Медици от "Александровска": Разрухата е пълна, гаврят се с нас!

Някой иска да затрие държавното здравеопазване, категорични са те
29 ное 2019 10:42,
23

Медиците от "Александровска болница" се подготвят за пореден протест. Пред екип на Bulgaria ON AIR те заявиха, че се чувстват излъгани и са демотивирани да работят.
Още по темата

"Пълна липса на интерес от страна на ръководството на болницата да се решат проблемите. След като министър Ананиев обеща поредните виртуални милиони, в случая 8 за ремонт, не получихме никакви доказателства, че имаме право като синдикат да ги получим. Директорът твърди, че парите са получени, но нямаме абсолютно никави доказателства", обясни  д-р Андрей Коцев, който е и председател на Организацията на здравните работници в синдикат "Защита".

Медици от "Александровска" пак на протест, излязоха и пациенти

"Разрухата е пълна! Падат мазилки, щеше да умре човек на 18 август. Писали сме писма, никаква реакция. Срамно е тук да се обучават български и чуждестранни студенти, да се лекуват български граждани. Изглежда някой иска да затрие държавното здравеопазване, но нека да имат смелостта да излязат и да го кажат", настоя д-р Коцев в ефира на "България сутрин".

И добави, че цяла година сключват Колективен трудов договор. Стиснали са си ръцете за 22% увеличение на заплатите, но от два месеца не се разписва споразумението.

"Защото трябвало да го парафира мислителят на методики - г-н Кирил Ананиев", отбеляза възмутеният д-р Коцев.

"Размотават ни, шикалкавят и се гаврят с нас! Затова персоналът ще излезе на протест, настоя той.

Има клиники в трагично състояние, потвърди твърденията му лаборантка от "Александровска болница". По думите ѝ наболял проблем са и унизително ниските заплати. Медиците се надяват най-накрая този проблем да бъде решен.

Служителите в болницата обявиха, че дават срок до 5 декември да бъде разписан Колективният трудов договор. Ако дотогава няма резултат, те започват безсрочна гладна стачка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Док преди 4 години
До пациентТе, тези, които карат лъскавите коли, не излизат на протести. Взимат си ДМС и на ръка от пациентите и не им пука за ниските / и на тях/ заплати. Протестите са от хората, които са на една гола заплата и разчитат на увеличението и. А , че ръководството не иска увеличението е ясно от много време насам- остават по-малко пари за крадене.
19
0
 
0
 
! Отговори
Потресаващо преди 4 години
Ментето Директор Костадин Ангелов е за незабавна смяна и за прокурор. За последните няколко години уж правил "ремонт"на сградите за над 25 милиона лева. Ремонт няма и парите ги няма. В кои сметки са? В момента "ремонтирани" стени и тавани падат върху главите на персонала и пациентите. Явно, че се крало много, а ремонтите са правени само на хартия.
18
0
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
Само 8-те самолета дето са вече платени са 20 пъти по скъпи от 160 те милиона лева дето ги даде не България,а ЕС за подпомагане на спешната помощ!Големите пари драги мой не отиват в здравеопазването разбери!Затова и нямаме и няма да имаме наши лекари.Никой млад човек не би искал да изживее живота си в мизерия като лекар! Ти би ли позволил на децата си да станат лекари?Обзалагам се че ще направиш всичко възможно за да не следват медицина!
17
0
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Докато беше жива баба ми ми разказа интересна случка.На около 1 годишна възраст майка ми се била разболяла от пневмония.Това се е случило през 1943-та година.Постипили за лечение в окръжната болница и тя била лекувана и излекувана безплатно! Тогава - през 1943-та година по време на война е можело болните да бъдат лекувани,без да доплащат нищо!А какви пропаганди бяха при *** спомняте ли си?
16
1
 
0
 
! Отговори
lavrak преди 4 години
Протестират с право колегите, но аз бих им задал един въпрос? Защитавате ли така активно интересите на суверена-данъкоплатец докато изписвате скъпо лечение мотивирани от корпоративният интерес? Или докато подписвате договорите за обществени поръчки?
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато тоя дърт мошеник,лобиста на корпоративни интереси Ананиев,е начело на министерството на здравеопазването така ще Е. Незабавна ОСТАВКА!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се строи при капитализма преди 9-ти септември 1944 година.Но организацията на архитектите либертарианци няма да го кажат.
13
11
 
10
 
! Отговори
Коко преди 4 години
ЕИИИ ЗАСРАМЕТЕ СЕ САМО ПАРИ ИСКАТЕ
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямият бич на здравеопазването е шаманизмът !
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а здрастито в пловдив частните болници отдавна са повече от държавните и за тях има луди пари а за държавните нямаизборите минаха гответе се за нови изненади - новогодишни подаръци за наивниците дето крепят банкянската мутратова е само началото
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Някой иска да затрие държавното здравеопазване, категорични са те" - ааа то така е на много места. Ръководствата на болниците масово се мъчат да ги фалират за да може после да ги приватизират
9
0
 
26
 
! Отговори
Трябва преди 4 години
Да има разделение на частните и държавните болници.С НЗОК трябва да работят само държавните,а частните с частни застрахователни фондове.Така е в Испания и здравеопазването там е в пъти по-добро от тук.
8
1
 
13
 
! Отговори
lol преди 4 години
До ААпратила те е там за да не умреш бе умнико. мен ми казаха да ходя в америка на лечение, тука умирам. сериозно. нямат това, не правят това....
7
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Олющената мазилка на болницата ли уби тригодищното дете преди няколко дни !?
6
4
 
23
 
! Отговори
АА преди 4 години
Искали да затрият държавното здравеопазване. Не че е лъжа, но да питам - ЗАЩО ТОГАВА ЛЕКАРКА ОТ СЪЩАТА ТАЗИ БОЛНИЦА МЕ ПРЕНАСОЧВАШЕ В СВЕТИ ПАНТЕЛЕЙМОН ????????????????? Вие драги, ще част и от частното, поне имайте доблест да го признаете. Писна ми да ни правят на кръгли *** !!!!!!!
5
3
 
20
 
! Отговори
lol преди 4 години
не виждам проблема. явно ви харесва. само гроб си избирате. таке че тези лъжат. ако беше толкова зле немаше само гроб да си избирате.и честити нови такси :)
4
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разрухата е пълна в цялата държава!!! ОСТАВКА!! Народът обаче си мълчи, какво ли още трябва да се случи????
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става въпрос за Пари, а не за Разруха !Лошото здравеопазване се дължи най-вече на матряло, а не на слушалките и скалпела.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да назначат полисаите и даскальете за лекари...Те са хрантутниците на властта... Само за тях има паре, лекарите и медсестрите кучета ги яли...Държавните и общински болници са тотална пародия!
1
2
 
11
 
! Отговори
Mihail Tikov -Oligar преди 4 години
Bolnicata she ja lapna bez pari !