НДК на прицел: Прокуратурата разследва злоупотреба с пари

От Двореца на културата отрекоха официално обвиненията
12 юни 2017 18:00,
22
НДК на прицел: Прокуратурата разследва злоупотреба с пари
Снимка: архив Булфото

Прокуратурата взе на прицел ръководството на НДК и започна разследване срещу длъжностно лице за нецелесъобразно изразходване на средства.

Новината съобщи заместникът на главния прокурор Борислав Сарафов.

"Парите са за издръжката на НДК, за електричество, за комунални разходи", обясни той, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Той отказа подробности с аргумента, че наблюдаващият прокурор от Софийска градска прокуратура не е дал съгласие за разгласяване на материали по разследването. Сарафов обясни, че досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител.

Разследването на прокуратурата е свързано с ремонта на НДК, съобщи вестник "Труд". Според изданието сигналите за нарушения и злоупотреби са подадени в ДАНС още в началото на тази година, а разследващите иззели документи от Двореца на културата.

От НДК излязоха с официална позиция, в която отрекоха ДАНС и прокуратурата да са нахлували в Двореца. Оттам отричат и обвиненията в неправилно изразходване на средства.

"Както отпускането на първите 17 млн лв., така и отпускането на вторите 28 млн лв. за адаптацията и преустройството на НДК, във връзка с председателството на ЕС, се осъществяват с актове на Министерския съвет на базата на задълбочени анализи и доклади на няколко междуведомствени работни групи", са категорични от НДК.

По-късно от пресцентъра на Двореца допълниха, че не са уведомени по официален ред за досъдебното производство. "Не са изисквани нито документи, нито информация от изпълнителния директор Мирослав Боршош. Той не е викан като свидетел", уточниха още от НДК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
питащ преди 6 години
а защо държавата требва да плаща за ремонта?редно е свинара гергов да извади парите за ремонта,той обсеби ндк,и той го съсипа,работата заприлича на ктб
18
0
 
3
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
ЩЕ ОТКРАДНАТ ПОНЕ ПОЛОВИНАТЕА ОТ ПАРИТЕ ЗА РЕМОНТА.Ще купуваме пак чанта, ще трябват пари.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се ли наядоха вече, че още крадат?
16
0
 
6
 
! Отговори
ОНГЪЛА преди 6 години
ШЕГАДЖИИ, ЩЕЛИ ДА РАЗСЛЕДВАТ :)
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17 милиона + 28 милиона!!! Бях онзи ден на концерт. Подменена е подовата настилка с някакви плочки евтинджос, барната е леко тоалетната в приземието - дотам видях промени, НИЩО друго. И за това - близо 50 милиона... Докъде се докарахме.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпълнителният директор Боршош е кумец на ББ.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 МИЛИОНА!! С ТОЛКОВА ПАРА 2-РО НДК ЩЕ СЕ НАПРАВИ!!!!НЕ КРАДЕНЕ А НАПРАВО ГРАБЕЖ Е ТАМ!
12
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
Комунистите построиха НДК за 130 милиона, крадливите герберуги в лицето на чехчето Боршош ще го ремонтират за 50 милиона. Правете си изводите сами.
11
0
 
11
 
! Отговори
доставчик преди 6 години
скъпи приятели,фирмата, която представлявам и която е световен лидер на продукти за ремонта на НДК, предостави оферта, която беше значително по-ниска от конкурентите в този клас продукт.Експертите от Галчев инженеринг (главния изпълнител на ремонта) бяха изцяло за нашите продукти. В един момент г-н Галчев ми измънка по телефона :' Да, вашата оферта е най-добра, но сме се спрели на друг доставчик.." На аргумента: 'Съгласни сме да подобрим цената още", отговорът беше: 'Нас не ни интересува това"
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪБОРЕТЕ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ!ТАЗИ ГРОЗОТИЯ НДК!
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦА СЕ СЪЗДАВАШЕ В НДК КОРУПЦИЯ. И ДОКАТО Е ДЪРЖАВНО . ПАРИТЕ ЩЕ ИЗЧЕЗВАТ , КАТО ВОДА В ПЯСЪК.
8
5
 
2
 
! Отговори
зам. на Герджиков преди 6 години
и първа дама на БСП( К.Нинова не я даваше на ГЕРБ, но й забравих името); нали тя се занимаваше с ремонта на НДК и говореше, че парите НЯМА ДА СТИГНАТ.Сега амнезия ли ги хвана, що ли... не споменават името й...За да започне разследване- НАБЛЮДЕНИЕТО е от нейния период... затова не я даваше Корнелия....
7
8
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Този грозен цирей ( НДК ) на пъпа на София по-добре да последва мавзолея!Гримиран цирей - си остава цирей!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Афоризъм на новината преписана от Стършел!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само през последните 2 години Фандъкова открадна, пардон усвои 130 млн за хидроизолация на тунела и пак тече.Какво да говорим повече. Скапана прогнила от корупция държва.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покрай Европредстадателството Свинюранка ще източи поне едно 500-600 млн.Тлъстият й еднокнижен тъпкач не случайно я сложи на този сладък пост.
3
7
 
6
 
! Отговори
Ala-Bala преди 6 години
Хубавото на председателството, ще е само едно. След него ще имаме обновено, чисто и красиво НДК. Няма да го има и грозния паметник пред него. Нещо като ползата за окръжните градове по времето на Бай Тошо. Тогава той водеше дипломатическия корпус всяка година в различен град. Някои лев ще завлекат, но така си прието у нас от старо време. Да гледаме положително на нещата - ще имаме хубаво НДК!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АА, а за изстрадалия многогодишен "ремонт" пред НДК защо не глобят и разследват общината или в работите им с Шиши не се бъркат.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия все разследват, все повдигат обвинения... И все накрая осъдени няма