4 гуми точно по 360лв. Естествено за континентал-а ако беше 15 щеше да мръдне до 400-420лв но купих до колкото ми стигнаха парите.
16
2
 
34
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
По-съветски действат ***....... Размерът на грайферът да е направо НОВ !!!!!даже и фактура да се прилага за това ,че е тазгодишна покупката!!!! Няма пет шест...така не Риваате ,че светлинитевдигат излишноразхода особенно лятото ,сега ще ви сложат и зимна гума от Дата до датанищо ,че ще е 30градуса и ще се изядът новите Ви гуми!!!! Мълчите като агнета!!!
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предлагам да ни задължат да имаме един комплект резервни зимни гуми за летните месеци, а за зимните освен това и да имаме и сключен договор с лицензиран снегорин.