Завърналите се: За силата на дома и за любовта към синия клуб

Никола Бушняков за завръщането си от Америка и фондацията "Levski Family"
7 ное 2019 15:27, Анисия Иванова
68

Това е една история за силата на дома, който и преди заминаването, и след завръщането, е България.

Никола Бушняков заминава за САЩ, защото семейството му печели зелена карта. Никога не е искал да остава да живее отвъд Океана.

"Докато живях и учех във Флорида в началото изпитвах силна носталгия и само си търсех варианти как да се прибера вкъщи", спомня си Никола. От 5 години е в България. Както в деня на прибирането си и днес е сигурен, че е взел правилното решение. Казва, че иска децата му да имат избор.

"Родителите ни го нямаха, при нас беше ограничен в известна степен. Може и да прозвучи странно, но прибирайки се тук ние им дадохме по-голям избор. Америка не е затворена врата за тях и ако искат един ден да идат и да учат там ще ги подкрепим. Искаме децата ни да са по-близко до нас и да минат по нашия път", споделя още Никола пред Bulgaria ON AIR.

Днес в България е щастлив. Ръководи отдел в американска технологична компания с офис в София, но голямата му страст казва е футболен клуб "Левски" и фондацията "Levski Family," идеята за чието основаване е на французин - фен на отбора.

"Пиер се казва човекът. Свърза се с нас, направи ни една двучасова презентация и ние прегърнахме идеята за учредяване на фондацията. Вече 3 години успяваме да помагаме там, където има нужда. Даренията ни са надхвърлили 6-цифрена сума", гордее се Никола.

За силата на "сините" сърца, за бъдещето и инициативите на "Levski Family" и как може да бъде туширано напрежението между агитките на вечните врагове "Левски" и ЦСКА - вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
13 преди 4 години
Намират се луди, има и тарикати, които идват да смукнат някой лев, програмки дарения, и после пак обратно. Няма как да очакваш някой на 3000Е да се върне и да работи на 5-600Е в умряла инфраструктура, мутри, ***, свръх замърсяване и т.н.
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завръщат се само нека, дърниците. Защо аз не се върнах от 25 г. съм в чужбина. Заминах 20 годишен без право на работа с 100 марки в джоба. Работех на черно спях в евтини хотели обличах се и обувах от контейнерите в които изхвърляха дрехи. Изпрани напарфюмирани. Много от тези които бяха с мен не издържаха и си тръгнаха но аз бях казал че в Мутренска територия няма да живея. Две години мъка докато се запознах с една Австрика. Ожених се започнах легална работа две деца и живота продължава.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда да се връщаш, като забравиш лошото, а си спомняш хубавото, което някои му викат носталгия просто идваш в днес.бг и прочиташ статия, а после и коментариите и ти минава.
61
3
 
2
 
! Отговори
до Храма на ... преди 4 години
Носталгията е нещо което те кара да се върнеш за да се убедиш защо си заминал.----------Добре казано!Уви, за наше огромно съжаление......
60
2
 
3
 
! Отговори
гост преди 4 години
В бг още са еничари и ***...играят си на държавица и никакво съществуване...
59
3
 
7
 
! Отговори
ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ преди 4 години
Носталгията е нещо което те кара да се върнеш за да се убедиш защо си заминал. Много е зле.. държавата която само взема.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който се завръща в Бг си има своя лична причина.Някои просто не могат да се адаптират, други се затварят в себе си, а трети получават предложения от фирмите за които работят в чужбина да работят в техен клон в Бг.Това разбирасе са само някои от причините.Но, за съжаление напускащите Бг са в пъти, в много пъти повече!И едни от основните причини са: реализацията в чужбина, високите доходи, социалната защита, просперитета, кариерната сълбица и т.н. и т.н.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а за 5 млрдната дупка в НОИ някой ще напише ли нещо , януарското увеличение на пенсиите умря , няма балъци които да бачкат и хранят пенционерите .
56
4
 
10
 
! Отговори
иr преди 4 години
Завърналите се в множествено число ?!! Кой се е завърнал бе *** на мутрите ? Връща се един на 1000, докато други 1000 вече са заминали. Скапана държава, скапана журналистика, пишете за истинските проблеми!
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 55Ами да. Наистина не е толкова трудно. Плюс това никой не ви кара да работите за някого. Днес чрез Интернет възможности за печелене на пари бол. Само трябва да намалите мрънкането малко
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ръководи отдел в американска компания" ей тука е разковничето на завръщането, хем е в БГ, хем взима американска заплата. Няма начин да не е добре ако не го дразнят мрсотията, простотията, шуробажданащината и пр. ежедневни дреболии.
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заминават по 100 на ден,Връщат се 2-*** на 3 години.Това е тъжната истина
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата била ясна бе приятели, в България не било зле, просто човек ако имал висше трябвало да си поиска бее. Как не сте се сетили да си поискате по-голяма заплата? Добре че си ти да им отвориш очите на хората.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дето ги е страх да си поискат по висока заплатаТая глупост като я написа повярва ли я? Защото и тука има бол *** душици, дето ги е страх да си поискат по висока заплата ама и те взимат големите заплати, как става тая бе приятел?
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страшно са много, затова една 6 милионна държава е с най-ниските заплати в ЕС? Нали знаеш, че 6 милиона са един голям европейски град? Това с мерцедесите ти го давам за пример, защото българина масово си мисли, че като кара мерцедес и е на минус в банката вече е успял и богат.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50Много са. А иначе познавам такива вишисти с трицифрените заплати - повечето са *** душици с манталитет "трай си да не ти се случи нещо" дето ги е страх да си поискат по висока заплата. А за това с мерцедесите си е изцяло въпрос на лични финансови умения и няма нищо общо с държавата. Стига сте си търсили глупави оправдания само.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто има хора, които искат да са по-добре от околните, които са зле.Та те искат да живеят с България.
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И колко сте ти ибтвоите кръгове? Масово са бедни хората в БГ, масово. А манталитета на младите е да си земат C класа мерцедес, нищо че в банката е на пет червени цифри, нали зима 5000лв като програмист? Има и хора на които им е добре и взимат добри пари, но всичко което взима под 1500лв и има магистратура или бакалавър е просто експлоатирано.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се опитвате да мислите!Разбира се, че има хора, които се връщат. Но те са малко и в България живеят много по-добре от колкото в УСА. Да ви обеснявам ли кои са тез хора?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Така ли? Как така аз и моите кръгове може да сме добре. Очевидно си некадърен и гледаш всичко освен себе си да обвиниш. Космоса му бил крив на дървения философ. Аман от мрънкала.