Над 2 кг кокаин и 588 000 паунда са иззети при спецакция на СДВР

46-годишен мъж е задържан за 72 часа
28 юли 2022 12:58, Анисия Иванова
10
Над 2 кг кокаин и 588 000 паунда са иззети при спецакция на СДВР
Снимка: МВР

СДВР иззе над 2 кг кокаин и повече от половин милион британски паунда при спецакция. Специализираната полицейска операция срещу престъпления, свързани с наркотични вещества, е реализирана от служители на сектор "Наркотици“, съобщиха от МВР.

Криминалистите пристъпили към действия след проведено наблюдение и на 26 юли задържали 46-годишен мъж с множество криминалистически регистрации и осъждан за трафик на наркотици. При последвалите процесуално-следствени, в специално изграден тайник в ползван от него автомобил, открили пресовано твърдо вещество, а в стопанисван от мъжа микробус - множество химични вещества в твърда и течна форма, пресовано твърдо вещество, плик със зелена тревиста маса, кутии с двойни дъна, скимиращи устройства и ел. везни.

В хода на разследването било проверено и офис помещение, ползвано от задържания, откъдето са иззети съществени парични суми - 588 000 британски паунда, 50 000 лева, още количества дрога - бяло вещество на бучки и прах, кафяво прахообразно вещество, както и ел. везни и банкнотоброячна машина. Процесуални действия били извършени и в дома на 46-годишния, при които са намерени множество самозалепващи пликове с бяло прахообразно вещество.

Извършената експертна справка показва, че конфискуваните наркотици са 2147 грама кокаин, 17.65 грама MDMA, 328.62 грама коноп, 3.85 грама хероин. Предстои експертиза и на иззетите химични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура 46-годишният мъж е привлечен като обвиняем по НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Пеевски #КОЙ преди 1 година
На кокошкарите им режат главите на мафията и постелят червен килим. Е това е България!
6
0
 
5
 
! Отговори
Тука е така ! преди 1 година
Осъдени няма да има , ПАК !Ежедневието в Бг , както казваше Баце : Ние ги хващаме , те ги пускат ...Най-тежкото наказание в Бг е ---УСЛОВНО !
5
0
 
2
 
! Отговори
КЬОВЕШИ : преди 1 година
Пак ли няма достатъчни доказателства ???
4
0
 
4
 
! Отговори
Тейтъм Паксли преди 1 година
"бравос", пък колко още има, това е капка в моретоа дано се активизират повече при още 3-4 блъснати, но дано са деца на полицаи тоя път и дано се влачат малко с колата като ги блъснат, за по-драматичен ефект
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоа е бушон , не от канала на Боце
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извършената експертна справка показва, че конфискуваните наркотици са 2147 грама кокаин, 17.65 грама MDMA, 328.62 грама коноп, 3.85 грама хероин//////Hякой е поръчал 4 грама хероин и е щял да се прецака
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!При Рашков полицията се разработи!А преди наркодилърите си шетаха необезпокоявани и дори някои полицаи им бяха разпънали чадър,резултата само от последния месец е две убити момичета.Дано повече да не се повтаря.

Спонсорирани публикации