Шефът на БНР: Радиото е подложено на атака

Уронва се авторитетът на медията, смята Светослав Костов
24 сеп 2019 18:00,
29
Шефът на БНР: Радиото е подложено на атака
Снимка: архив "Булфото"

Генералният директор на БНР изпрати отворено писмо до всички медии, в което изразява позицията си относно скандала с наложена цензура върху националната медия. Ето какво споделя Светослав Костов.

Още по темата

Кой взима по-голяма заплата от Бойко Борисов?

„Свидетели сме на тревожна ситуация в Радиото. То е подложено на атака, която създава условия за противопоставяне на хората в БНР и уронва престижа на една авторитетна медия. А БНР е най-авторитетната медия в България. Тази ситуация доведе до това няколко човека да използват един уважаван от мен орган – Съвета за електронни медии, за проводник на лични интереси, клевети и недоказани твърдения.

Няма да позволя 20 години кариера в медиите, в която неведнъж съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии. Тук е моментът да обърна внимание върху т.нар. „цензура“ в Програма „Хоризонт“. Категорично заявявам, че под никаква форма не съм упражнявал контрол върху словото и публичното общуване. Доказателство за това е програмното съдържание през последните дни.

Наясно съм, че всяко желание за промяна на статуквото ще среща силна съпротива. Абсолютно съм убеден в правотата си. Не сме отстъпили от волята си за промени, защото отдавна има нужда от тях. Това искат и близо 1300 служители, работещи всеки ден, всеотдайно, за Радиото.

Ще потърся отговорност в съда на всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достойнство и професионални качества.

Ще направя всичко възможно да запазя независимостта, свободата на изразяване на мнение и доверието към обществената отговорност, която носят журналистите в Българското национално радио.

Вярвам във всички работещи в БНР, вярвам в екипа, сигурен съм, че ще излезем по-силни от тази криза.

Радиа много, БНР е едно!“, приключва мнението си  Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ле леее.....тая *** колко е наглааа....
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много НАГЪЛ
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Русофил 15При Тошо нямаше как да кажеш и "гък" - тук се пряв; при Боко обаче колкото повече плюеш и ГЕРБ, и Боко - толкова повече "плюсчета" получаваш и си викаш: "Леле, колко съм готин! Бихме ги! Изкарах наднормено!"Тор за човечеството.
21
0
 
8
 
! Отговори
Афтуритет преди 4 години
Съветът за електронни медии - уважаван орган? С тази агрономка тройкаджийка начело?
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги е мястото там бе ***....
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама как все такива директори по образ и подобие на Дебелян?!? тоя превзе държавата и ВСЕ!
18
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Сменяй радиото, Анри.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анри преди 4 години
Защо италианци ръководят оркестъра на БНР? За записи в Бг ми издават фактура на италиански. Платил съм да запишат за час 2 песни по 2 минути, а се провлачиха и записаха една, За вторат ми искат още 900е, Защо българин не води оркестъра на БНР. Италианци командват Бг държавна медия!!!
16
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Има нужда малко да се поразмърда тоя младеж, я как се е охранил. Малко движение след атаката ще му се отрази здравословно.
15
10
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Ся, това с цензурата на БНР е МНОГО СМЕШНО, ако под цензура разбираме някой министър да завърти телефона, щото даден журналист не му харесвал. Беше през комунизма - сега при тези комуникации и цифрови платформи няма как да заглушиш нечий глас, стига той да иска да каже нещо важно, де. НЯМА КАК!!! Напочно се вдига патърдия, защото каквото и да стане, се лепи на гърба на ББ - това е идеята и се сещайте и кой финансира мероприятието: един с мустак, един разследван "капитален" магнат и т.н.
14
2
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
При бай Тошко как беше ако си казал нещо против БКП айде в Беляне,Сега ако си казал нещо против ГЕРБ айде махаш се.ББ каза изкоренявам всичко не слушате ли какво говори>
13
0
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Дългата ръка на всесилната ДС, командва и сега.
12
0
 
17
 
! Отговори
Еврика преди 4 години
Радиото е подложено на атака, когато му бе насадено това. ..мижаво, послушно и некомпетентно ръководство !
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И продължават да говорят на технически причини за спиране на сигнала от радиото (не от предавателите) точно за времето на сутрешния блок, воден от Великова - 6:00-11:00. И даже и в СЕМ не коментират това, а точно това е крещящото доказателство за цензура. Като ти се обаждат, кажи ги кои са. Дето и те заплашват. И те после няма да си намерят работа, не само ти. Нека всички да видим най-накрая кой командва в тая държава или каквото е.
10
0
 
19
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Поискаха Сметната палата да направи одит на БНР и Грухчо го изкара като атака!
9
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е криворазбрания ПЛУРАЛИЗЪМ да приключи! По-ниско радиото не е слизало, с тези самозабравили се бг имитатори на Джей Лено и Опра Уинфри!И Волгин и Великова с шут в Г*за и на свободния пазар..Частни радиа и ТВ , колкото щеш!Да вървят да се доказват, като ги бива толкова!
8
7
 
7
 
! Отговори
Инспектор Моралес преди 4 години
БНТ, БНР, БАН, НСО, Президентството: ненужни структури, които изсмукват бюджета на България, в която българките правят аборти, а българите нямат попови лъжички в дисагите.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако перефразираме президента Петър Стоянов "Светославчо,кажи си" и ще ти олекне. Няма смисъл да се правиш на "Антон" по Ем.Станев.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миличкия. Докога ли ще обръща палачинката? Докато падне? Докато съвсем изгори? Или просто докато може да папка парички?
5
2
 
22
 
! Отговори
Saki преди 4 години
То и пра сето на Коледа като го колят крещи че ще съди всички,ама накрая се озовава на скарата.