Продаден хотел в Китен мами десетки туристи с резервации

Старият собственик е неоткриваем, няма кой да върне парите на измамените
18 юли 2019 16:52, Анисия Иванова
28

Хотел в Китен измами десетки туристи с резервации. Преди месец той е бил продаден, а старият собственик е неоткриваем и няма кой да върне парите за провалената ваканция на летовниците.

В началото на юни Христо Димов и съпругата му резервират седмична почивка в "Китен Бийч". Платили наведнъж цялата сума, за което имат и издадена фактура. Дългоочакваната обаче лятна почивка се оказва мираж след едно телефонно обаждане.

"Казаха, че хотелът няма да роботи този сезон поради незнайни причини, съответно аз им казах, че искам да ми върнат парите обратно. С течение на времето започнаха да ме мотаят, да не ми отговарят на обажданията. Аз им звъня, те не вдигат" обясни Димов пред репортера Стиляна Георгиева от Bulgaria ON AIR.

Впоследствие Христо научава, че хотелът е продаден преди месец. Новите собственици му обясняват, че той не фигурира в техния списък с резервации и му казват, че не е единственият измамен.

"Измамените са много. Постоянно телефонът звъни. Хората си търсят резервациите. Тези пари са дадени на предишния собственик, той е взeл парите и трябва да се търси отговорност от него", казва наемателят на хотела Бисер Владимиров.

От Комисията за защита на потребителите също са направили проверка на хотела. Междувременно стана ясно, че старите собственици имат и втори хотел в Приморско. Той се рекламира в интернет и също предлага резервации. На място обаче става ясно, че и той е затворен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Ти или си *** или си много ***.Хотела догодина пак ще има "нов" наемател и те така ............Като да си продадеш фирмата с дълговете на лилав българин от маалата.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** така и нИ разбра че сам се прецаква на изборите а после цвили в интернет.Прости чесъни провинциални ще ви *** докато ви изтръпнат простите кратуни.ПускайтИ за БокУ бюлИтИнкитИ и после ........олилййй-въйййй.П.П. Тези които ще попитат каква е връзката с горният случай и Тиквата по-добре да си разбият главата в първата бетонна стена.Ще направят добро и на себе си и на останалите българи.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безщетенията да се търсят от новия собственик. Поема активите и пасивите...Хотелът няма нов собственик, а само нов наемател, който не е влизал в търговски отношения с измамените.
20
5
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Обезщетенията да се търсят от новия собственик. Поема активите и пасивите.И защо хотела не работи ? Да не е перачница на пари ?
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
яко камъни по стъклопакета на хотела---Абе, хора, не четете ли, че хотелът е нает от други хора, които нямат нищо общо с измамата на предишния? Яко камъни по тях е яко умно, та да имаш яко главоболия и още по-яко да платиш и смяната на стъклата.
18
5
 
8
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Ами аз ако съм, ще се раздават яко камъни по стъклопакета на хотела. Една витрина и си избил резервацията. *** кухи
17
0
 
27
 
! Отговори
до кога преди 4 години
При цяло министерство на туризма и толкова много чиновници и контролни органи народа продължава да е мамен,без последствия за измамниците...
16
10
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Някои си хвърлят пачките от балкона, други ги хвърлят в резервации на несъществуващи хотели. Хахахахахахах ще се пръсна, тъпi селяни-чесъни, овчари простu.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг цирка няма спирка...По същия начин преди време ме измами чиста германка, в чийто пансион нощувах от една година (!) по работа. Примоли ми се да й платя за следващия месец предварително, и то писмено. На място се оказа, че пансионът е поет от други хора и е започнат ремонт. Измамила е и много други хора. Безнаказано, защото сумите са малки. Чиста русичка германка.
14
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 4 години
Бил съм в този хотел преди две години на база "ол инклузив" , беше пълна пародия.
13
0
 
20
 
! Отговори
www преди 4 години
СИГУРЕН СЪМ ЧЕ НЯМА ИНСТИТУЦИЯ КОЯТО ДА РЕШИ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ - ВПРОЧЕМ НИКОЯ ИНСТИТУЦИЯ НЕ ПРАВИ НИЩО ОСВЕН ВСЕКИ МЕСЕЦ ДА СИ ВЗЕМА ЗАПЛАТАТА....
12
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелкова какво каза по въпроса, или и тя е неоткриваема в Гърция на почивка.Държавата цирк.Очаквайте само след година 0 туристи, ударихме ниво Сомалия.
11
0
 
18
 
! Отговори
анон преди 4 години
Тия са за взривяване!
10
1
 
16
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
На времето баща ми казваше... едно нещо излезе ли веднъж от джобът ми, вече НЕ е мое...
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг цирка няма спирка .....................ХА-ХА-ХАПишман-хАКЕРА освободен.Не бил много веиновен.Подписка....................ХА-ХА-ХАНа Боко цирка няма спирка.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се знаят имената на тези собственици, а също и къде и какво имущество имат.
7
5
 
29
 
! Отговори
... преди 4 години
Леле мале! Мене БГ морето ме загуби така още 2007г Златни пясъци резервация 50% платена отивам на датата и ми казват ами то стай няма елате пак след 3 дни!? Викам ами върнете ми парите! Ама още ги чакам тея пари! Но виждам, че това все още е така! Не са се изменили много много нещата! Та затва да ви посъветвам! НЕ ХОДЕТЕ НА БЪЛГАРСКОТО МОРЕ! ИМА МНОГО ПОЕВТИНИ И ПО-ДОБРИ И ПО-ГОТИНИ И ПО-ХУБАВИ ДЕСТИНАЦИИ!!! ПРИ ТОВА В СЪСЕДНИ БЛИЗКИ ДЪРЖАВИ!!!
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде е оня кадър дето говори че пропагандата против нашето море е била твърде груба?
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И след Освобождението е било същото и през Средновековието е било същото, на бай *** му дай винаги такива неща.Христо Ботев: "У нас нормалните ги смятат за луди"П. Славейков: "Не народ, а мъpшa"
4
1
 
35
 
! Отговори
амхю преди 4 години
Да отидеш на море в Китен... и да платиш на хотел... бате, ама ти с всичкия ли си?