БНБ огласи заплатите на част от висшите чиновници у нас

Повод за това станаха скандалите в БНР
25 сеп 2019 08:22,
33

Скандалите в Българското национално радио станаха повод БНБ да огласи месечните възнаграждения на висшите държавни служители, сред които е тези в обществените медии.

Високите заплати на висшите чиновници са оправдани, стига те да си вършат работата, смятат експертите.

Засега заплатите на ръководителите на институциите не зависят от това доколко добре се развиват те. В редица регулаторни органи и държавни ведомства законът позволява шефовете да получават заплати в зависимост от секторите, които ръководят.

Така например в СЕМ основната месечна заплата е равна на депутатската, а именно 3 756 лв., съобщи Bulgaria ON AIR.

В Комисията за енергийно и водно регулиране пък председателят взима 93% от три средни месечни заплати в енергийния сектор. По този начин за второто тримесечие той се е подписвал за поне 5 700 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Будала преди 4 години
А колко взимат членове на бордове в Булваргаз,ама заедно с огромните премии на тримесечие.Затова там са сано,,наши хора".Да не говоримза скъпите коли,безотчетния бензин и ред други екстри.Стига ни лъгахтеееее.
28
1
 
4
 
! Отговори
Ниска/висока заплата преди 4 години
От 1000 лева брутна заплата, взимаме 743,58 лева чисто (380 евро).От 3000 лева брутна заплата, взимаме 2230,74 лева чисто (1140 евро)От 5000 лева брутна заплата, взимаме 4030,74 лева чисто (2060 евро)Това са смешно малки заплати. В ЕС на това му казват ниска заплата.Всяка заплата под 2500 евро чисто е ниска, а между 2500 и 5000 евро е нормална заплата - нито ниска, нито висока.От 10000 лева брутна заплата, взимаме 8530,74 лева чисто (4362 евро) и това не е висока заплата.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъжното е, че в България четирицифрена брутна месечна заплата се смята за висока заплата.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тези хора с четрицифрени заплати ни убеждават колко добре се живее с 300лв.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3000-4000 лева заплата е ниска заплата и отговаря на заплата под средната за България през 80-те години на миналия век.
24
1
 
3
 
! Отговори
я виж ти преди 4 години
високи заплати взимат! Не разбирам обаче защо има толкова голяма разлика между техните заплати и подчинените им. Успехите са общи, шефа казва, подчинения реализира, това е. Това се забелязва във всички сектори в България.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хех, заплатата била оправдана ако си вършат работата.... то това важи за всички, даже ако хората работят, то колкото и да взимат е малко.Ама като влезеш в една администрация, разбираш че те не им плащат, а те работят колкото им плащат. Но пък шефчетата взимат, щото могат, другите кучетата ги яли.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Hakerite ste blesnat benebankovite pechalbi sasto pred bg narod. Bg narod ima pravo na informacia.
21
2
 
2
 
! Отговори
Сфинетка с Бонусчето преди 4 години
вие ко си мислите че до заплатки сме опрели. ми че ние че заслабнем ако трябва с 4 иляди лева на месец да се храним бе. че той дедо ми едно време по мандрите по добре се е хранил, тва масълце, тва сиренце, кашкавалец, млеко, айран, мътеница колкото му душа иска. за тва бонусчета. за некои по хилядарка та успешните като мен 3.5 мелеона за 6 месеца "работа" по кьор софри. друго си е да те *** слънцето на западните балкани. че и на високопоставени гости ме пуска, да посапунисат сисата.
20
2
 
17
 
! Отговори
ИНФОРМАЦИЯ преди 4 години
Високи заплати в БГ получават БУХАЛКИТЕ НА ВЛАСТТА. И това е напълно заслужено, ако слушкат и папкат, без да се мислят за големи специалисти и бизнесмени и си отварят устата, само когато им кажат и хапят само когото е нужно всичко е точно.
19
0
 
12
 
! Отговори
!?! преди 4 години
"...на част от висшите чиновници у нас"Зачитам статията и се оказва, че писачката посочва 2 заплати. На всичкото отгоре няма даже и имена. Добре, че блокирам рекламите в тая "медия", че да не ме е яд!
18
2
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Защо не публикуват заплатите по групи за всичките 97 хиляди държавни служители, както и заплатите в бюджетния сектор и в обществения сектор, които не са на бюджетна издръжка?
17
0
 
16
 
! Отговори
Фалшива новина преди 4 години
БНБ няма как да публикува заплатите на висшите държавни служители, с изключение на заплатите в БНБ. На сайта на БНБ няма нищо ново по този въпрос.
16
0
 
14
 
! Отговори
niki преди 4 години
Това за допълнителното възнаграждение да знаете го вземат само шефчетата и техните хора. Всички останали са на минимума.
15
0
 
11
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Виждал съм ДМС в агенция митници от 10 000 лв за тримесечие!!!
14
0
 
18
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Огласяват само основните заплати. При чиновниците има един термин" допълнително материално стимулиране, който се дава н а тримесечие и достига до размера на още една основна заплата за всеки месец. Това защо не се публикува????
13
0
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
ЗАПЛАТАТА НА ПАВЛИН ПАНАЙОТОВ - ДОСКОРОШЕН НАЧАЛНИК НА МП ЛЕСОВО БЕ 2500 ЛВ + ДМС НА 3 МЕСЕЦА ПО 1000-2000 ЛВ + СЕКРЕТАРКА + СЛУЖЕБНА КОЛА. РАБОТНО ВРЕМЕ ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК ОТ 9 ДО 17:30, НО ПЪТЯ МЕЖДУ БУРГАС И ЛЕСОВО БЕ ВКЛЮЧЕН В НЕГО. ТОЕСТ 5 ДЕНА ПО 3 ЧАСА РАБОТА. ВИСШИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ СИ ЧРЕЗ ДМС (ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ) КАТО КЪМ ОБИКНОВЕНА ЗАПЛАТА ВЗИМА БОНУС В НЯКОЛКО БОНА НА 3 МЕСЕЦА !!!!
12
2
 
22
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Колкото до качеството на написания текст към статията - изключително полезно е като сте казали на 2-*** заплатите от общо 800 000 държавни служители. Какво невероятно качество на писане, колко полезна информация, каква изчерпателност. Абе толкова ли не успяхте един списък на Ексел да направите? На какво ви учат бе? Пишете - Име, длъжност, заплата! Толкова ли е сложно?
11
0
 
9
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
Каква стана нашата работа,дупетатите се множат ли множат,а народа,народа -кучета го яла!
10
8
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 6Ма те са от вашите бе!Всички тия дето им се сърдиш, че взимат големи заплати им се подават червените книжки от джобовете!Само червените може да се радвате на робството Голяма радост е било за теб от свободен селянин да станеш крепостен селянин и да ти сложат местен берлибей които да се гаври с теб, но нали поне си си го върнал на злите успели хора!Голяма радост е било за теб да ти забранят да се местиш от селото си,ама нали поне са те оставили да можеш да крадеш по някои друг картоф от ТКЗС