Преструктуриране в пожарната – по-бавна или по-бърза ще стане?

Уволнения на пожарникари няма да има - ще има пренасочване
29 сеп 2017 10:15, Красимир Ангелов
0

Съкращавани служители на пожарната няма да има, за сметка на това обаче ще се преназначават пожарникари от една регионална дирекция в друга. Това каза за "България сутрин" президентът на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" - Венцислав Станков.

Според него тази мярка няма да реши проблема с кадрите в професията, а дори напротив - ще го влоши:

"Аз съм силно притеснен и сигналите, които имам от колегите, са, че тези служители, които бъдат преназначени в други регионални дирекции и се налага да пътуват със стотици километри, ще бъдат принудени да напуснат", поясни Станков.

Той поиска ръководствата на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и на МВР да запознаят, както пожарникарите, така и обществото, какъв е броят на населението, което ще бъде засегнато от реформите.

"Струва ми се, че министър Радев е подведен, че с новата техника, която бе закупена за структурите на пожарната, ще бъде превъзмогнат проблемът с бързата реакция. Категорично заявявам, че това не е така. Това са тежкотоварни автомобили - 7-тонни, 14-тонни, които не са автомобили, още повече пък самолети", посочи синдикатът.

По думите му през първото полугодие на 2017 година броят на произшествията се е увеличил осезаемо спрямо същия период през 2016 година - с 22,6%, или от 18 130 на 22 909 произшествия.

На 5 и 6 октомври ще се състои национален съвет, на който пожарникарите ще вземат решение дали ще протестират и кога.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари