Петков за палежа в Битоля: Опит за провокация

Очаквам извършителите да бъдат заловени и наказани, каза той
190
Петков за палежа в Битоля: Опит за провокация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осъждам остро палежа на Културния клуб "Иван Михайлов" в Битоля, представляващ опит за провокация и дестабилизиране на отношенията ни с нашите съседи.

Българският външен министър пътува към Битоля, за да се запознае на място с щетите. Това заяви премиерът Кирил Петков във връзка с палежа на културния център в Битоля.

Още по темата


Българското правителство ще продължи да работи за защитата на правата на българската общност в Северна Македония и да подпомага дейността й, коментира Петков. Благодаря на премиера Ковачевски за бързата реакция и очаквам от компетентните служби на Република Северна Македония да издирят и накажат извършителите на този вандалски акт. Бъдещето на региона не трябва да става заложник на опитите за дестабилизация от злонамерени маргинални групи, каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
2
 
! Отговори
Не опит преди 1 година
а чиста провокация. Не е за първи път, няма и да е за последен. Докато комшиите оскверняват паметници на покойници и палят сгради - културни средища, ние "остро осъждаме", "продължаваме да работим", "благодарим" и "очакваме"...
149
0
 
2
 
! Отговори
Кир Харвардиян преди 1 година
Нийе сми *** далйеку и гУворим мйеко. .... и усъждами острУ путпалваниту в БйтУлия......
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- експресно намразения министър председател в историята на България. Няма по- унищожаваща и по- бързо достигаща от народната омраза.
147
0
 
8
 
! Отговори
Не, Гриндер! преди 1 година
Не е опит, а държавна политика на омраза и антибългаризъм! Ама ти откъде да знаеш, нали си внос от Канада,закърмен с атлантически *** ценности! Коя е родината ти Про100Киро?!?
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че съм против фашизма не означава да ме наричате "червено" не знам си какво.Комунизмът си е също вид фашизъм и са ви смешни обвиненията!Хвалите Хитлер и неговите подчинени и следователно сте фашисти.На тоя "Десен фронт" ли е била идеята как да се кръсти този културен дом?Да може да има война между Македония и България и да обвините уж Русия за това?В случая Русия няма общо,а вие.Сатанисти!Искате кръв!Искате войни!
145
1
 
3
 
! Отговори
Биволъ преди 1 година
В България фашисти са само комунистите,предателите на българите в Македония, измислили коминтерновската смешна държава Северна Македония от част от българите съставляващи я.
144
4
 
4
 
! Отговори
Листата червена преди 1 година
Червени *** са нацвъкали форума. Тикви сте вие натискащи копчетата на мадуровските машини. Управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов беше най-успешните за периода на прехода. Сега трупаме заеми за внуците си да ги връщат. Тежко на Майка България.
143
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук пишат хора с крайно десни възгледи,които са опасни за цялото обшество.Вижте номер 171...чист нацист и фашист,който има за идол Хитлер.Не е добре нито фашизма,нито комунизма.Това още преди години се е разбрало,а назад да се връщаме няма смисъл.Няма ли власти в тази държава да направят една проверка на този хитлерист,който тук пише и насажда омраза?От "Десния фронт" е.
142
2
 
0
 
! Отговори
До 172 П.К. преди 1 година
Да защитаваш България е отговорност на всеки българин, ТИ КАК ЗАЩИТАВАШ БЪЛГАРИЯ И ИСТОРИЯТА И ? Отстрани като гледаш и се чудиш кой какво върши неразбираемо за ку*хата ти глава ли ? Такива "патриоти" като теб единствено се РАЗВЪЖДАТ в България които само тук са се замислили за държавата си, а на избори гласуват за крадци и бездарници като Тиквата и святата му от измамници !
141
1
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
А ти самия къде си? Защитаваш ли БЪЛГАРИЯ, НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ? Защитаваш ли суверинитета, историята на България? Или служиш на чужди интереси, на чужди господари? Засрами се и се омитай докато е време.
140
0
 
2
 
! Отговори
Вьзраждане преди 1 година
Слушай как шумат шумите букитеПлачат за войводата ама за негоКога в село дойдете с коне да не тропате с пушки да не фьрлатеДане ви чуе майка ми, ке ви праша за мене, ама за мене.Каде е син ми костадин , костадин воеводата Син ти се ожени майко син ти се ожени майко за една македонка поробенаЗа земята цьрната македонска
139
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Македония го отричат,защото е фашист,а не защото се е борил за Македония.Ние трябва да сме луди ако настояваме един фашист да е наш символ.
138
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в България не го харесваме.Неслучайно не се споменава в учебниците ни.Фашистите нямат място в историята ни.Ако отворят тук център с такова име българите ще протестират.Всички помним фашизма и комунизма.Ако отворят център с име "Ленин" пак ще протестираме.
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Български Бандера е Ванче Михайлов.Пратен е от Хитлер там.В един момент в културния център ще стигнат до извода подбутвани от някой как Хитлер е искал да има независима Македония(подобно на Бандера и Украйна),ще си татуират сватики и Хитлер и ще видите тогава кон боб яде ли.Още по-зле ще стане и направо война.Помните ли как украинците казваха,че Бандера не бил нацист,а е защитавал Украйна и не виждаха как е избил хиляди евреи.Сега е бг вариант.
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Михайлов имал фашистки идеии още преди Мусолини.Ако разгледате внимателно историята му ще се убедите ,че той е чист Македонист,а не Българист.Той е анти-Българин.Той обаче става нацист или близък до Хитлер човек.Много ми е странно обаче,че в Македония не го харесват,а в България го харесват.Неговата основна идея е Македония да бъде самостоятелна държава и за това се е борил,за нищо друго.За това не ми е обяснимо защо в Македония го отричат,а не ние.
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 162:Да,фашист е бил и сега всички ни мислят за фашисти щом сме сложили за име някакъв,който е пратен в Скопие по заповед на Хитлер.Така и петнят името на всички останали българи.
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-голяма провокация е самия културен център.Това не е културен център.Няма как да бъде с това име на нацист.Другото което е провокация е нещата ,които се пишат във фейсбук страницата на този център.Ако ние имаме подобен Македонски,Сърбски или какъвто и да е подобен център в България медиите ще се побъркат да пишат.България с този център в Македония прави подобна на Путин политика.Това е политика на омраза,а не на зближаваен.
133
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става с танкерите, Кирчо? Да не потънаха?
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е заради Зеленски и азовците.Заради името на този център е.Инач епо другите въпроси вето и никакъв ЕС.
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми нали сме с зеленски и азовците офицялно затова ни наричат фашисти не заради някакьв центърПоне според мен