Няма да се увеличават данъци и осигурителни вноски

Не даваме бонуси заради избори, заяви Хасан Адемов
Обновена: 9 мар 2014 21:45 | 9 мар 2014 21:38, Александър Попов
25
Няма да се увеличават данъци и осигурителни вноски
Снимка: Булфото

Правителството не е обсъждало предложение за увеличение на вноските за пенсия и безработица, съобщи днес във Варна социалният министър Хасан Адемов, съобщи БТА.

Той бе попитан за намеренията на правителството по повод на предложението на КНСБ за увеличение на пенсионната вноска с 1 процент и на вноската за безработица с 2 на сто.

Това е само едно предложение, нека да видим какво ще влезе в дневния ред на Националния съвет за тристранно сътрудничество, за да можем да коментираме тогава, каза министърът.

Адемов добави, че има различни предложения от работодателите, и от синдикатите, включително и това предложение, но отново потвърди, че правителството на този етап не е обсъждало идея за увеличаване нито на данъци, нито на осигурителни вноски.

Министърът каза, че идеята на правителството е всяка година на Коледа и Великден еднократните парични бонуси за пенсионерите с най-ниски пенсии да бъдат традиционни и според него, това е последователна политика, която няма нищо общо с изборите.

По думите му обвиненията, че предизборно се раздават някакви пари, са несъстоятелни, защото кабинетът превръща тази политика в традиция. Той припомни, че миналата година е имало коледни добавки, независимо че не са предстояли никакви избори.

Министърът уточни още, че всяко едно министерство в рамките на бюджета и при оптимизиране на структурите може да прави промени в размера на работните заплати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: пенсииХасан Адемов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЪОТНОШЕНИЕТО МЕЖДУ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА РЪСТА НА БЕЗРАБОТНИТИ И НА СИРОМАСИТЕ Е ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛЕН НА РЪСТА ПАРИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА БУРЖОА !
18
0
 
2
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
А разберете се .Миков казва има ръст на заплатите.Наздраве.
17
0
 
13
 
! Отговори
pl преди 10 години
Днес Хасан за министър, а утре друг Хасан за президент на Република България. Благодарение на БКП/ДПС/ДС.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо така бе, слагайте повече данъци, че да има повече да лапате !
15
2
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
*** мръсни, лъжливи червени ***, не вярваме на нито една лъжовна дума, изречена от вас и се надяваме да измрете в ужасни мъки, начело с децата на Моника и Станишев.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпрос първи, при положение че няма да има допълнителни постъпления според финасовите разчети, тогава кой ще плаща масрафа?Въпрост втори, като сте толкова социални защо не махнете тавана на пенсиите и всеки да си получава заслуженото, а не бай Иван дето не е работил почти нищо да визма колкото един миньор с 30-40 години стаж.Впрос три, защо бай Иван да взима изобщо добавки като има ниска пенсия, това означава че не се е осигурявал.Е как ще стимулират младите да се осигурават, като не е изгодно
13
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората не са толоква глупави, колкото им се иска на Боко и Цоко. Видяха, че Правителството полага огромни усилия да излезе от дупката, в която ГЕРБ оставиха държавата. Намалиха цените на тока, макар и с малко. Полагат усилия да засилият присъствието на Държавата в социални сектор, от който Борисов и Дянков бяха тотално абдикирали.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай Хасан е баш министър на Социала!
11
1
 
8
 
! Отговори
da преди 10 години
misli za zlatnite bideta v saraite na SOPOLA
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да е Хасан , но мисли за българите повече от врачанския пиян *** Тотю-факт.
9
15
 
8
 
! Отговори
реалист преди 10 години
По времето на Тиквуня подобни намерения бяха невъзможни!Милиционерите сложиха касови апарати на кафеавтоматите , данък на депозитите и вдигнаха данъците,глобите , таксите и цените в пъти!Абе тия не са стока , но предишните бяха направо ОТВРАТ!
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още един лъжец. Дайте ни и на нас да мислим реално
7
2
 
18
 
! Отговори
Без коментар преди 10 години
Миков дал интервю и казал , че другарите си вдигнали заплатите за март с 561 лев , защото в цялата страна доходите на хората растели.Но , наглостта им няма равна и казал , че въпреки , че ГЕРБ внесли предложение да се замразят отново доходите на депутатите , нямало да го приемат .За равносметка ще кажа , че депутатските заплати си ги увеличават с 561 лев , а пенсиите щели да ги увеличат от Юли с ЦЕЛИ 2% , което средно е с около 6 лева.ЧЕСТИТО
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как да не е така бе Адемов катотова е самата истина
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да се увеличават данъци и осигурителни вноски..Пестете за въже и ***, ще ви потрябват , Бадемов. Унищожихте с алчността и просотитята си 2 000 000 българи, турци, *** и пр. Признателна Блгария няма да го забрави!
4
7
 
1
 
! Отговори
в преди 10 години
Лравилно не трябва нищо да увеличавате,нито данъци и осигоровки,сега е момента да продължите по села и градове да эащитите хората да не им обират домовете реколтата ,убиват нашите баби на 85 години эа 5лв ,това да мотивира хората и да эапочнем да работим,да напълнем нашите домове борсите с наше проэводство и касата на държавата,от тук эапочва иэправянето на държавата,от доверието към правителството,това слаэяне при хората и грижи эа тях никой не го е правил, другото ще дойде
3
1
 
7
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Не бяха ли обещали не вдигане на данъците, а на заплатите, както и някакви 250-300 хиляди работни места? Я да ги попитаме, какво стана с предизборните им обещания на БСП, ?и как така, при около 6 % гласували за ДПС избиратели, 50% от държавните длъжности са техни, сега?
2
1
 
6
 
! Отговори
Мале Мале преди 10 години
Само като видя какви министри имаме и направо лошо ми става хахаха....но нищо бай *** е свикнал да го гази мизерията и абсурдистанските уруди особено тия от биесиепие....малограмотни селян4ета с посредствено образование...най-вероятно от свободните университети или изкарано с на баба и дедо прасеата на село. Само го вижте оня 4обанов или ореха какви са зализани ***....на малкия пръст на Дянков не могат да стъпят....ама Дянков 4ете лекции в САЩ и е работил в световната банка!!!
1
2
 
12
 
! Отговори
55 преди 10 години
Ясно ,значи ще ги увеличите...На това ли ви учиха в Бургаския свободен университет ?