След трагедията с Кристин: Съкратената процедура да се дебатира!

Може ли самопризнанията да са "бонус", коментира Николай Проданов
23 авг 2019 21:51, Петя Славова
4

Смъртта на едно дете каквато е тази на малката Кристин не е загуба само за неговото семейство, а за цялото общество. Това заяви в "Денят ON AIR" зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.
Още по темата

"Смятам, че е уместно да се дебатира по темата за съкратената съдебна процедура или да се мисли по посока съдът да преценява дали самопризнанията са основание за "бонус" към подсъдимия. Съкратеното следствие донякъде лишава съдът от възможността да наложи справедлива присъда по вътрешно убеждение", посочи той.

По думите му през есента вероятно ще се стигне до законодателни промени, но трябват и още такива в самия наказателен процес. Зам.-министърът допълни, че образователните и личностните дефицити при част от криминалния контингент са широко поле за работа с тях.

"Следваме тенденция за обновяване на затворите и арестите и сме постигнали сериозни резултати. Последното, което направихме - нов контролен орган, на който възлагам надежди за подобряване на реда и дисциплината в местата за лишени от свобода у нас", допълни той.

"С осъдените условно трябва да се говори, да се общува, за да не забравят, че са осъдени. При нас работят добри специалисти по посока на тяхното превъзпитание", подчерта пред Bulgaria ON AIR Проданов.

Той допълни, че в момента у нас има 15 души с поставени затворнически гривни, 5 от тях са с мярка "домашен арест".

По думите за избягалия преди време от Софийския централен затвор Радослав Колев има предположения, че е вероятно да не е жив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След трагедията с Кристин: Съкратената процедура да се дебатира!Не да се дебатира, а да се премахне !!!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съкратена процедура? Тлъсти заплати за съдии и прокурори не за работа, а за присъствие в залата!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Далеч не споделям мнението, че насилието и убийствата над стари хора е по-малка трагедия и по-малка иродщина. Точно обратното. Насилието над самотно живеещи възрастни хора е симптом, който се подминаваше високомерно. Масовостта на подобен вид деяние доведе до значителни демографски изменения в мащаб на страната.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смъртта на един е трагедия, а на милииони - статистика.