Ген. Станчев: Катастрофата с кортежа на президента е нелепа случка

Според него няма да има наказани за инцидента
4 май 2022 13:10, Нели Христова
35
Ген. Станчев: Катастрофата с кортежа на президента е нелепа случка
Снимка: БГНЕС

Няма да има наказани хора от НСО за този случай, каза пред bTV ген. Красимир Станчев, бивш директор на Националната служба за охрана (НСО).

"Не виждам конкретна причина за катастрофата, просто нелепа случка, всичко се дължи на невниманието, с което шофьорите карат", обясни той. И коментира катастрофата с кортежа на президента от вчера сутринта на пътя за Пловдив, при която тежкотоварен камион се е сблъска с кола на НСО.

Още по темата
"Със сигурност ще има проверка, но доколкото ми е известно не е вината в нашите хора. Камионът е предприел някакво изпреварване, в следствие на което се е спрял в тях", каза още ген. Станчев.

"Ние се съобразяваме със закона и правилника за движението по пътищата. Не можем да караме по-бързо от това дори при включване на сигнализацията и на специалния режим, който имат автомобилите", обясни той за колите на НСО.

По думите му, когато кола от кортежа се повреди, се намалява съответно числеността на кортежа.

"„Някои от хората остават на място, за да поемат ангажиментите относно разрешаването на случая с другия водач. Пострадалите вчера закарани до болницата", каза още той.

"Аз съм благодарен на тези хора, поздравявам ги за това, че не са отстъпили и се разминаха без всякакви летални изходи", посочи още ген. Красимир Станчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A , този зашо оше не е сменен.Толкова гафове направи ,ама прецедента не го маха.Продължаваме промяната със старите си муцуни.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русофили защо не казBaTe истината че шофьорът на камиона които се блъсна в колата на преZидента вчера e български патриот , защото президентът работи за руските интереZи
25
1
 
0
 
! Отговори
-_- преди 2 години
Russophiles, dün başkanın arabasına çarpan kamyonun sürücüsünün bir Bulgar vatansever olduğu gerçeğini neden söylemiyorsunuz, çünkü cumhurbaşkanı Rus çıkarları için çalışıyor.
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е работа на Корни..
23
3
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Те нелепите случки около фигуранта не са една и две, като се почне пътните произшествия на вече покойният му баща, мине се през Деса и вояжите и с колите на НСО, изцепките на синът му, та се стигне до гафовете и издънките на самият преЦедент, както във вътрешнополитически план така и във външен ... !!!
22
2
 
5
 
! Отговори
Алов преди 2 години
Бойко се е опитал да затрие президента ама айде
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камионджията изгоре!
20
0
 
7
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
Защо камионът и колата на НСО са ударени в дясно. Камионът ли е изпреварвал или колата на НСО. Дали камионът инстинктивно не е пробвал да избяга в ляво от колата на НСО, движеща се в неговото платно? Президентът обаче разказа нещо, което няма как да не е истина, иначе ще се окаже, че президентът лъже. Следователно няма да има наказани от НСО по традиция. По конституция всички хора са равни, ама явно хората с пагони са по-хора... Истината е, че камионът изведнъж е изкочил пред президента...
19
0
 
2
 
! Отговори
митев преди 2 години
До Анонимен И пред кого отговарят? Кой е "главният терорист"? Да не би да е Р. Р. ? Докато е той-забрави!!!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се премахне тази мутренска организация НСО.Уволнение.Карат като психопати мафиоти и не веднъж са причина за катастрофи.
17
0
 
8
 
! Отговори
Гхъйххгр преди 2 години
Кажете причините за катастрофата
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно престъпно шофират всички от НСО.Тази терористична групировка по пътищата трябва да се премахне.Това не е за първи път.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко....Аз си мислих, че народът се е събудил и това е било организирано..
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ние българите знаем истината, Това беше опит за Атентат !!
13
10
 
6
 
! Отговори
преZидент преди 2 години
пак лъжи защо не казBaTe истината че български патриот e шофьорът на камиона, и го направи и се блъсна в колата на преZидента защото президентът работи за руските интереZи
12
1
 
8
 
! Отговори
Зорко око преди 2 години
Генералска мутро -някой да ви защитава ????-не направи си извода кой е прав.да са живи и здрави тировете а вие си карайте така дали с важни лица или със жените им или любовницитеВива на ТИР
11
1
 
21
 
! Отговори
Азимов преди 2 години
Аз карам със 150, те прелитат край мен като изтребител. Карат по правилата, ама друг път.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самозабравил се търтей-генерал! След всеки пътен инцидент НСО притискат другия шофьор по абсолютно незаконен начин с цел да изопачат случилото се! Време е да ги разследват за тази престъпна практика и да вкарат в затвора поне 4-5 човека за злоупотреба със служебно положение и изнудване.
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега не съм видял НСО да карат съобразно ЗКП. Винаги са с режим на специални автомобили и с превишена скорост. Спасяват животи!
8
0
 
22
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 2 години
Закривайте го това НСО! Хрантутници каращи като мутри!