Борисов при Меркел с 3 варианта за газа

Обсъждат и детайлите за Южния газов коридор
Обновена: 15 дек 2014 14:02 | 15 дек 2014 07:31, Веселина Йорданова
180
Борисов при Меркел с 3 варианта за газа
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Три възможности България да реши проблемите си с газа се очаква да обсъдят Бойко Борисов и Ангела Маркел.

Вариантите са изготвени и коментирани от най-големите експерти у нас. Те обаче ги пазят в тайна преди разговора на четири очи в Берлин, пише „Стандарт“.

Още по темата
Днес Борисов пристига в германската столица за поредната си среща с Ангела Меркел, специалната покана за която дойде в София преди дни.

Българският премиер ще бъде първият високопоставен гост с официална визита в Германия след триумфалното преизбиране на Меркел за шеф на Християн-демократическата партия /ХДС/ и на фона на преобладаващото сред германците мнение, че тя трябва да бъде преизбрана за четвърти път на канцлерския пост.

Със сигурност ще се обсъдят детайлите за Южния газов коридор, който трябва да мине през България. Тема на разговор е и новият газов хъб, за който Борисов разказа на министрите си на последното заседание на кабинета.

Очаква се българският премиер да обсъди с Меркел и проучванията за шистов газ у нас. Преди няколко дни депутати от ГЕРБ отново напомниха, че "е време да се проверят залежите и у нас". Именно обаче първият кабинет "Борисов" наложи мораториум върху проучванията след серия протести на еколози.

В делегацията на Борисов за Берлин са включени вицепремиерите Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Томислав Дончев. Те са придружавани от Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, колегата му от Реформаторския блок Радан Кънев и Делян Добрев, шеф на Комисията по енергетика в парламента.

Очаква се канцлерът Маркел да посрещне българския си гост с военни почести.

Програмата на Бойко Борисов предвижда още срещи с председателя на Бундестага проф. Норберт Ламерт и разговори на вицепремиерите и народните представители с парламентарната фракция ХДС/ХСС. Българският премиер ще разговаря с председателя на фондация "Конрад Аденауер" д-р Ханс-Герт Пьотеринг и ще се срещне с представители на българската общност в Берлин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Според радио Ереван, Хитлер се е самоубил, след като си видял сметката за газа.
121
0
 
2
 
! Отговори
Уточняващ преди 9 години
До ББ до МеркелНе са прости те,ами си приличат понеже и двамата са завършили "фурнаджийския" техникум.Прочетете последния брой на "Строго секретно" и всичко ще ви стане ясно. Хелмут Кол доста добре я е описал в мемоарите си. А има и интересни снимки, не са за пропускане...
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AMA BOKO KATO PROSTITUTKA SI. DUOE NA LEVO DUPE NA DESNO A SPRI SE NSKRAYA
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pitay lelya si merkel kak se pravyat mercedesi
118
1
 
0
 
! Отговори
Kupo преди 9 години
v internet gledah kak Putin koleni4i pred tur4ina,a 6efa na Gazprom posle izkomentira,che bulgarite zamalko e 6tql da ni vurje s takiva dogovori,che pokoleniq shte sme bili rabotili za rusnacite
117
7
 
1
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Браво, ако Германия мисли за нас Русия няма да има за какво да се хване. Богатството им е в пъти по-голямо от Руското.
116
2
 
2
 
! Отговори
Patriot преди 9 години
nikakvi razgovori s Putin.edinstvenoto koeto ni obeshtavat e da sme pod tehen kontrol i da im plashtame desetiletiq napred!
115
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за газа трябва да се говори с Путин а не с меркел,там дето си утишъл полза няма за българия,със сигурност ползата ще е за друга държава
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
parvi variant: gas nemavtori variant: gъs ima-deistvaiitreti variant: gas ste ima i dokato doide nablegni na vtoria variant
113
0
 
21
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Тъй се замота работата, та да не разберем загубихме ли, спечелихме ли, имаше ли изобщо шанс да печелим от този поток. Кой взел, кой дал също не стана ясно. Истерици само дращят по форумите, псуват, ругаят, късат ризи от гняв. А това си е едно пътуване до Берлин за наша сметка и ми прилича на един стар виц дето двама евреи се уговарят да правят бизнес с парите на трети евреин, ама той изобщо не знае за това. Варианти много, ама газта е една и само от едно място идва.
112
0
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Проучвания за шистов газ не трябва да се допускат. Ако отровим езерото от подпочвена вода под Добруджа и внуците ни ще ядат и пият отровите. А колкото за т.н. хъб, това е прах в очите на Бойковия електорат, за да не се замисля за проваления проект за Южен поток. Откъде ще дойде газта? Ако е за Гърция и Италия - ще мине през Турция и ще бъде доставена пак от Русия или от Азърбайджан. Но нито с Русия, нито с Азърбайджан имаме връзка и договор за доставки. Та, ще разпределяме, нещо, което го няма.
111
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шистаците, а сте надупчили България, а сме ви надупчили черепите!
110
1
 
15
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Газовия хъб е нещо, като онази втечнена газ дето щяхме да я получаваме през Гърция от Кувейт или не знам къде си. Ако не беше заспал Трайчо на плажа да си я имаме вече.
109
1
 
27
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Боци, ти хубаво отиваш при Меркел за газ, ама внимавай... Германци да ти пуснат газ може и да не е от най-приятните изживявания.
108
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-доре тръба от Космоса тогава ще сме независими от Русия , Иран и Башар Асад..
107
2
 
20
 
! Отговори
стършел преди 9 години
Сретане, Сретане, несречо !!! Буди среча бугарска !!!
106
1
 
33
 
! Отговори
ББ до Меркел преди 9 години
Вие сте прости, и аз съм *** и за това се разбираме!
105
5
 
12
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Намирам явно противоречие между радостта на русофобите от спирането на ЮП и изказванията и действията на дясното проевропейско правителство на България.Очевидно радостта не е подплатена с икономически аргументи . :)
104
3
 
23
 
! Отговори
внв преди 9 години
Дреме й на ббаа меркел за тиквата и Бостаана!
103
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плачко, попитай Меркел и за пенсионната реформа, която вчера затри с лека ръка. *** си и *** ще си останеш пет живота да живееш.