Ненчев не е изненадан от оставката на Попов

Бях в течение, призна военният министър в оставка
34
Ненчев не е изненадан от оставката на Попов
Ненчев, Плевнелиев и Попов. Снимка: БТА

Военният министър Николай Ненчев каза пред журналисти, че е очаквал рапорта за освобождаване от длъжност на началника на отбраната ген. Константин Попов.

Още по темата
"Очаквах, бях в течение", коментира той преди заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, на което трябва да се реши как ще реагират реформаторите, ако получат мандат от президента за съставяне на правителство.

На въпрос дали ген. Попов си тръгва заради Румен Радев, Ненчев отговори утвърдително: "Да, заради Румен Радев".

По-рано пресцентърът на МО съобщи, че ген. Константин Попов е подал рапорт за освобождаване от военна служба поради придобито право на пенсия.

Причината за това решение генерал Попов е определил като морален акт, тъй като в продължение на години е бил пряк началник на новоизбрания президент генерал Румен Радев и по този начин дава възможност на новия държавен глава сам да определи най-висшия военен, с когото да работи за развитието на Българската армия.

Ненчев е разпоредил да се свика Съветът по отбрана през идната седмица, за да бъде приета оставката на началника на отбраната, предаде БТА.

Министърът уточни, че вероятно тогава ще бъде обсъдена и номинацията на новия началник на отбраната. Има подходящи хора, добави Ненчев.

В отговор на въпрос дали вижда политическа кариера пред генерала, той отговори, че България има нужда от хора като Константин Попов. Министърът определи Попов като много честен човек със забележителни морални качества и отбеляза, че много би се радвал, ако той се отдаде на обществен живот.

Високо оценявам моралните подбуди, по които ген. Попов подаде оставка, коментира Николай Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*****pan.bg/view_article-6-362008-Nabedeniyat-za-ministyr-Nikolaj-Nenchev-e-dostoen-za-Gines-na-glupostta.html****Четете за Ненчев!Няма генерал или служител в МО, който да уважава министъра назначил пр0ститутка на най-висок пост в министерството. Няма кой да го уважава като човек след като се изгаври най-нагло с армията. Бай *** да си носи последствията за това назначение. Той го е назначил и да не си измива ръцете сега!Всичките са в кюпа.От пожарникар гавазин и от земеделец толкова
26
0
 
5
 
! Отговори
Офицер от БА преди 7 години
Нямам съмнение, че този аграр Ненчев е поставен на този пост с определени задачи. Не само аз, но и много други колеги офицери споделят същото. За 2 години успя да обезличи армията, да принуди да напуснат най-кадърните, назначи си свои хора по всички позиции на МО, назначи ***. Назначи *** , която да отговаря за тиловото осигуряване и продажбата на оръжия и имущество. Казва се Росица Русева. Разсипа авиацията и направи такива нелепи сделки, които ощетиха държавата с милиони.
25
0
 
6
 
! Отговори
Офицер от БА преди 7 години
Глупаво е да се вярва на сервилните медии, които оневиняват Перуката и искат да изкарат, че Попов напуска заради Радев при условие, че двамата са приятели, служили са заедно и много се имат. Единствената причина е Ненчев, който успя да прогони едни от най-кадърните офицери от армията само за 2 г. Само ще припомня кои успя да изгони:Ген. НеновГен. ШивиковВицеадмирал НиколовКонтраадмирал ГагашевПолк. ДаневГен. ЗлатевГен Ст. ПетровГен. Радев и сега Ген. Попов. Има и още много други.
24
7
 
1
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Не познавам Ген Попов, но скоро ще разберем. Срам не срам ще трябва да живеем с новия президент известно време.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАК НЕ Е ИЗНЕНАДАН БЕ. ВЧЕРА ВСИЧКИ БЯХА ИЗНЕНАДАНИ, ДОРИ И АДМИРАЛЧЕТО ОТ ГЕРБ, КОЕТО СЕ ПИСА ПРЪВ ПРИЯТЕЛ НА ПОПОВ И ТО НЕ ЗНАЕШЕ.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В казармата Плевнелиев е бил преводач.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще бъде любопитно какво ще правят американофилчовците, ако Тръмп и Путин плеснат с ръце и се прегърнат?Пък тогава може и паричните постъпления от Америка за България да секнат.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Причината за това решение генерал Попов е определил като морален акт, тъй като в продължение на години е бил пряк началник на новоизбрания президент генерал Румен Радев.......Правилно беше отбелязано, че такъв морален акт би трябвало да се очаква и от ББ, след избирането на Плевнелиев за президент, щото все пак му е бил начални, нали?А и сега всички началници на Радев трябва да подадат оставка по същата причина - морален акт.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Ненчев още ли се прави на министър.Вече му шият моден раиран костюм.Затова РБ (разбирай Разбойническа Банда) искат да удължат живота на агонизиращото народно събрание.
18
6
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Едва ли е нещо. Аз очаквам много. Този генерал Радев е от новото поколение комунисти които бяха назначени след 1989 за да сменят старите муцуни и да осъществят мимикрията на столетницата. Честните офицери бяха наритани и армията стана по-комунистическа от преди 1989. Туй беше "деполитизацията" на Зельо Зелев.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I generali I GeyNerali I tivenari I piponiari si4ko barabr s kratunkite na cecko s montiranite sereseta kuuuush ot Pliska nadolu da se trkuliat I razplioskatna osobennia general mu prisajdat na O-obraznata sramna ustna hemeroid s profil na klitor- posel za zandana deka ke da se prai na bulka parveskinia pred mujkio harem
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю червен *** , изчакай малко за да видиш твоя любим Президент Радев какви ще ги свърши . Щом като никой не иска да работи с него значи има нещо .
15
4
 
13
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Ненчев е за затвор! Няма да забравя как принудиха преди година и нещо адмирал Румен Николов да се пенсионира, като не му сложиха още една звезда на рамената, с което щеше да се увеличи и пределният му срок на служба. Очевидно е, че Ненчев като Министър на отбраната не успя да се сработи с военните през целия си мандат.
14
8
 
2
 
! Отговори
написах коментар преди 7 години
До безпартиен..ААА,вие ще излезете момчета комунистчета-школници!Ами вие трябва да сте закърмени и с идеите на партията тогава! Ама кой ви е учил да се обръщате на ляво и на дясно-сигурно мистър Бийн!А понеже се интересуваш, аз съм бил колега на Динко
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рaдев в пенсияПопов в пенсияТоя полски земеделец житен Ненечев в остaвкaВъобще сигурносттa ни в моментa е кaто нa бaй Хиой чуждия език!
12
4
 
26
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Герберският башибозук започва да се разбягва.
11
2
 
6
 
! Отговори
чичото преди 7 години
До смЕхтоз е оправен с пенсия и доходи Няма какво да се правина на началник обикновен ефреитор
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Бойко защо не подаде оставка,след като назначи Плевнелиев.Нали преди това му е бил началник.Ама че нелеп мотив.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Али Боко и 40-те разбойковци.Отказват да подкрепят ПФзащото истината веднага щелъсне.Това което не било възможно според лъжите имизведнъж ще стане възможнои хората ще разберат как са били лъгани.
8
3
 
8
 
! Отговори
безпартиен.. преди 7 години
До написах коментарПлевнелиев е завършил ШЗО и е офицер от запаса, въпросът е какъв са го държали в казармата *** като тебе, които най-вероятно са служили като трудоваци или в най-добрия случай са чистили канцеларии, палили са печки и изобщо са измекярували :)