Малкият Байрям спешно пътува с линейка до Германия

Детето заминава за дългочаканата операция на 26 март
25 мар 2017 11:27, Петя Славова
63
Малкият Байрям спешно пътува с линейка до Германия
Снимка: bTV

На 26 март 9-годишният Байрям Али, който страда от остра бъбречна недостатъчност, ще отпътува за трансплантация в Германия с реаномобил на Центъра за спешна и неотложна помощ – Стара Загора.

Още по темата

В края на февруари момчето най-накрая получи зелена светлина за операцията в чужбина, след като първоначално здравното министерство отказа да го пусне въпреки одобрението на Фонда за лечение на деца, тъй като трансплантацията можела да се извърши и у нас, припомня  "Монитор".

Заедно с Байрям за Германия ще пътуват баба му Селима, която ще бъде донор, дядо му Байрям и лекар.

Специализираният автомобил ще тръгне от село Тъжа, община Павел баня към болницата в Тюбинген, където в понеделник вечерта трябва да се извърши хирургичната интервенция.

На 24 март до обяд момчето премина през станалия вече традиционен курс на хемодиализа, за да бъде стабилизирано поне донякъде кръвното му налягане. Вчера следобед по думите на бабата кръвното на Байрям било 160/130 и се оплаквал от болки в гърдите.

В семейството се притесняват, че малкият за първи път ще пътува толкова дълго.

До последно е продължила подготовката на документацията, включително легализирани преводи на английски, уточни мисис България – Европа 2016 Ива Гургуриева, която от година води кампанията за лечението на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Mangala преди 7 години
Neka Bog vi postavi na negovo myasto. Zlobari. Prosti. Nashite detza sa detza na bg. Zlobarite ne sa balgari. Nemoje da pluesh bolno dete.
30
1
 
2
 
! Отговори
Накратко и точно преди 7 години
Генетичният материал (яйцеклетка или семенна течност) носи ДНК-то на донора.Повече няма какво да коментираме.
29
0
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Ти ме убеждаваш, че българка би приела яйцеклетка на Айшето или пък оплождане чрез семенна течност на някой от ромската махала?!Ти сериозно ли пишеш това тук или рано-рано се почерпи с три големи водки?Знаеш ли какви връзки се използват, за да се разбере коя/кой е донорът на яйцеклетката или на спермата? Защото някои мошенически клиники наистина ползват генетичен материал от непроверени, дори от доказано болни донори.Знаеш ли колко струва генетичният материал от млад(а), здрав(а), бял(а)?
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, вас ви тресе странна психична болест. Ако имате нужда от трансплантация, ще откажете ли органа на Ахмед? А донорска яйцеклетка, а сп*рма? Ако искате да осиновите детенце, ще откажете ли детето на Ахмед, ако няма друга възможност? Всеки човешки живот е ценен! Отвратителни сте, ОТВРАТИТЕЛНИ! В Зап. Европа се грижат за децата на български емигранти без да питат какви са им имената и паспортите. А вие тук злобеете за едно дете казващо се Байрям. Затова България изчезва, защото сме станали лоши!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига с лозунгите "*** то е дете", " *** то не е виновно" - еми никой не е виновен че се разболява бе! Децата също стават възрастни в един момент и после вече няма проблем да са болни, така ли? Много странна психична болест ви тресе вас нещо.
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не са му взели самолетен билет??? Да превозваш тежко болен с линейка до Германия е най-малкото безотговорно! А за тия под мен с "белите българчета" и Батак.Българите винаги сме били толерантни до степен на безобразие. Единствените спасили евреите си на национално ниво. Вас каква майка ви е раждала, защото определено не е българска. Вие сте срам за нацията. Говорим за дете! Дали се казва Байрам, Джон или Атанас е все тая.Вие сърца нямате ли?И с какво сте допринесли за България, че сте живи?
25
10
 
6
 
! Отговори
anon преди 7 години
да се оправя детето. въпроса е- за тези 10-12 години които са му подарени (щото с чужд бъбрек толкова се изкарва) какво ще допринесе за обществото? аз отговор нямам. всеки да си го тълкува както иска.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До да изгният в зандана 7Здравеопазването никога не е било топ система. Не говори глупости! Ти имал ли си работа с доктори и болници по време на соца?
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На такъв ви празник такива приказки,много ви личи що за стока сте.Никой не си избира родителите!
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То всеки се бори за живот бе оглед на името, но в предна статия един мъж с медицинско образование коментираше, че каузата на това дете има близък до нула шанс за успех от медицинска гл. точка. Просто никой няма кураж да го каже медийно и ще се издумкат едни 300хил евро за да не умре на наша територия. И после ще се събират пак пари за извозване на останки, ама поне това са 4 хил евро само.
21
4
 
23
 
! Отговори
Само да попитам преди 7 години
този Байрям някой чул ли го е да казала една дума на български!?!Защото си мисля,че не знае български,или греша?!?А иначе дано се оправи,но вече пресолихте яко манджата .
20
4
 
24
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Стига вече!Хиляди бели българчета имат нужда от помощ , а вече два месеца слушам за този... от гетото.Ами нашите майки и бащи ,които са работили по 40-50 години , а сега нямат пари за лекарства.Срамота.Колко ни струва този и колко данъци и осигуровки са внесли родителите му през целия си живот?НУЛА!Даже майката и бащата въобще липсват."Дърпат" чанти в Германия.А в същото време всеки ден малки деца събират стотинки за болни съученици.
19
15
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Злобен raньо нищо добро не те чака
18
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
злобен *** нищо добро не те чака
17
1
 
13
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До реалистникой след трансплантация не се възстановява напълно. напротив , голямата борба започва тогава. дано има късмет да преживее операцията и да подобри живота си.
16
3
 
29
 
! Отговори
Разпутин преди 7 години
Не знам Министерството на здравеопазването у нас далищеше да хвърли тези луди пари за превоз и командировки,ако това дете се казваше Иван, а не - Байрам !Или отново виждаме поредните "теманета" направени от нашата корумпирана политическа върхушка към Високата портав Анкара !
15
6
 
21
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Дано се възстанови напълно и радва родителите си.
14
3
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До ВЪПРОСВъпросът е дали изобщо ще му помогне тази похарчена бадеева сума... Дайте статистика, какъв процент от тези операции в Турция удължават живота на болните поне с 10 години(за един пациент на 40 години, примерно).
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо беше тая истерия след като и у нас се правят такива операции. А и се загуби ценно време. Дано всичко мине добре.
12
0
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
Ако е вярно , дано детето се оправи .Но в последно време наблюдавам че ромите от телефонни измами минаха на телевизионни измами . Последния пример е турчина с бъбрека (този които уж си бил дал реда на дете)- събра 120 000 евро и избяга от България в Турция .