В помощ на недоносените бебета: "Капачки за бъдеще"

Мартина Йорданова и Лазар Радков разказват за каузата
21 фев 2018 11:45, Петя Славова
20

Мартина Йорданова и Лазар Радков са сред онези млади ентусиасти, които не просто вярват в доброто, а го правят по ефектен и въздействащ начин. Двамата са съоснователи на инициативата "Капачки за бъдеще", а целта им е да осигурят възможно най-много кувьози за болниците у нас, събирайки капачки и предавайки ги за рециклиране.

"Всичко започна покрай инициативата ни "Благотворителност и спорт". Наши приятели правят същата инициатива във Варна и с подобна кампания бяха купили кувьоз за местната болница", обясни фитнес инструкторът Лазар Радков пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

При първото събитие, организирано от двамата, инициативата събира 8,5 тона капачки, които се предадени за рециклиране, а парите са инвестирани в кувьоз за болницата в Червен бряг, който е закупен за 7,8 хил. лева.

"1 килограм се изкупува за 40 стотинки. Туба капачки струва около 1-1,20 лв. Решихме да помогнем на по-малките общински болници и се допитахме до Министерството на здравопазването. Справка за 2017 г. показва, че единствено в Чирпан има 10 недоносени бебета и нито един работещ кувьоз", каза Мартина Йорданова.

Именно Чирпан е следващият град, за който двамата ще събират капачки и пари. Следващото събитие ще се проведе на 14 април пред националния стадион "Васил Левски", като между 9:00 и 14:00 часа ще се събират капачки.

Двамата са ангажирани и с инициативата "30 за 30", където идеята е да бъдат мотивирани 1 млн. българи да спортуват.

"Обмисляме как да обвържем двете инициативи - да стимулираме хората да спортуват и да рециклират", посочи Лазар Радков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека и тия дето рециклират да помогнат де. Какво е това 40ст. за колограм капачки? Да го направят 4 лева килограма - това е благотворителност.
15
3
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Ти ми приличаш на търтей, който зяпа по сайтовете в работно време.Не съм от тези. Имам принос в тази кампания като всички граждани. Този факт най-малко трябваше да бъде споменат като практика в Бургас. Не да се смайвамеу от "хуманността" на случайници.Имам морал, щом се възмущавам от грабеж на идея.Възмущавам се от това, че с капачки трябва да купуваме кувиози, докато ни управлява най-успешната полуграмотна крадлива тиква.Нямам телефон.Общувам на живо с достойни хора.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ала-бала.Само си прави реклама.Ако иска да направи нещо,нека отделя по 10 ст. от всяко посещение в неговия фитнес и ще се съберат повече пари. А също да си отчита всички приходи и да си плаща данъците,така ще има повече пари в държавата.
13
1
 
2
 
! Отговори
на 6 преди 6 години
*** е, защото се прави на човечен, не си признава, че тази практика съществува! Иска да го покажат по телевизора! Не уважава другите, а паиентите?Подобен пример.Недялко Йорданов каза по един повод пред публиката :" За децата се пише като за възрастни, само, че - по-добре". Но не каза, че това го е казал Максим Горки,а си присвоява тази мъдрост.Също то е и с този, който не уважава идеите и за това е *** - иска да блесне, пренебрегвайки чужда идея, която вече е осъществена! Разчу се.
12
1
 
8
 
! Отговори
Someone преди 6 години
Пак Реклама .. елате ми във фитнеса. Когато става дума за благотворителност, тя просто се прави ... и не се и споменава за нея, но може би само аз така разсъждавам. Новият тънък начин на новите "предприемач да пробутат пробутат евтина реклама на това което правят. .... и тук идва въпроса къде е държавата, че да не може да си позволи апаратурата. Мястото на държавата е именно в сектора - здравеопазване, обучение.В този ред на мисли може би кампания е супер, но замисълът ѝ е "маркетинг"
11
2
 
3
 
! Отговори
Rudi преди 6 години
Kato vi gledam komentarite mi se povdiga ot prostoria I zlobeene! Dano nee dopirate do kuvioz!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като влизате в болница, да не си забравите чувалите с капачки, иначе няма да ви приемат!
9
4
 
5
 
! Отговори
мишо преди 6 години
Много съмнителна е работата със събирането на капачки. Бездомниците събират какво ли не и пак нямат пари за хляб и дом пък тука казват, че събрали хиляди левове и закупили други неща също за хиляди левове. Доста Бля-Бля.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освободихте ли от мито и транспортни такси капачките от чужбина? Стъклен амбалаж и морни масла приемате ли?
7
2
 
10
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Еееее капачки от буркани не стават ли бе, ама до тук ли опрехме с капачки медицина да прайме ама ако тъй става, то три чувала капачки ша докарам
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5, използваш стари опорни точки, тия дето асфалта не се яде, тия дето ще ви вземат апартамента, ако го санират. А сега нека погледнем МИЛИОНЕРИТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ НАРЕКЛИ СЕБЕ СИ СОЦИАЛИСТИ КОИТО СЕ БОРЯТ АКТИВНО ЗА ОТПАДАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА, ТА АКО ГИ СВАЛИМ ОТ РОЛС РОЙСА МОЖЕ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ПАРИ И ЗА КУВЬОЗИ
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4, ДОБРИТЕ ИДЕИ ТРЯБВА ДА СЕ "КРАДАТ" ОТ ПОВЕЧЕ ХОРА, ТОЙ НЕ Е ***, А ЧОВЕК КОЙТО РЕАЛНО ЖЕЛАЕ ДА ПОМОГНЕ, А ТИ МИ ПРИЛИЧАШ НА ТИЯ ДЕТО ПО ВРЕМЕ НА СИТУАЦИЯ ВАДЯТ ТЕЛЕФОНИТЕ И СНИМАТ ВМЕСТО ДА ПОМОГНАТ.
4
2
 
4
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Шайката, която обича суджук се инересува от саниране, лифтове и далавери, а не от децата ни. Не само, че няма пари за тах, но замислят и да ги развращават с джендърси идеологии. За това трябва да се спасяваме сами с капачки.
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както обикновено, идеята е открадната! Личността на годината в Бургас за миналата година е млада лекарка, която поде тази инициатива и така бяха закупени два специални кувиоза.Наглостта на това ***, което се показва по телевизора , е нетърпима!!!Вчера пак до Хеликона в Бургассе събираха капачки.Защо крадете идеи, нали сте лекари, къде ви е моралът?Не ви е срам!!!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз от години ги събирам тия капачки и сега чувам, че не съм събрал дори за 2 лева. Явно така само пълним гушата на фирмите за рециклиране. По-удачно е общините да заделят пари за тези неща, щото иначе ще купим кувиоз след 100 години.
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анан с тия капачки