Депутати: За какво ни е СЕМ? Да се разформирова!

Георги Лозанов се защити, работил прозрачно
Обновена: 29 окт 2015 16:52 | 29 окт 2015 16:29, Камелия Цветанова
28
Депутати: За какво ни е СЕМ? Да се разформирова!
Снимка: Булфото, архив

Отчетът на СЕМ за втората половина на миналата година не беше приет от парламента, но пък той има само информативен характер и решението на депутатите няма правен характер.

Обикновено докладът на регулатора минава без дебати в пленарна зала, но днес СЕМ отнесе сериозни критики и от управляващи, и от опозиция.

Някои депутати дори поискаха да се закрие, защото от него няма полза.

Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт беше категоричен, че реформа в регулатора е необходима, а ако тя не се случи, тогава да последва неговото разформироване.

Като пример за отказ от поемане на отговорност Каракачанов посочи създаването на Радио Кърджали, срещу което ВМРО дори организира протест.

"Опитът да се промъкне този лиценз беше направен тихомълком в средата на лятото, за да не се забележи от никой, но когато ние реагирахме, председателят на СЕМ започна да заема позиции, които явно обслужваха определени тяснопартийни политически интереси. Този орган или трябва да бъде реформиран, или трябва да бъде закрит“, отесече той.

БСП посочи, че по време на изборите много от медиите се използват за масови манипулации.

"Какво стана с проверките относно собствеността и прозрачността на медиите в България? Междувременно се осъществиха няколко големи сделки, които засилиха концентрацията на собствеността в медиите, превърнаха журналистическата професия в слуга на олигархията и на изпълнителната власт, превърнаха медиите в преки участници в избори“, разкритикува социалистът Валери Жаблянов.

Лютви Местан от ДПС предложи дебатът да бъде отложен за следващата седмица, за да не се превръща в част от предизборната кампания.

Председателят на СЕМ Георги Лозанов определи като тревожен факта, че парламентът не гласува днес отчета на медийния регулатор за втората половина на годината.

По думите му това е равно на заплаха за свободата на словото в България.

Лозанов определи решението като политическо и коментира, че органът работи прозрачно и не се нуждае от сериозни реформи.

Атаките срещу регулатора са посегателство върху свободата на словото. Вкарването на такива политически мотиви в обсъждането на медийната ситуация и на нейната регулация са същинските ограничения на свободата на словото, оплака се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TOZI S PAPIONKATA ZASLUGAVA 100 TOYAGI NA GOLO.
15
3
 
6
 
! Отговори
Да... преди 8 години
Тоз Лозанов знае ли си парите от корупционни разрешителни?А знаят ли си парите неговите снахи и балдъзи, които са все ПР на мощни държавни и чужди фирми?Ще го разформироват, но първо ние да разформироваме НС-то и измислените лъже-кметове с купения напазаруван Фаандъков -вот.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно излишен е СЕМ, а човечето с папионката е като Фуше- на всички правителства им шушне и угажда. ***.
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Националното ни радио Програма "Хоризонт" е станала рупор на един див пещерен маоист другаря Волгин. Вече не го слушам а плащам данъци за неговата издръжка.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той и народа казва : За са ни депутати, народно събрание, да се разформироват...
11
3
 
21
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Георги Лозанов е вреден за демокрацията и свободното слово !
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пингвина доста лапка. Хайде стига вече. Да поработи малко.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ТИ ДА ВЗЕМАШ ТАКАВА ЗАПЛАТА И ТАКИВА БОНУСИ И ТИ ЩЕ РЕВЕШ КАТО ЛУД ЗА ЦЕННОСТИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ДРУГИ ТАКИВА ГРЪМКИ СЛОВА.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас и ползата от депутатите е спорна ама хайде,като бъде настанен някъде някой другар после и децата му продължават делото ,
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пада депутатският имунитет на опозицията, пада независимият медиен регулатор.
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди време в едно предаване, небезизвестният Мишо Шамара се скара в ефир с Лозанов и го нарече ПИНГВИН хахаха. За по-точно определение от това не се сещам.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рошльо, хайде, скрий се. Ако не беше целувал шлифера на БиБитко и агента Павел отдавна да са те шутирали. Да изчезва!!!!!
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искат ли да закрият СЕМ заради телевизия Алфа?
3
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От националисти какво друго да очакваш - за тях интелигентният човек е враг 1.
2
2
 
20
 
! Отговори
съмнителен преди 8 години
Абе,защо ли ми се струва,че тая фурнаджииска лопата говори като от ОТСРЕЩНИЯТ БРЯГ??!!Пък и като гледам лигаво-мазният лик-.............
1
3
 
28
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
То телевизията сама по себе си е вече стара технология.10 годишните кликват с мишката и са в Pornub.Че вече всичко става и на по-новите телефони?Архаична структура,а телевизионните медии са платени и купени,така че никакъв смисъл няма от този СЕМ!!