Нинова: Трябва да се справим с цената на газа, има варианти!

Малките и средни фирми са гръбнакът на икономиката, каза тя
30 апр 2022 16:28, Анисия Иванова
55
Нинова: Трябва да се справим с цената на газа, има варианти!
Снимка: БСП

Трябва да се справим с цената на газа, има варианти за това, заяви министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на среща с работници от текстилната индустрия.

"Вашето предприятие е пример за отлично българско производство, добро икономическо управление и впечатляваща социална политика. Въпреки предизвикателствата работите 60 години, модернизирали сте завода, осигурявате работни места и произвеждате качествена и търсена продукция. Такива фирми като вашата - малки и средни, са гръбнакът на българската икономика. Държавата застава във ваша подкрепа. С помощта, която ние осигуряваме, и вашите усилия заедно трябва да спасим индустрията в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, доходите на хората в момента са най-важните въпроси. Правителството отпусна компенсации за фирмите, увеличи минималната работна заплата. Сега трябва да се справим с цената на газа. Имаме варианти за това“, каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова при посещението си в завод "Искра“ ООД.

Там присъстваха и народният представител от БСП Веска Ненчева, Николай Митков - кмет на община Първомай, Светозар Славчев - председател на БСП-Първомай, Стойчо Шапатов - управител на завода и инж. Марин Маринов - изпълнителен директор.

Нинова благодари на работниците и ги поздрави с предстоящия 1 май, Ден на труда. Тя поздрави Стойчо Шапатов и ръководството на завода и заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които милеят за българското производство и българската икономика и които полагат усилия да я развиват.

"Лично аз и екипът на Министерството на икономиката и индустрията сме поставили като абсолютен приоритет запазването на българското производство. Правим всичко възможно да помогнем в тази трудна ситуация.“

„Знам, че един от най-големите проблеми е нелоялната конкуренция и че държавата трябва да затегне митническия контрол върху вноса от трети страни на умишлено фактурирани занижени цени, за да можем да дадем подкрепа на българското, на родното производство“,  допълни още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелеее !!! Още ли има текстилна индустрия в България ? Дори Китай купува текстила от Северна Корея защото не може да ги конкурира нито като цена нито като качество . Много такива фирми ще трябва да фалират . ЕС ту свива потреблението и кара българите да връщат заемите на запада . Сега са дошли времена в които или трябва да работиш за себе си или да си на държавна ясла. Няма други възможности.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, защо не си показа чантичката от 5 000 лева на тези работнички от цеха? Покажи им и 8-те чифта златни очила, където си купуваш от оптиката Витошка! Покажи им перличките и другите дрънкулки, с които се кичиш като коледна елха! Кажи им колко пари похарчи да си изучиш Рафи маминото детенце в Бъркли! Кажи им истината! Не лъжи, че е бил на стипендия-понеже от Бъркли казаха, че пари на чужденци не дават. Не лъжи хората, че с две ръце си постигнала това! Нямаш 1 ден трудов-гледай хората работят!
36
0
 
8
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
откакто съществува частната инициатива,и малките и средни фирми------оттогава държавата води война с тях.,и успя да ги смаже.от устата на нинова само популизъм.махайте се вече,смрадливи червенотиквеничковчета
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Да подкрепим Путин.От това имаме полза в момента. ............. оближи му портрета и заминавай за масква
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Другарят Путин- То не че руският е много евтин. За една година скочи в пъти. И още ще скача.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най после партия да скочи на украинската партия ПП )
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фирмите който оцелее е при пазарна. Ако не е пазарна, всички фирми тогава държавни както до 1989 г. и държавата държи и цените и помощи. Защото при помощи и пазарна става корупция и държавата крепи само някои блиски до партии а другите ще трябва да затварят.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
държани цени на имоти в София ! Не може да растат неограничено и плащаме космични наеми. Фандъква СДС и ГЕРБ реститутки се нагушиха.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито ни тотално обедняване! Оттук нататък май само мизерия ни чака. Кирчо ще грабне милионите от комисионните за газа и после ще изчезне в Канада, а тук нас кучета ни яли!
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,ти си аут.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова тръгна по цеховете, значи идват избори.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая обеща АЕЦ Белене, преизчисляване на пенсиите, отпадане на ДДС на малката потребителска кошница, семейно доходно облагане и какво от тези неща направи за 4 месеца? Нищо и сега върти и суче и се оправдава. Днес казва едно а утре "Ами те договорите за износ на оръжие към Украйна са подписани от Служебния кабинет ". Че сме глупави - глупави сме ама чак толкова не сме. Оставка !
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време Костов ни измисли фирмите за топлинно счетоводство които и до ден днешен не мога да разбера как ми изчисляват парното, но никой не може да ги мръдне! Тия сега новите явно ще ни натресат няколко посредници за газ и няма мърдане вовеки? Корнела, излизай!
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да подкрепим Путин.От това имаме полза в момента.
24
0
 
12
 
! Отговори
Нинова се справи преди 2 години
с олиото,има олио да ни залее(но не с цената му),овладя инфлацията и поскъпването на храните,намали цените на ток и горива,ред е на газа.Пази се газ,иде Нинова!Тя трябва да бъде предложена за нобелова награда за справяне с тежки ситуации.Няма такава,значи БСП трябва да си измислят димитровска награда(като при соца),но за какво да бъде?За реални действия или за изказване по медиите на див популизъм?Тежко и е сега,как хем да напусне коалицията,хем да не напусне властта,че няма да я види повече.
23
0
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Пак всичко на гърба на изстрадалия български народ. Живеем в кошмарни времена!
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще купуваме руски газ с гръцка надценка от 35 процента. Така ще се борим с Русия и ще подкрепяме Украйна.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отваряйте сметката в Газпромбанк като Германия. Силният лидер Германия води Европейския съюз. Плевнелиев иска силен лидер като Фюрера да ни каже какво да правим. Германия ни посочи пътя.
20
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Лъжата и манипулацията са нужни на комунистите,като ..."въздухът и водата за всяко живо същество"! Тази не излъже ли поне десет пъти на ден, не може да се задържи и ден начело на тази продажна, предателска, антибългарска партия!
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начин ние няма да купуваме газ в рубли от Русия, а ще го купуваме в евро или долари от Гърция , които го купуват в рубли от Русия ? Корнела, излизай от коалицията! Киро и Лена всеки ден ти се смеят в очите, а на нас вече ни видяха сметката. Ти си ни надеждата!