Грозна фалшива новина обяви смъртта на поета Недялко Йорданов

Семейството му смята да подаде сигнал в ГДБОП за кибертероризъм
44

Фалшива новина в социалните мрежи обяви за мъртъв поета Недялко Йорданов. За минути тя беше споделена стотици пъти.

Всичко това идва в момент, в който Недялко Йорданов се лекува от коронавирус във ВМА и пише нови стихове от болничното легло.

Още по темата
Семейството на поета възнамерява да подаде сигнал в ГДБОП за кибертероризъм.

"Снощи, след като 15 минути по-рано съм разговарял с него по телефона и си отворих Facebook-а, видях съболезнователни думи. Недялко Йорданов от Ковид... Разумът диктува, че това не е възможно, но в първите две минути човек се лута между разума и...", разказа синът на поета Недялко Недялков.

"Вдигнах високо кръвно налягане, детето ми се разстрои, изпадна в силен стрес, съпругата ми, ние преживяхме Ада на земята заради този пост", сподели другият син Асен Йорданов.

Фалшивата новина се появява в профила на жена от Бургас. Според семейството това е съзнателна злонамерена кампания.

Семейството на Недялко Йорданов е категорично – случилото е показателно за лековерието на хората, за тоталната власт на социалните мрежи.  Информационната война може да убива повече от куршуми, вярват близките на поета.

"Разбрах физически кой стои зад профила, няма да кажа кой е този човек, обмислям да подам сигнали в съответните институции за кибертероризъм срещу баща ми и семейството ми", посочи Асен.

И докато недоброжелатели в социалните мрежи погребаха приживе Недялко Йорданов, той пише стихове от болничната стая. В битката с Ковди-19 Недялко Йорданов си служи с още едно оръжие – поезията.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Faktor.bg преди 3 години
Абе кой беше бащата на Недялко Йорданов? Някой зне ли,че не се сещам в момента? Както и не се сещам в момента,кой беше неговият син.Ако някой знае,нека каже.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ПИКливата агенция за фалшиви новини ще умре веднага след като им спрат държавните пари.
20
0
 
1
 
! Отговори
ПАНДЕМИЯ!!! преди 3 години
ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!
19
0
 
1
 
! Отговори
твърде вероятно е!!! преди 3 години
До гнусно а?Малк л звестни избелижителни личности измряха по света и у нас? ВЪЗМОЖНО!
18
2
 
6
 
! Отговори
гнусно а? преди 3 години
Метежника и за това ли има имунитет? Конституционния съд трябва да се произнесе по въпроса, защото аз лично бях погнусен когато видях нощните шкафчета с пистолет и пачки във фейсбука на този недостоен за президент Радев.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще е грозна новината, бе джypналя???Много си е красива новината даже!Ама е жива тая rнycна твaap...
16
1
 
3
 
! Отговори
К'во пък преди 3 години
Нека погледне от смешната страна-като източник на вдъхновение.Един вид възкресение.
15
0
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Всички дето плашат с коронавируса и починалите да бъдат дадени под съд! Може ли такава гавра бе? Кметът на Русе го изкараха болен от корона, а човекът си имал друг проблем. Как изкарахте всички болни от корона? Хората си имат и други здравословни проблеми.
14
6
 
4
 
! Отговори
Йух Пслескан преди 3 години
Лека му пръст. Бог да го прости.
13
10
 
8
 
! Отговори
V преди 3 години
Недялко е мошеник ,а не ***. Освен проправителствения сайт ПИК той има и атиправителствени сайтове. Той има много сайтове .Негови са имот бг ,мобиле бг и още много други. Тоест следи хората по Ай Пи адрес за да знае кой какво е решил да си купи и да го маскари. Това става със любезното съдействие на ЕС ,техните НПО та маждународни съдилища .Всички тия работят против вашия интерес в полза на един интригант и клюкар .Просто хората не знаят как се злоупотребява с техни лични данни .
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът вярва основно на социалните мрежи и това се доказа от едно скорошно проучване в страните от ЕС. Сред европейците българинът е най-голям балъ... попивател на мъдростта на мрежите. Много хора във Фейсбук се дипломираха като вирусолози и фармацевти. За българите Недялко умря. Дори и да излезе и да каже "Ей ме, бе! Жив съм!" никой няма да му повярва, щото вече всички са прочели за смрътта му в социалната мрежа.
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката : главния *** на *** задни части на Тиквата.
10
11
 
5
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Калина Андролова за Радев: Популист - кретeн! Глyпaк! Опасен за националната сигурност
9
6
 
10
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Демокрация, свобода на словото но да наричаш Президента на републиката така:Калина Андролова за Радев: Популист - ***! ***! Опасен за националната сигурностТова е статия от Пик. Нямам думи. В една нормална държава биха я съдили. В Турция пък Андролова и Недялко щяха да бъдат в затвора а Пик отдавна щеше да изтече в канализацията. И това е прекалено разбира се. Всяко нещо си има граници.
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недялко Недялков ли се възмущава от фалшиви новини? Интересно...
7
2
 
12
 
! Отговори
V преди 3 години
Кафевия Недялко явно е дружка на варненските охранители. Опасен тоя. Той има и анти правителствени сайтове за да хване и двата легера. Внимавайте щото следи хората по АйПи адрес .Има сайтове и за телефони и имоти и кво ли не ;) А знаете ли как е забогатял. Направил фирма за преводи тучно до съюза на българските преводачи ама сложил по голяма табела. Ето това е мошеника Недялко дружката на варненските охранители
6
6
 
20
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Неговия сайт всеки ден пуска фалшиви новини, хвали управляващите да не ползвам други думи, и ползва нецензурни заглавия уж като цитира други противници на президента. Толкова големи радетели на свободата на словото са че изключиха коментарите. Всеки ден отварям сайта Пик поне веднъж за да видя колко още може да падне "журналистиката" ако изобщо вече я има.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев, ако е докачлив колкото тези две джуджета, трябва да ги обяви за персони нон грата и да ги изсели, след глупосттите, които са писали десетки години.
4
8
 
9
 
! Отговори
нагаждач вечен преди 3 години
Държавен поет !
3
4
 
10
 
! Отговори
САТАНАТО преди 3 години
Тоя води информационна и кибербиологична война срещу семейството си и то директно от болницата. Военнните и Пентагона също са замесени.