От 1 януари: Удар по джоба за шофьори и пушачи

"Гражданската" скача с 10%, кутията цигари - с 10-15 ст.
30 дек 2016 07:00, Александър Попов
90
От 1 януари: Удар по джоба за шофьори и пушачи
Снимка: архив

Пушачи и шофьори със сигурност няма да останат доволни от поскъпването, което ги очаква след 1 януари.

Застрахователи вдигат цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" поне с 10% през 2017 г. Като допълнение - бензин и дизел също могат да скочат поне с 3-4 стотинки на литър при ново рязко повишение на петрола.

"Гражданска отговорност" ще поскъпне поне с 10%. Причината е, че застрахователните събития не намаляват, а застрахователите плащат все по-големи суми по щети, които не отговарят на икономическите условия и на премиите, които се събират. От друга страна, въпреки че е задължителна, все още 15% от шофьорите карат без нея", заяви пред "Труд" Стоян Проданов, изпълнителен директор на една от големите застрахователни компании.

Шофьорите ще плащат и по-високи цени на горивата догодина заради поскъпването на нефта през последния месец, което се очаква да продължи и през 2017 г.

"При ново повишение на цената на петрола е възможно у нас да има леко повишение в цената на бензина и дизела, което ще е в рамките на 3-4 стотинки", заяви Андрей Делчев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

Увеличението на стойността на петрола на световните пазари вече се отрази на горивата у нас. Само през последния месец най-масовият бензин А95 поскъпна с 5 стотинки до 2,05 лв./л, дизелът – със 7 стотинки и достигна 2,10 лв., а пропан-бутанът добави 5 стотинки към стойността и се продава по 0,94 лв./л.

От 1 януару удар по джоба ще усетят и пушачите. Те ще плащат с 10-15 стотинки по скъпо за кутия цигари, защото влиза в сила и увеличението на акциза на цигарите. Най-масовите папироси у нас ще струват над 5 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба какво ли не измислят тия пребоядисаните слободия удар ше спре в българия веднага е намерено поне да земат да измислят нещо свястно поредната бсп глупост от прехвърлените затова са там саботаж
70
0
 
0
 
! Отговори
Стар Шофьор преди 7 години
До Млад шофоьорВсъщност статистика се води... ама им е по-удобно да взимат от всички по много... не мислиш ли?
69
1
 
13
 
! Отговори
Анти гробар преди 7 години
Като има умници да гласуват за гробарите така ще е нека да вдигнат всичко с 1000000000000000000000000 % даже ще ни е малко.
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз карам джип в Казазахстан и плащам сто кинта за година боли ме моркова
67
0
 
30
 
! Отговори
ГОШО преди 7 години
Това е традиция всяка нова година да се вдига цената на различни стоки и услуги поне с 10% като за начало на годината ,а от 1 ЮНИ отново. Защо ги търпиме не мога да разбера.
66
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В белия свят цената на застраховката е минимална за изрядни шофьори. А за тези които допускат нарушения се увеличава със всяко нарушение първо с 1/2 от цената и после двойно след това четворно след това 16 пъти и така докато шофьора се научи да кара или докато му издържат финансите!
65
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли ще стане когато свестните хора заминат от БГ и останат само тарикатите :)_ е драги тогава ще фалира Скапаната ни Държавица .. управлявана от хора които никога не са учили нямат най малко акъл в главите и ни контролират но винаги ще е талци ка докато има Овце ще има и Вълци ;)
64
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живеят бълъците. Гласувайте пак за ГЕРБ та да имат повод да вдигат още всички цени.
63
4
 
51
 
! Отговори
И ваща мама също преди 7 години
ГЕРБ - видими резултати !
62
0
 
45
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Само да Ви споделя, че в БГ, във всички сфери, съвестните плащат за недобросъвестните. Защото съвестните са балъците, а недобросъвестните са тарикатите. Погледнете водата, тока, жилищата... Някои си ползват вода, ток, стоят си където и както намерят з добре и резултат - нула. Така е и с гражданската отговорност. Така е в ***, държава в Европа и член на ЕС! Поздрави и весели празници!
61
2
 
34
 
! Отговори
Млад шофоьор преди 7 години
Логиката просто е желязна. Вместо да се работи за намаляване на произшествията съвместно с КАТ да вдигнем цените на ГО. Тези 15 %, които не плащат ще нарастнат на 20 % и пак няма да са на далавера застрахователите. Защо не се води статистика на лошите шофьори от застрахователите в зависимост от това колко пъти са плащани обезщетения заради техни нарушения, която да се предава в КАТ и да се наказват тези лица ? Защото няма интерес ! Ако намалеят нарушенията няма нужда от задължителна ГО нали ?
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 57Ами така се получава, за съжаление. Въпреки,че като съвестни платци освен гражданска отговорност внасяме пари и в т.нар. гаранционен фонд, който кой знае в такъв случай за какво е и къде отива парите
59
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е възможно най-тъпата логика, 15 % не си били плащали ..... ами аз ли да им плащам гражданските бе ..*** държава ............
58
2
 
50
 
! Отговори
цалам преди 7 години
обърнете внимание на личните автомобили на ченгетата имат сложен стикер на мввр но нямат стикери гражданска или винетка нито пък плащат за паркинги това са законни мутри де то си правят каквото си искат за тях няма ли закони
57
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой спря Южен Поток от който държават щеше да печели милиарди и нямаше да се налага да вдига акцизи, винетки и данъци - Борисов или Орешарски?
56
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега като изберем отново БСП и те ще направят застраховката и бензина без пари и ще вдигнат заплатите на 2 хил лева минималнта.
55
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен А ЗА КОМПЛЕКАСРИТЕ - ВСИЧКО БЕЗ ПАРИ, ДА СЕ ПОЧУВСТВАТЕ ДОБРЕ
54
4
 
38
 
! Отговори
гафур преди 7 години
тези гербери ни докараха до тази мизерщина сега като искат гласове да си замислят малко защо народа не ги иска
53
0
 
53
 
! Отговори
даката преди 7 години
В България нещата продължават да се влошават. Нечестивите политици продължават на лъжат народа, че им пука за него и стягат все повече примката, а този народ вече едвам диша. Преди 3 г. напуснах България, поради икономически причини и сега съм много добре. Няма го това неприятно чувство -като се събудиш и да се питаш какво ще ядеш и как ще пратиш децата на училище. Тук държавата се грижи за всичко. Вече знам, че нарочно се извършва Геноцид над българакия народ.
52
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, браво бе! Дай понеже 15% карат без гражданска и сума ти народ кара без да мисли да направим гражданската по-скъпа, че да си избием загубите! И кой ще го отнесе пак? Съвестните!