МВР-то ни на крак след терористичната атака в Берлин

Засега обаче нямало конкретна опасност от атентати у нас
32
МВР-то ни на крак след терористичната атака в Берлин
Кадър: Bulgaria ON AIR

След нападението с камион над коледен базар в Берлин, убийството на руския посланик в Турция и стрелбата до ислямски център в Цюрих Министерството на вътрешните работи (МВР) е взело необходимите мерки за сигурност, увери главният секретар Георги Костов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Имаме засилено полицейското присъствие по всички зони на критичната инфраструктура. Днес ще има заседание на консултативната група по плана за противодействие на терористични актове и всички необходими мерки ще бъдат взети“, каза той.

Според него като част от Европейския съюз няма как да не вземем мерки в контекста на изостряне на риска от атентати.

В същото време той увери, че към момента няма конкретна заплаха за територията на нашата страна.

Днес се очаква заседание на консултативната група по плана за действие при терористични атаки.

Костов, който е в шуменското село Хитрино, съобщи, че експерти от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" ще влизат в къщите в селото, които са в отцепения регион и ще замерват концентрация за опасни вещества.

"Имаме готовност и специализирана техника, която да осигури при необходимост вентилиране на тези къщи, така че да няма никаква опасност за живота и здравето на хората", посочи той пред журналисти.

Костов заяви, че всички къщи ще бъдат проверени от съображение за сигурност.

Днес ще се проведе заседание в кризисния център, на който ще бъде направена оценка какви рискове носят пускането на захранването и водоснабдяването.

"Предварителните данни, които имат експертите са, че няма да има големи затруднения", обясни Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Вероятно става "?" за куция им "крак"...... поради липса на други.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас, като го гледам този от спец частите на Турция как изглежда и като го сравниш с нашите толупи - шкембетата над коланите, висят в колите и по кафетата - ужас.
14
0
 
2
 
! Отговори
Присмехулник преди 7 години
Начело с началничката си ли ? То държавата ни не впечатлява терористите ,камо МВР то ни ли ?!?! То с дейността си буди по скоро смях и недоумение !
13
0
 
2
 
! Отговори
Полиция преди 7 години
Не ве човек,аз бачкам с него не е близвал завалията от 2 часа...Работата е сериозна,треперете бандити!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
ууу преди 7 години
герб винаги са след събитията. А Тиквата от каляска стана на катафалка. Какво ли не гърмя по време на неговото безхаберие
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прави очебийно впечатление, че атентатите са само в Европа, а в Америка няма такива. Не ви ли прави впечатление това зомбиране или целенасочено действие
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя кога ще даде поне едно интервю без да е пиян като талпа?
9
0
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Тая новина сериозна ли е?
8
1
 
7
 
! Отговори
българка преди 7 години
А оградата с Турция кога ще я довършат ?!? За лимузини пари има, за сигурността ужким парите нямат значение. Ужким пиле не може да прехвръкне през границата, а нашествениците в Родината ни стават все повече и все по-нагли и агресивни. Докога подкупни граничари ще пълнят държавата с престъпници ?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощните отново неадекватни емисии новини по български телевизии неволно показаха грандиозната разлика между реакциите на немската и турската полиция и служби за борба с извънредни ситуации от една страна, и българските от друга. От една страна стегната организация, от която личи, че хората знаят какво правят и защо, от друга зле облечени мудни и объркани българи се мотаят с лента за ограждения и се чудят къде да я окачат, докато явно никой няма информация дори какво става. Тъжно и срамно.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе как не ви догреша цяла сутрин едно и също по всички канали тия луди тия имигранти ко не ние то евросъюза да ги откомандирова там де им е мястото имам чуството тая тв цикли на една плоча странното което е всеки ден зареждат с депресиращи страх новини е господа и по тоя начин мислите ли че ще върнете някои които е излязъл от бг даже навън никои не гледа бг тв честно казано не съм гледал руснаците имам доста руски канали но чак такива новини ако въобще това са новинари не съм виждал
5
0
 
24
 
! Отговори
Хой, Бай Хой преди 7 години
Тия винаги следват събитията..... Добре че ненормалниците не ни имат за нищо щото ще е касапница.... А тез цистерни вече станаха исторически...
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото пъти съм търсила помощ от нашата полиция,за нищо не са ми помогнали,само дето ги издържам с моите данъци
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То човек ако разчита на тези корумпирани,стресирани и крадливи торби.
2
0
 
21
 
! Отговори
Ко?Не! преди 7 години
Нащо МВР е кат бай Тошо - партизанин. Той се криел, макар че никой не го търсел. Та и нашичките така - чула жабата, че подковават коня...
1
0
 
26
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
"към момента няма конкретна заплаха за територията на нашата страна."А за хората има ли?Те са обект на тероризъм!Тези "бежанци"-терористи вече са на територията ни и се разхождат необезпокоявани навсякъде!