На море у нас: Такса 2 лв. за външна тоалетна шокира туристи

Поддръжката на тоалетните била скъпа, защото в къмпинга нямало канализаци
142

Цена от 2 лв. за тоалетна шокира туристи в къмпинг Смокиня. Тя е външна и се намира до заведение на плажа, съобщава Bulgaria ON AIR. Две туристки пазят касовия бон за 4 лв. за тоалетната като спомен от българското море.

"Аз от 10 години не съм била на нашето море и бях поканена на едно събитие, което трябваше да се проведе там и посрещането беше с 2 лева", разказа Анна.

Още по темата
"Нямаше дезинфектант, а навсякъде се тръби, че морето е безопасно. Аз не смятам така, тъй като в една тоалетна нямаше дезинфектант", каза още тя.

Собственикът на заведението каза, че тоалетната се чисти на два часа, а за клиенти на заведението е безплатна. Поддръжката на тоалетните обаче била скъпа, защото в къмпинга нямало канализация. За всяко почистване на септичните ями се плащало по 120 лв., а наемът на тоалетните е близо 400 лв. на месец.

"Искам да направите една сметка колко излиза това нещо! Две жени имам, които чистят, плащам им по 600 лв. на жена, защото са на две смени, това са 1200 лв.", обясни собственикът на заведението Милан Кибаров.

Миналото лято 3000 туристи от къмпинга са ползвали само тази тоалетна, затова вдигнал цената. На самия плаж на Смокиня обаче има тоалетни.

"Към концесията на плажа има към всяко заведение тоалетни и са безплатни. Сега и чадърите са безплатни и определено са много 2 лв. за тоалетна на плажа", заяви управителят на плажа Владимир Дойков.

Разочарованието на Анна от посрещането на българското море обаче остава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
4
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 3 години
Нямам 2 лева.... Вадя маркуча и поливам произволен ъгъл на тая барака за скъпоплатени удоволствия наричана ВеЦе . Отричам ако някой ме види . Със спестените пари си купувам още една бира .
107
5
 
7
 
! Отговори
У преди 3 години
На тъз уфцъ лакът за нокти струва 10-20лв, а няма пари да пикае или ака! Аз ако съм на мястото на собственика, ще платя 4-500лв и ще и разлепя снимката от Дуранкулак до Ахтопол върху всеки клозет и ще пиша отдолу "Гж-та има право да ***-БЕЗ ПАРИ"
106
3
 
3
 
! Отговори
;( преди 3 години
Горките концесионери... Колко мъка има по този свят. Като го слушам точи човечец очите ми се напълниха със сълзи... Милият той.
105
0
 
10
 
! Отговори
глупости преди 3 години
Пълни глупости е статията. Туристите са шокирани, не от цена 1 евро за тоалетна , а от:1. Отчайваща мръсотия 2. Отчайваща беднотия 3. Отчайваща простотия/ никой минувач не знае дори и английски език /. За капак на всичко корупция по път и над път.
104
0
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Според мен няма нищо шокиращо и новината е измислена !!!Та :1. Тоалетата е към заведение2. Тоалетната е безплатна за клиентите3. Навсякъде тоалетните са платени, ако не си клиент и цената е поне 1 лв4. Нормална цена за плаж - там всичкое по-скъпоШокиращото или ненормалноот е, че няма поддържани тоалетни и бани за къмпинга !!!
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 115 От голямото дОбрутроТояГендар с сорос ляга и с сорос става !
102
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз затова *** във водата. Два лева няма да им дам, на кожодерите. Тук два спестени , там два спестени и хоп нощното шкафчинци прелива от кинти
101
2
 
11
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 111:Ти наистина ли толкова глyпaв или просто отвътре ти идва? Защо трябва да ходя в един хотел, който е скъп, но хубав, когато всичко около него е в бетон и ***? Когато за същите пари ще отида в хотел, който не е по-лош, и около него всичко друго е хубаво?
100
4
 
3
 
! Отговори
От голямото дОбрутро преди 3 години
Сорос ли виновен другари?!?
99
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те 2лв ако ги шокират мишоци.
98
0
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Отива някой за да получи мазохистични преживявания и после се оплаква. Амчи нали затова сте отишли там бе?
97
3
 
3
 
! Отговори
Брех,брех кои туи!!! преди 3 години
2лв. За тоалетна пфууу много бря 20ст, 50ст ама чак 2ЛЕВА то туй на нищо ни мяза бря!!!!!!!Обирджииска работа и хотелите са много скъпи 20лв на ден трябва да е най- много и пак е скъпо. На заведенеито много надценка хортуват тий тяз бря!
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грозната истина е,нека си признаем,че и на нашето черноморие има много хубави хотели с чисти собствени плажове,отлична храна,висок стандарт на обслужване но цените са доста солени за повечето българи.Визирам хотелите от веригата Риу/испанска/ но там за 7 дневна почивка ол инклузив на човек е около 1200-1600 лв!!!И не са само те.Плосто в България ако имаш пари си живееш живота супер!Но за съжаление това са 5-10% от населението а и тези проценти си обикалят света когато и както си искат!!!
95
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патката, дето дори дезинфектант, дали знае, че той се ползва само ако не искаш да си миеш ръцете или няма как. При наличие *** и вода , дезинфектантът е излишен. Всеки вид *** унищожава бактериите и вирусите по ръцете. А специалните "антибактериални сапуни" са само за специалните балсами!
94
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем се врат по шубраците, хем искат удобства,хем и без пари. Ми не става! Има утроени и пригодени курорти. Там що няма изцепки?! В Бургас и Варна що никой не ви дори пари за тоалетна на плажа или десетки левове за чадъри?! Кат' са прайтее на гъзари, ша има и тарикати! На мен що никой не ми иска 50кинта за простотии,бре!? Ходя си на бургаския плаж 3-4 лв чадър до мин. г. Широко, не се буташ с никой. Хем искат да се правят на Робинзон Крузо,ама в стил английската кралица!
93
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две жени имам, които чистят, плащам им по 600 лв. на жена, защото са на две смени, това са 1200 лв.==Нищо не им плащаш, ..... Колко е минималната заплата? Би ли го вършил ти това?
92
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E какво е шокиращото, някой трябва да чисти и да се грижи. Стига сте писали колко е зле в България гъркомани, туркомани и всякакви там чуждопоклонници. Ако България е такава то е защото вие я създадохте такава с вашите бизнеси, отношение към хората и крайна алчност!
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на мен що трябва да ми пука, след като не почивам у нас?
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простият човек не се усеща, колко повече от него знаят и могат младите образовани хора.Управлението на простия човек няма нищо общо с демокрация.
89
4
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Като дойда на власт мутрите ще ви плащат за да им ползвате тоалетните