Фризьори, перукери, добри хора – всички заедно за една кауза

Жени даряват косите си за онкоболни, други изработват перуките
20 мар 2017 13:00,
1

Благородна кауза обединява фризьори, терапевти, перукери и добри хора - жени даряват косите си за перуки за онкоболни жени, а други ги изработват безплатно и даряват безвъзмездно.

Цените на перуките са между 150 и 1500 лева и не всеки може да си ги позволи, когато е изправен пред тежкото изпитание на болестта. 

Малко преди да изпрати 2016-а година, Светлана чува най-тежката диагноза – рак на дебелото черво.

"Kато ти поставят тази диагноза, най-малко мислиш за косите си при тежките симптоми, но не е маловажно, защото и на нас ни се иска да изглеждаме добре като всяка жена", сподели Светлана пред Bulgaria ON AIR.

Един от добрите хора, дал надежда на Светлана, е Станка - терапевт в център за грижа за пациенти с онкологични заболявания и отскоро самоук перукер. Как се изработват перуки се научила с помощта на интернет и много четене.

За една перука са необходими поне 2-3 дарени коси или около 150-200 грама. Преди да се превърне в перука обаче косата се изресва на специален гребен, разделя се на малки кичури и оплита. От всяка коса може да стане перука, стига да има нужната дължина - най-малко 25-30 см. Добре е да бъде необработена, но може да бъде и боядисвана, с кичури.

От около месец зад каузата застава и Антоанета Атанасова – фризьор с над 20-годишен опит. Надява се чрез работата си благородният жест да стигне до все повече хора - от клиент на клиент. Желаещите да дарят косата си пък подстригва безплатно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимко преди 7 години
Сърцати жени!