Не се гласи, Влади, парите отиват за училища, пътища и зали!

Борисов обяснява на Владислав Горанов къде ще бъдат похарчени 40 млн. евро
Обновена: 31 авг 2012 15:01 | 31 авг 2012 11:00,
283
Не се гласи, Влади, парите отиват за училища, пътища и зали!
Борисов и Добрев свършили добра работа. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е доволен от подписаните тази седмица договори в областта на енергетиката, става ясно от стенограмата на правителственото заседание тази сряда.

Борисов “между другото информира“ министрите за “добрата работа“, която са свършили тази седмица с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Още по темата

Премиерът обяснява на членовете на кабинета за подисаните договорите за  предпроектното проучване за VІІ реактор за „Козлодуй” с „Уестингхаус”. Борисов за пореден път припомня и споразумението с „Газпром” за  намаляване на цената на газа със стара дата от 1 април с 11 на сто.

“Сиреч, живи пари сме спестили“, радва се Борисов на договореностите.

Премиерът разказва и за договорите за проучване и добив на нефт и газ в Черно море, “консорциума на три от най-големите европейски компании - „Тотал”, ОМВ и „Репсол”“, “където 40 милиона евро също веднага внасят в бюджета“.

Премиерът обаче вече е разпределил тези средства, става ясно още от стенограмата.

“Не се гласи, Влади, за тези пари, защото вече съм ги приготвил къде ще отиват – за пътища, за училища и за зали. Така че, не им се усмихвай“, обръща се Борисов към зам.-министъра на финансите Владислав Горанов.

Премиерът, разбира се, не пропуска да се обърне и към опозицията.

По негови думи “за ужас“ на политическите опоненти на ГЕРБ за няколко дни в страната са дошли инвеститори от водещи компании в света -  едната е от най-големите американски компании(“Уестинхаус“) , другата руска(“Газпром“) и третите(„Тотал”, ОМВ и „Репсол”) – от европейските, съответно Франция, Австрия и Испания.

"Пак ще има тежки дни към нас...", прогнозира премиерът Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
1
 
! Отговори
mimi преди 11 години
bravo boiko da se pukat du6manite nikoga bsp v vlasta
200
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърчат се здраво спинозните от Бсп. Гадно им колко жалки и малки изгеждат пред постиженията на ББ. Лайте си по форумите, Българина се събужда и няма никога да допусне тумура бсп да се добере до власта и да дои държавата както винаги.
199
1
 
3
 
! Отговори
Герберастче преди 11 години
Ние, герберастчетата, считаме Боайко Борисов за Велик Вожд, Слънце на нацията и той е нашия Любим Ръководител! Опа-всички прилики с епитетите на ръководителите на Северна Корея са НАПЪЛНО случайни!Сигнализирахте за неуместен коментар
198
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 173А според моя скромен опит оловръстното на София се ползва от много софиянци, които не искат да пътуват ( а и не трябва да го правят) през центъра.А за околвръстното Станишев даде толкова много пари на кмета Борисов, който после не спря да го оплюва по път и над път.Мутренска справедливост.
197
1
 
2
 
! Отговори
Герберастче преди 11 години
Бате Бойко ми даде сандалки-да тичат обути краченцата малки!Бате Бойко ми даде геврече--Яж ! -Бате Бойко ми рече!Бате Бойко ни строи магистрали,и за да сме здрави-строи ни той зали!Ние много го обичаме,и наш ГЕРОЙ си го наричаме!Вечна слава на Великия Вожд Генерал Доктор Инженер Бойко Борисов!
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 262Ало 20% от България не е цяла България.Мнозинството е против Борисов.Догодина ще бъде свален от власт дори и метро от София до Варна да прокара.Доходите, доходите *** ми пожарникарю и граблива мутро
195
0
 
1
 
! Отговори
do269 преди 11 години
ей пич не лъжи хората - цял лот от 36 км го направиха за 120 милиона
194
1
 
5
 
! Отговори
До IQ146 преди 11 години
IQ-то ти е 4, а не 146. Кой те излъга,че строят евтино? Напротив, строят 1 км за 70 млн. - рекорд по най- скъпо пътно строителство,точно, защото крадат като за световно И то се строи с пари от бюджета, защото европарите за "Тракия бяха спрени заради корупция и лошо качество- вложен *** и пепел в магистралите, вместо качествен материал, за да се открадне разликата в цените Всички гербаджии повтаряте лъжите и простотиите на вожда ви, който ще влиза в учебника по Ботаника, раздел Тикви и кратуни
193
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу грабителят Борисов и разпродаващ България на Турция, Катар, сега на Израел ще дават огромни площи земи. Долу майкопродавците Герб !
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде ми изчезнаха коментарите?
191
0
 
3
 
! Отговори
milena преди 11 години
Oba4e , za naroda nikoi ne misli...
190
2
 
7
 
! Отговори
До мъже на място преди 11 години
Б.Б.,ти за 3 год. стана милиардер, а 4-та год. доходите са замразени, докато при Станишев бяха увеличени двойно, ти съсипа икономиката, от 5% безработица, я направи 15% официално, а двойно по-голяма неофициално. 400 000 българи загубиха работните си места заради тебе, емиграцията от 2000 души годишно при Станишев, при Борисов стана 28000 души на година. лекарите при Герб масово напускат страната и скоро няма да остане лекар в Б-я, самоубийствата , главно от мизерия стигнаха 1000 души годишно.
189
1
 
8
 
! Отговори
Разпродава България преди 11 години
Борисов, когато чужди компании получат концесия на наши находища, тези находища стават тяхна собственост за срока на концесията, обикновено 35 години и те ще продават газ, злато на Б-я по международни цени. А ти се радваш, защото в твоя джоб ще влязат многократно по-високи комисионни, а не някакви мижави 40 млн., с/у които разпродаваш държавата.Ти раздаде златните находища, сега газа и даваш ядрената енергетика на американци, чиито ядрени технологии са ненадеждни и никой не ги купува и не ползва
188
0
 
5
 
! Отговори
Galia преди 11 години
За какво са тези бюджетни прогнози, рачети, отчети, за какво ни е въобще министерство на финансите, след като финансите се разпределят еднолично? Както се разбира, дори зам.министъра на финансите няма думата.
187
12
 
3
 
! Отговори
Мъже на място преди 11 години
Браво Бойко,за 3 години свърши повече работа колкото предишните свършиха за 23г.Всичко се вижда,няма скрито покрито,като предишните.Цяла България сме с теб и те обичаме.
186
1
 
9
 
! Отговори
Dimitrov- france преди 11 години
По-точно : 90 % за пътища за мутренските джипове;9% за футболни зали да ритам топка и дай там 1% за училищата.
185
2
 
12
 
! Отговори
АЛЕК преди 11 години
ДА МАХНЕМ ТИКВЕНИЦИТЕ ГЕРБ
184
2
 
13
 
! Отговори
АЛЕК преди 11 години
ЧУДНО ЗАЩО ЛУДНИЦИТЕ ОЩЕ НЕ СА ПРИБРАЛИ КОНТИНГЕНТА СИ ГЕРБ
183
0
 
8
 
! Отговори
Коко преди 11 години
РУСКА ядрена централа/Козлодуй/,"Уестингхаус"американци.Тъпчовци до безбожие в кабинета,начело с водача си!
182
2
 
11
 
! Отговори
АЛЕК преди 11 години
ДА МАХНЕМ ГЕРБ,ДА СИ ПОЕМЕМ ДЪХ ОТ ГЕНОЦИДА НА *** ЛЕВАЦИ