Плащаме за сериал за българите в Сърбия

България ще даде 38 хил. за лентата по предложение на министър Митов
24 ное 2016 08:26,
4
Плащаме за сериал за българите в Сърбия
Снимка: Булфото, архив

38 хил. лв. ще даде България за заснемането на телевизионен сериал "Нашенци", който ще е за живеещите в Сърбия българи. Това бе решено в сряда от кабинета по предложение на външния министър Даниел Митов.

Плащането ще е в рамките на финансовата помощ, която България оказва на страни извън ЕС, пише "24 часа". Общо проекти за 1,26 млн. лв. одобри правителството по предложение на Митов. Всички те са насочени към подпомагане на български общности извън границите на страната.

В Сърбия ще се финансират още реконструкция на библиотеката в Димитровград, развитие на малки фирми в Източна Сърбия, културен център в Цареброд. 19 хил. лв. ще бъдат дадени и за развитие на свободата на сръбските медии, а 53 хил. лв. - за борба със словото на омразата в пограничните райони.

В Македония България ще финансира реконструкция на училището в с. Могила и топлофикация за това в с. Манастирец. Общата им стойност е 99 хил. лв. Около 170 хил. лв. ще бъдат насочени към проекти в Босна и Херцеговина. Там е предвидено изграждането на българска чешма за 25 хил. лв., образователни проекти за малки деца и създаването на младежки центрове.

В Украйна пък ще бъдат изградени и оборудвани кабинети за изучаване на чужди езици в две училища и 4 университета. В Молдова са предвидени само проекти в Тараклия, където живее българската общност. Те са за детски градини и училища.

А 33 хил. лв. ще бъдат сложени във фотоволтаични панели на детска градина "България" във виетнамската столица Ханой. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
До тук добре. Пита се - каква ще е пропагандата?!
3
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Кога ще се махне от очите ни и от телевизорите ни това мудо!!!! Г-н Митов не ви щем съветите,не ви искаме и вас - вреден сте за България.Сутринта ви чух да казвате ,че ще давате акъл на новия президент ако поиска.Вие и акъл,но той не е толкова глупав точно от вас акъл за иска.Вие провалихте Бокова и колкото и лакърдии да приказвате вие изложихте България.А нивото на Бокова сравнение с вашето е в хиляди пъти по високоТака че е време да млъкнете,не ви щем"безценните"съвети -баста!!!!!.
2
1
 
6
 
! Отговори
Илиян преди 7 години
Тези Българи в Сърбия милеят за България, колкото аз за Китай.. Често ходя в Пирот и Димитровград и познавам доста от тях. Не крият, че са българи де, но когато стане дума за Сърбия и България, Сърбия си им е по-мила.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един от най-лаещите про-американски пудели в това правителство. Със сигурност заслужава да се присъедини към групата на обвиняемите министри..